Consells per utilitzar l'accés amb interruptors

Un cop hagis configurat l'accés amb interruptors, segueix aquests consells per començar.

Navegació bàsica

Si utilitzes la cerca automàtica
  1. Prem l'interruptor per iniciar la cerca.
  2. Quan es ressalti l'element que vols, prem l'interruptor per seleccionar-lo.
Si utilitzes la cerca de passos
  1. Prem l'interruptor "Següent" per iniciar la cerca.
  2. Continua prement-lo fins que arribis a l'element que vols.
  3. Prem l'interruptor "Selecciona" per seleccionar l'element ressaltat.
Si utilitzes la selecció de grup
  1. Prem l'interruptor per iniciar la cerca.
  2. Cerca l'element que vulguis seleccionar. Identifica quin color s'utilitza per ressaltar el grup que conté l'element.
  3. Prem l'interruptor que es correspongui amb el color del grup.
  4. Repeteix els passos 2 i 3 fins que se seleccioni l'element. Els colors de ressaltat canvien cada vegada que prems un interruptor.

Per esborrar el ressaltat i restablir la cerca, tria una de les opcions següents:

• Selecciona primer el botó Menú i, a continuació, Cancel·la.
  • Si tens un interruptor al qual no correspon cap element ressaltat, prem-lo.

Menú global

Mentre cerquis per la pantalla, selecciona el botó Menú per obrir un menú global amb opcions de navegació com ara les següents:

• Enrere: torna a la pàgina anterior o amaga el teclat si n'hi ha un de visible.
  • Pàgina d'inici: ves a la pantalla d'inici.
  • Botó d'aplicacions recents: mostra les aplicacions obertes fa poc.
  • Notificacions: obre l'àrea de notificacions.
  • Configuració ràpida: mostra el tauler Configuració ràpida del dispositiu.
  • Volum: canvia el volum del dispositiu.
  • Activa la selecció automàtica o Desactiva la selecció automàtica. Consulta la secció "Selecció automàtica" més avall.
  • Cerca per punt o Surt de la cerca per punt. Consulta la secció "Cerca per punt" més avall.
  • Cancel·la: tanca el menú global sense fer cap acció.

Les opcions següents del menú global equivalen a altres gestos que es poden fer a la pantalla del dispositiu:

• Les opcions Enrere, Pàgina d'inici i Botó d'aplicacions recents equivalen a utilitzar els botons de la barra de navegació del dispositiu.
  • L'opció Notificacions equival a lliscar cap avall des de la part superior de la pantalla.
  • L'opció Configuració ràpida equival a lliscar cap avall des de la part superior de la pantalla quan les notificacions són visibles.

Selecció automàtica

El menú global inclou una opció per activar o desactivar la selecció automàtica.

• Amb la selecció automàtica activada: en fer clic en un element de la pantalla, se selecciona automàticament.
  • Amb la selecció automàtica desactivada: si hi ha més d'una acció disponible, en fer clic en un element s'obre el menú Accions. Si només hi ha una acció disponible, aquesta es duu a terme en fer clic en un element.

Menú Accions

Si la selecció automàtica està desactivada i fas clic en un element que admet diverses accions, s'obre el menú Accions. El menú inclou opcions com ara Desplega, Replega, Selecciona, Mantén premut, Desplaça cap endavant, Desplaça cap enrere, Retalla, Copia i Enganxa.

Notes sobre l'ús del menú Accions:

• Si l'element es pot desplaçar cap a diverses direccions, el menú Accions inclou l'opció Desplaça per a cada direcció (com ara cap endavant i cap enrere).
  • Quan la mateixa acció es pot aplicar a diversos elements que són al mateix lloc, el menú Accions inclou l'acció diverses vegades, una per a cada element que admet l'acció. Aquestes accions tenen assignat un número, com ara Desplaça (1) i Desplaça (2). Si no saps quina acció triar, prova la primera. Si cal, torna a obrir el menú i prova la segona.
  • Als camps de text, el menú Accions inclou les opcions Retalla, Copia, Enganxa, Destaca, Anterior, Següent, Suprimeix i Desfés. Obtén més informació sobre com pots editar text mitjançant l'accés amb interruptors.
  • L'opció Cancel·la tanca el menú sense fer cap acció.

Cerca per punt

La cerca per punt et permet triar un lloc específic de la pantalla per tocar-lo, fer-hi lliscar el dit o apropar-lo. Les línies es mouen per la pantalla, de manera que pots seleccionar una ubicació horitzontal i vertical determinada.

Per utilitzar la cerca per punt, segueix aquests passos:

1. Comença a cercar per la pantalla amb el mètode de cerca habitual.
  2. Selecciona el botó Menú.
  3. Selecciona Cerca per punt.
  4. Per començar la cerca per punt, prem l'interruptor "Selecciona". Si utilitzes la cerca automàtica, fes servir l'interruptor de cerca automàtica en aquest pas i als dos següents.
  5. Quan la línia de cerca per punt arribi a la ubicació vertical correcta, prem l'interruptor "Selecciona".
  6. Quan la línia de cerca per punt arribi a la ubicació horitzontal correcta, prem l'interruptor "Selecciona".
  7. Utilitza el menú Accions per seleccionar una acció.

Per desactivar la cerca per punt, selecciona el botó Menú i tria Surt de la cerca per punt.