Størrelsen på berøringselementer

Alle elementer på skjermen som noen kan klikke på, berøre eller interagere med på andre måter, skal være store nok til pålitelig interaksjon. Du bør sørge for at disse elementene har en bredde og høyde på minst 48 dp, som beskrevet i retningslinjene for tilgjengelighet i «material design».

Implementering

Se

Du bør bruke dimensjoner som overholder eller overskrider anbefalt størrelse for berøringselementer, når du implementerer klikkbare eller berørbare elementer i en layout.

Hvis disse kontrollene har dynamisk størrelse eller endrer størrelse basert på størrelsen til innholdet, kan du bruke android:minWidth og android:minHeight til å angi en nedre grense for dimensjonene.

Hvis du ønsker å beholde den opprinnelige størrelsen på en visning mens det berørbare området utvides, kan du bruke en TouchDelegate, som lar en overordnet layout håndtere berøringsaktiviteter på vegne av den underordnede visningen.

Tips: Tilgjengelighetsskanneren kan bare registrere og ta høyde for bruken av TouchDelegate ved kjøring på Android 10 og nyere. I tidligere Android-versjoner kan resultater for størrelsen på berøringselementer vises selv om dette API-et brukes til å forstørre berøringselementer til en passende størrelse.

Skriv

Du bør bruke dimensjoner som overholder eller overskrider anbefalt størrelse for berøringselementer, når du implementerer klikkbare eller berørbare elementer i et kombinerbart element.

Hvis disse kontrollene har dynamisk størrelse eller endrer størrelse basert på størrelsen til innholdet, kan du bruke Modifier.sizeIn til å angi en nedre grense for dimensjonene.

Hvis du ønsker å beholde den opprinnelige størrelsen på et kombinerbart element mens det berørbare området utvides, kan du lage et overordnet klikkbart element (clickable) eller bruke Modifier.mergeDescendants, slik at tilgjengelighetstjenestene bare trenger å ha fokus på et større, overordnet kombinerbart element, og sende klikkhendelser til det.

Design

Berøringselementer omfatter området som reagerer på brukerinndata. Berøringselementer strekker seg utenfor de visuelle grensene til et element. Dette vil si at et element, for eksempel et ikon, kan se ut til å være 24 x 24 dp, men at utfyllingen rundt det utgjør hele berøringselementet på 48 x 48 dp. I Jetpack Compose legger Material-komponenter som Checkbox og Switch til utfylling helt automatisk for å sikre at elementene er på minst 48 x 48 dp. I noen tilfeller, for eksempel når veldig små knapper er ved siden av hverandre, kan ikke elementene utvides uten at de berørbare områdene overlappes.

Vurder å lage berøringselementer som er minst 48 x 48 dp, atskilt med mellomrom på 8 dp eller mer, for å oppnå riktig balanse mellom informasjonstetthet og brukervennlighet. Et berøringselement på 48 x 48 dp gir en fysisk størrelse på omtrent 9 mm, uavhengig av skjermstørrelsen. Anbefalt målstørrelse for objekter på berøringsskjermer er 7–10 mm.

Du kan se eksempler i retningslinjene for tilgjengelighet i «material design».

Testing

Slik sjekker du manuelt at brukergrensesnittet til en app ikke inneholder små berøringselementer:

1. Åpne appen.
  2. Identifiser alle elementer i grensesnittet det går an å klikke på, berøre eller interagere med.
  3. Kontrollér at alle disse elementene har en størrelse på 48 x 48 dp, eller omtrent 9 mm i hver dimensjon.

Med Androids automatiserte testverktøy kan du finne små berøringselementer. Vurder å bruke Tilgjengelighetsskanner for Android til manuell testing av appen din på en enhet. Hvis du vil utføre automatisk testing, slår du på tilgjengelighetssjekking i Espresso og Robolectric.