Rediger tekst med Kontaktadgang

Du kan redigere tekst med Kontaktadgang.

Bemærk! Tekstredigering understøttes i øjeblikket ikke i Gmail og Google Docs.

Skriv med skærmtastaturet

Følg denne vejledning, hvis din scanningsmetode er indstillet til Lineær scanning eller Række/kolonne-scanning.

1. Vælg et tekstfelt.
  2. Tryk på kontakten "Næste" for at begynde at scanne tastaturet. Fremhævningen bevæger sig over tastaturet én række ad gangen.
  3. Når fremhævningen når til rækken med den tast, du vil trykke på, skal du trykke på kontakten "Vælg".
  4. Tryk på kontakten "Næste" for at scanne gennem tasterne på den valgte række.
  5. Når fremhævningen når til den ønskede tast, skal du trykke på kontakten "Vælg".

Bemærk! Når tastaturet er synligt, ændres scanningsrækkefølgen. I stedet for at bevæge sig fra toppen af skærmen til bunden, foregår scanningen fra knappen Menu til tastaturet. Når tastaturet er scannet, fortsætter scanningen med de resterende elementer øverst på skærmen.

Rediger tekst

Når markøren er i et redigerbart tekstfelt, kan du bruge menuen Handlinger til at redigere teksten.

Sådan redigerer du tekst:

1. Sørg for, at Vælg automatisk er slået fra:
    1. Tryk på en kontakt for at starte scanningen.
    2. Vælg menuknappen øverst på skærmen.
    3. Hvis der står "Aktivér Vælg automatisk" i menuen, er Vælg automatisk slået fra. Vælg Luk for at forlade menuen.
    4. Hvis der står "Deaktiver Vælg automatisk" i menuen, skal du vælge Deaktiver Vælg automatisk.
  2. Vælg et tekstfelt. Der vises en menu med tilgængelige handlinger for tekstfeltet, bl.a. Vælg, Tryk og hold, Næste, Forrige, Slet, Fremhæv, Kopiér, Klip og Fortryd.

Bemærk! Hvis du vælger en handling med en ellipse, åbnes der en ny menu. Hvis du f.eks. vælger Forrige... åbnes der en ny menu med muligheder såsom Forrige tegn, Forrige ord, Forrige sætning, Forrige linje, Forrige afsnit eller Forrige side.

Flyt markøren i tekstfeltet

Når markøren er i et redigerbart tekstfelt, kan du bruge menuen Handlinger til at flytte markøren efter tegn, ord, linje, afsnit og side.

Sådan flytter du markøren:

1. Sørg for, at Vælg automatisk er slået fra:
    1. Tryk på en kontakt for at starte scanningen.
    2. Vælg knappen Menu øverst på skærmen.
    3. Hvis der står "Aktivér Vælg automatisk" i menuen, er Vælg automatisk slået fra. Vælg Luk for at forlade menuen.
    4. Hvis der står "Deaktiver Vælg automatisk" i menuen, skal du vælge Deaktiver Vælg automatisk.
  2. Vælg et tekstfelt.
  3. Vælg Forrige eller Næste i menuen.
  4. I den følgende menu skal du vælge en handling for at flytte markøren efter tegn, ord, sætning, linje, afsnit eller side.

Klip, kopiér og indsæt

I de fleste redigerbare tekstfelter kan du markere, klippe, kopiere og indsætte tekst.

Sådan kopierer du tekst i ét felt og indsætter den i et andet:

1. Sørg for, at Vælg automatisk er slået fra:
    1. Tryk på en kontakt for at starte scanningen.
    2. Vælg knappen Menu øverst på skærmen.
    3. Hvis der står "Aktivér Vælg automatisk" i menuen, er Vælg automatisk slået fra. Vælg Luk for at forlade menuen.
    4. Hvis der står "Deaktiver Vælg automatisk" i menuen, skal du vælge Deaktiver Vælg automatisk.
  2. Vælg det tekstfelt, der indeholder den tekst, du vil kopiere. Der vises en menu med tilgængelige handlinger.
  3. Kopiér hele teksten eller noget af teksten:
    • Hvis du vil kopiere hele teksten, skal du vælge Kopiér al tekst.
    • Hvis du vil kopiere noget af teksten, skal du vælge Fremhæv og derefter vælge, hvor meget tekst der skal fremhæves (tegn, ord, linje, side, afsnit eller al tekst). Vælg det samme tekstfelt igen, og vælg derefter Kopiér.
  4. Vælg det tekstfelt, hvor du vil indsætte den kopierede tekst. Der vises en menu med tilgængelige handlinger.
  5. Vælg Sæt ind.
    • Hvis der ikke står "Indsæt" i menuen, skal du vælge Markér for at markere dette tekstfelt. Der bør nu dukke et tastatur op. Markér tekstfeltet igen. Der vises en menu med tilgængelige handlinger. Vælg Indsæt for at indsætte teksten.