Tips til brug af Kontaktadgang

Når du har konfigureret Kontaktadgang, kan disse tips hjælpe dig med at komme godt i gang.

Grundlæggende navigation

Hvis du bruger automatisk scanning
  1. Tryk på din kontakt for at starte scanningen.
  2. Når det ønskede element er fremhævet, skal du trykke på kontakten Vælg.
Hvis du bruger trinvis scanning
  1. Tryk på kontakten Næste for at starte scanningen.
  2. Fortsæt med at trykke på Næste, indtil du når frem til det element, du vil vælge.
  3. Tryk på kontakten Vælg for at vælge det fremhævede element.
Hvis du bruger gruppemarkering
  1. Tryk på din kontakt for at starte scanningen.
  2. Find det element, du vil vælge. Se, hvilken fremhævningsfarve der bruges til gruppen med elementet.
  3. Tryk på den kontakt, der har samme farve som gruppen.
  4. Gentag trin 2 og 3, indtil elementet er valgt.
  • Fremhævningsfarverne ændres, hver gang du trykker på en kontakt.

Hvis du vil rydde fremhævningen og nulstille scanneren, skal du vælge en af disse muligheder:

• Vælg menuen og derefter Annuller.
  • Hvis du har en kontakt uden tilsvarende fremhævede elementer, skal du trykke på den.

Global menu

Når du scanner skærmen, skal du vælge menuknappen for at åbne en global menu med navigationsmuligheder:

• Tilbage: Gå tilbage til forrige side, eller skjul tastaturet, hvis der vises et tastatur.
  • Start: Gå til startskærmen.
  • Oversigt: Vis apps, der er åbnet for nylig.
  • Underretninger: Åbn underretningspanelet.
  • Hurtige indstillinger: Vis panelet Hurtige indstillinger på enheden.
  • Lydstyrke: Skift lydstyrken på din enhed.
  • Aktivér Vælg automatisk eller Deaktiver Vælg automatisk.
  • Elementscanning eller Afslut elementscanning.
  • Annuller: Luk den globale menu uden at foretage nogen handlinger.

De følgende muligheder i den globale menu svarer til andre bevægelser på enhedens skærm:

• Tilbage, Start og Oversigt: Knapperne på din enheds navigationslinje
  • Notifikationer: Strygning nedad fra toppen af skærmen
  • Kvikmenu: Strygning nedad fra toppen, når notifikationerne er synlige

Du kan tilpasse den globale menu ved at vælge at skjule, vise eller flytte elementer. Dermed kan du nå hurtigere frem til de elementer, du ønsker. Sådan skjuler du elementer i den globale menu:

1. Vælg menuen for at åbne den globale menu.
  2. Gå til bunden af den globale menu, og vælg Rediger menu og derefter Skjul element.
  3. Vælg de elementer, du vil skjule.
  4. Hvis du vil gemme dine ændringer, skal du vælge Udfør.
  5. Hvis du vil kassere dine ændringer, skal du vælge Annuller.

Du kan også omarrangere elementerne i den globale menu:

1. Vælg menuen for at åbne den globale menu.
  2. Gå til bunden af den globale menu, og vælg Rediger menu og derefter Flyt element.
  3. Vælg de elementer, du vil flytte, og det sted, de skal flyttes til.
  4. Gentag trin 4 og 5 for alle de elementer, du vil flytte.
  5. Hvis du vil gemme dine ændringer, skal du vælge Udfør.
  6. Hvis du vil kassere dine ændringer, skal du vælge Annuller.

Vælg automatisk

Gå til den globale menu, og klik på Aktivér Vælg automatisk eller Deaktiver Vælg automatisk.

• Når "Vælg automatisk" er aktiveret: Når du klikker på et element på din skærm, vælges det automatisk.
  • Når "Vælg automatisk" er deaktiveret: Hvis der er mere end én tilgængelig handling, kan du klikke på et element for at åbne handlingsmenuen. Hvis der kun er én tilgængelig handling, kan du klikke på et element for at udføre den pågældende handling.

Handlingsmenu

Handlingsmenuen åbnes, hvis Vælg automatisk er deaktiveret, og du klikker på et element, der understøtter flere handlinger. Menuen angiver muligheder som f.eks.Udvid, Skjul, Vælg, Tryk og hold, Rul fremad, Rul baglæns, Klip, Kopiér og Sæt ind

Tips til handlingsmenuen:

• Hvis elementet kan rulle i flere retninger, indeholder handlingsmenuen en rulleindstilling for hver retning, f.eks. fremad og baglæns.
  • Når den samme handling kan gælde for flere elementer, der er placeret på det samme sted, vises handlingen flere gange i handlingsmenuen – én gang for hvert element, der understøtter handlingen. Der er knyttet et nummer til disse handlinger, f.eks. Rul (1) og Rul (2). Hvis du ikke er sikker på, hvilken handling du skal vælge, kan du prøve den første. Hvis det er nødvendigt, kan du åbne menuen igen og prøve den anden.
  • I tekstfelter omfatter handlingsmenuen valgmuligheder såsom Klip, Kopiér, Indsæt, Fremhæv, Forrige, Næste, Slet og Fortryd
  • Du kan lukke menuen uden at foretage dig noget ved at vælge Annuller.

Elementscanning

Med punktscanning kan du vælge et bestemt sted på skærmen, hvor du vil trykke, stryge eller zoome. Nogle linjer bevæger sig hen over skærmen, så du dermed kan vælge en specifik vandret eller lodret position.

Sådan bruger du elementscanning:

1. Start scanningen af din skærm ved hjælp af den sædvanlige scanningsmetode.
  2. Vælg menuen og derefter Elementscanning.
  3. Tryk på Vælg for at starte elementscanningen.
    • Hvis du bruger automatisk scanning, skal du bruge kontakten til automatisk scanning til dette trin og de næste to trin.
  4. Når elementscanningslinjen når frem til den korrekte lodrette placering, skal du trykke på Vælg.
  5. Når elementscanningslinjen når frem til den korrekte vandrette placering, skal du trykke på Vælg.
  6. Vælg en handling i handlingsmenuen.
  7. Du kan deaktivere elementscanning ved at vælge menuen og derefter Afslut elementscanning.