Redigerbara View-etiketter

Redigerbara objekt gör att användare kan skriva text i en app. Varje redigerbart objekt ska ha en beskrivande etikett som anger dess syfte.

I Android finns flera sätt för utvecklare att sätta etiketter på Views i användargränssnittet i en app. För redigerbara objekt i ett gränssnitt kan en del av metoderna förbättra tillgängligheten.

Implementering

Om du vill märka en redigerbar TextView eller EditText använder du android:hint för att visa en beskrivande textetikett i objektet när det är tomt.

<EditText
    android:id="@+id/email_subject"
    android:layout_width="wrap_content"
    android:layout_height="wrap_content"
    android:hint="@string/email_subject_hint" />

Om det redan finns en textetikett för det redigerbara objektet i användargränssnittet definierar du android:labelFor på etiketten Visa för att ange vilket objekt etiketten beskriver.

<LinearLayout
    android:layout_width="match_parent"
    android:layout_height="match_parent"
    android:orientation="vertical">
    <TextView
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text="@string/email_subject_label"
        android:labelFor="@id/email_subject" />
    <EditText
        android:id="@+id/email_subject"
        android:layout_width="wrap_content"
        android:layout_height="wrap_content" />
</LinearLayout>

Tips! TextInputLayout i Android Design Support Library ger ett enkelt sätt att hantera ett EditText-objekt och dess textetikett, och det fungerar bra med Androids tillgänglighetstjänster.

Om du definierar android:contentDescription för en EditText eller redigerbar TextView kan det påverka tillgänglighetstjänstens förmåga att beskriva, navigera och interagera med text som en användare anger i objektet.

Design

När användare navigerar till redigerbara objekt med en skärmläsare har ett välimplementerat användargränssnitt följande element:

• Om det redigerbara fältet är tomt finns en beskrivande etikett som skärmläsaren läser upp.
  • Om en användare har skrivit text i det redigerbara fältet läser skärmläsaren upp texten utöver den beskrivande etiketten.

När en användare navigerar på en lägre detaljnivå, till exempel tecken för tecken, läser skärmläsaren upp den angivna texten eller tipset när det är tomt.

Tester

Så här verifierar du manuellt att en app innehåller redigerbara objekt med korrekta etiketter:

1. Aktivera TalkBack.
  2. Flytta tillgänglighetsfokus till det tomma redigerbara objektet i appen.
    • Kontrollera om TalkBacks talade beskrivning av det tomma redigerbara objektet innehåller en etikett och om den beskrivande etiketten matchar visuella etiketter i appen.
  3. Skriv lite text i det redigerbara objektet.
  4. Flytta tillgänglighetsfokus till det redigerbara objektet.
    • Kontrollera att den talade beskrivningen innehåller den text du skrivit genom att lyssna på TalkBacks beskrivning av det redigerbara objektet.

Androids automatiska testverktyg kan identifiera en icke-tom contentDescription för redigerbara objekt. Vi rekommenderar att du använder tillgångstestaren för Android för att testa appen manuellt på enheten. För automatiska tester kan du aktivera tillgänglighetskontrollerna i Espresso och Robolectric.