Etiketter for visninger, der kan redigeres

Hvis en app har elementer, der kan redigeres, kan brugere indtaste tekst. Hvert element, der kan redigeres, bør have en beskrivende etiket, der angiver elementets formål.

Med Android får udviklere flere måder at føje etiketter til Views i en apps brugerflade på. Nogle af disse måder at tilføje etiketter på kan forbedre tilgængeligheden for de elementer, der kan redigeres, i en grænseflade.

Implementering

Hvis du vil føje en etiket til en TextView eller en EditText, der kan redigeres, skal du bruge android:hint til at vise en beskrivende tekstetiket i elementet, når det er tomt.

<EditText
    android:id="@+id/email_subject"
    android:layout_width="wrap_content"
    android:layout_height="wrap_content"
    android:hint="@string/email_subject_hint" />

Hvis en apps brugerflade allerede viser en tekstetiket for det element, der kan redigeres, skal du definere android:labelFor for den View, der indeholder etiketten, for at angive, hvilket element etiketten beskriver.

<LinearLayout
    android:layout_width="match_parent"
    android:layout_height="match_parent"
    android:orientation="vertical">
    <TextView
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text="@string/email_subject_label"
        android:labelFor="@id/email_subject" />
    <EditText
        android:id="@+id/email_subject"
        android:layout_width="wrap_content"
        android:layout_height="wrap_content" />
</LinearLayout>

Tip! TextInputLayout i Android Design Support Library er en nem måde at administrere en EditText og den tilknyttede tekstetiket på og fungerer godt sammen med Androids hjælpefunktionstjenester.

Når du definerer en android:contentDescription for en hvilken som helst EditText eller TextView, der kan redigeres, kan det påvirke en hjælpefunktionstjenestes evne til at beskrive, navigere i og interagere med tekst, som en bruger indtaster i elementet.

Design

Når brugerne går til elementer, der kan redigeres, via en skærmlæser, indeholder en korrekt implementeret brugerflade disse elementer:

• Hvis det felt, der kan redigeres, er tomt, har det en beskrivende etiket, som skærmlæseren læser højt.
  • Hvis en bruger har indtastet tekst i det felt, der kan redigeres, læser skærmlæseren teksten ud over den beskrivende etiket.

Når en bruger navigerer ved en lavere granularitet, f.eks. tegn for tegn, oplæser skærmlæseren den indtastede tekst eller tippet, hvis feltet er tomt.

Test

Sådan bekræfter du manuelt, at en app indeholder elementer, der kan redigeres, og som har fået tilføjet etiketter korrekt:

1. Slå TalkBack til.
  2. Flyt hjælpefunktionens fokus til det tomme element, der kan redigeres, i appen.
    • Tjek, om TalkBack-funktionens oplæste beskrivelse af det tomme element, der kan redigeres, indeholder en etiket, og om den beskrivende etiket matcher eventuelle visuelle etiketter i appen.
  3. Skriv noget tekst i det element, der kan redigeres.
  4. Flyt hjælpefunktionens fokus til det element, der kan redigeres.
    • Du kan tjekke, om den oplæste beskrivelse indeholder din indtastede tekst, ved at lytte til TalkBack-beskrivelsen af det element, der kan redigeres.

Androids automatiske testværktøjer kan registrere en udfyldt contentDescription i elementer, der kan redigeres. Overvej at bruge Accessibility Scanner til Android til at teste din app manuelt på enheden. Slå tilgængelighedskontrol til i Espresso og Robolectric i forbindelse med automatiske tests.