Mida de l'objectiu tàctil

Qualsevol element de la pantalla que es pugui tocar, en què es pugui fer clic o amb què es pugui interaccionar de qualsevol altra manera ha de ser prou gran perquè la interacció sigui fiable. Assegura't que aquests elements tinguin una amplada i una alçada de 48 dp com a mínim, tal com es descriu en les directrius d'accessibilitat de Material Design.

Implementació

View

Quan implementis en un disseny elements clicables o que es poden tocar, valora la possibilitat d'utilitzar dimensions iguals o superiors a les mides recomanades per als objectius tàctils.

Si s'estableix la mida d'aquests controls dinàmicament o si es canvia en funció de la mida del seu contingut, et recomanem que utilitzis android:minWidth i android:minHeight per establir un límit inferior a les dimensions.

Per mantenir la mida original d'una etiqueta View i, alhora, ampliar-ne la regió tàctil, et recomanem que utilitzis un atribut TouchDelegate, que permet a un disseny superior gestionar els esdeveniments tàctils en nom de l'etiqueta View descendent.

Consell: el Test d'accessibilitat només pot detectar i justificar l'ús de TouchDelegate quan s'utilitza en dispositius amb Android 10 o versions posteriors. En versions anteriors d'Android, és possible que els resultats de la mida dels objectius tàctils es mostrin fins i tot quan s'utilitza aquesta API per ampliar els objectius tàctils a una mida adequada.

Compose

Quan implementis en un componible elements clicables o que es poden tocar, valora la possibilitat d'utilitzar dimensions iguals o superiors a les mides recomanades per als objectius tàctils.

Si s'estableix la mida d'aquests controls dinàmicament o si es canvia en funció de la mida del seu contingut, et recomanem que utilitzis Modifier.sizeIn per establir un límit inferior a les dimensions.

Per mantenir la mida original d'un componible i, alhora, ampliar-ne la regió tàctil, et recomanem que utilitzis una etiqueta clickable antecessora o Modifier.mergeDescendants, que permeten als serveis d'accessibilitat centrar-se en només un componible antecessor més gran i enviar-hi esdeveniments de clics.

Disseny

Els objectius tàctils inclouen l'àrea que respon a l'entrada d'usuari. S'estenen més enllà dels límits visuals d'un element: un element com ara una icona es pot mostrar amb una mida de 24 x 24 dp, però el farciment que l'envolta comprèn l'objectiu tàctil complet de 48 x 48 dp. A Jetpack Compose, els components de Material com ara Checkbox o Switch afegeixen farciment automàticament per garantir que tinguin una mida mínima de 48 x 48 dp. En alguns casos, com pot ser amb els botons molt petits o molt junts, els elements no es poden ampliar sense que les regions tàctils se superposin.

Et recomanem que facis els objectius tàctils d'almenys 48 x 48 dp, separats per un espai de 8 dp o més, per assegurar-te que la usabilitat i la densitat de la informació estiguin equilibrades. Un objectiu tàctil de 48 x 48 dp té una mida física d'uns 9 mm, independentment de la mida de la pantalla. La mida d'objectiu recomanada per als objectes d'una pantalla tàctil és d'entre 7 i 10 mm.

Per veure exemples, consulta les directrius d'accessibilitat de Material Design.

Proves

Per verificar manualment que la interfície d'usuari d'una aplicació no conté objectius tàctils petits, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació.
  2. Identifica tots els elements de la interfície clicables, que es poden tocar o amb què es pot interaccionar.
  3. Assegura't que cadascun d'aquests elements tingui una mida de 48 x 48 dp o d'uns 9 mm en cada dimensió.

Les eines de prova automàtiques d'Android poden detectar objectius tàctils petits. Et recomanem que utilitzis el Test d'accessibilitat d'Android per provar de manera manual l'aplicació en un dispositiu. Per fer proves automàtiques, activa la comprovació d'accessibilitat a Espresso i Robolectric.