Kosketusalueen koko

Kaikkien näytöllä olevien klikattavien, kosketettavien tai muulla tavoin käytettävien kohteiden täytyy olla riittävän suuria, jotta niiden käyttö onnistuu luotettavasti. Kuten Material Designin esteettömyysohjeissa todetaan, suosittelemme määrittämään tällaisten elementtien korkeudeksi ja leveydeksi vähintään 48 dp.

Käyttöönotto

View

Kun lisäät sovellukseen klikattavia tai kosketettavia elementtejä, määritä kosketusalueiden koko suositustasolle tai sitä suuremmaksi.

Jos ohjaimien koko on dynaaminen tai muuttuu niihin liittyvän sisällön koon perusteella, aseta ohjaimien mitoille alarajat lisäämällä arvot android:minWidth ja android:minHeight.

Jos haluat, että View-elementin alkuperäinen koko säilyy kosketettavan alueen kasvaessa, voit ottaa käyttöön TouchDelegate-elementin. Sen avulla kosketustapahtumia voidaan käsitellä asettelun ylätasolla alatason View-elementin puolesta.

Vinkki: Accessibility Scanner voi tunnistaa ja huomioida TouchDelegate-elementin vain, kun käytössä on Android 10 tai uudempi. Aiemmissa Android-versioissa kosketusalueet voivat näkyä erikokoisina, vaikka ne suurennetaan tämän APIn avulla sopivan kokoisiksi.

Compose

Kun lisäät sovellukseen klikattavia tai kosketettavia composable-elementtejä, määritä kosketusalueiden koko suositustasolle tai sitä suuremmaksi.

Jos ohjaimien koko on dynaaminen tai muuttuu niihin liittyvän sisällön koon perusteella, aseta ohjaimien mitoille alarajat lisäämällä arvo Modifier.sizeIn.

Jos haluat, että composable-elementin alkuperäinen koko säilyy kosketettavan alueen kasvaessa, voit ottaa käyttöön clickable- tai Modifier.mergeDescendants-elementin. Näin saavutettavuuspalvelut voivat tarkentaa vain suurempaan ylätason composable-elementtiin ja lähettää sille klikkaustapahtumia.

Suunnittelu

Kosketettavat kohteet sisältävät alueen, joka reagoi käyttäjän kosketukseen. Kosketusalue ulottuu elementin visuaalisten rajojen ulkopuolelle: esimerkiksi kuvakkeen näytöllä näkyvä koko voi olla 24 x 24 dp, mutta sitä ympäröi täyttöalue, joka laajentaa kosketusalueen 48 x 48 dp:n suuruiseksi. Jetpack Composessa Material-komponentit, kuten Checkbox tai Switch, lisäävät täytettä automaattisesti varmistaakseen, että niiden koko on vähintään 48 x 48 dp. Joissain tapauksissa (esim. todella pienet tai lähellä toisiaan olevat painikkeet) elementtejä ei voi laajentaa ilman, että kosketusalueet menevät päällekkäin.

Suosittelemme, että valitset kosketusalueiden vähimmäiskooksi 48 x 48 dp ja jätät kohteiden väliin vähintään 8 dp:n suuruisen tilan, jotta käytettävyys ja näytöllä olevien tietojen määrä pysyvät tasapainossa. 48 x 48 dp:n suuruisen kohteen fyysinen koko on noin 9 mm näytön koosta riippumatta. Kosketusnäytöllä olevien objektien suosituskoko on 7–10 mm.

Löydät esimerkkejä Material Designin esteettömyysohjeista.

Testaus

Näin voit varmistaa manuaalisesti, että sovelluksesi käyttöliittymä ei sisällä pieniä kosketettavia kohteita:

1. Avaa sovellus.
  2. Etsi kaikki käyttöliittymän klikattavat, kosketettavat tai muutoin käytettävät elementit.
  3. Varmista, että jokaisen elementin koko on vähintään 48 x 48 dp, mikä vastaa noin 9 mm:n leveyttä ja korkeutta.

Androidin automaattiset testaustyökalut voivat havaita liian pienet kosketettavat alueet. Voit testata sovellustasi laitteessa manuaalisesti Androidin Accessibility Scannerilla. Automaattisten testien suorittamiseksi ota Espresson ja Robolectricin esteettömyystarkistukset käyttöön.