Començar a utilitzar Test d'accessibilitat

Si vols dissenyar o desenvolupar una aplicació d'Android, Test d'accessibilitat et pot ajudar a millorar-la per als usuaris.

Test d'accessibilitat analitza la pantalla i proporciona suggeriments per millorar l'accessibilitat de l'aplicació en funció del següent:

• Etiquetes de contingut
  • mida de l'objectiu tàctil
  • elements clicables
  • Contrast del text i de la imatge

Important: Test d'accessibilitat no substitueix les proves manuals i no garanteix l'accessibilitat de l'aplicació.

Pas 1: instal·la i activa Test d'accessibilitat

Test d'accessibilitat està disponible per a telèfons i tauletes amb Android 6.0 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

1. Baixa Test d'accessibilitat des de Google Play.
  2. Obre Test d'Accessibilitat Accessibility Scanner.
  3. A l'aplicació Configuració del dispositiu, segueix les indicacions per activar Test d'accessibilitat.
  4. Toca Accessibilitat i, a continuació, Test d'accessibilitat i, a continuació, Utilitza el servei.
    • Per desactivar Test d'accessibilitat: torna a Configuració i, a continuació, Accessibilitat i, a continuació, Test d'accessibilitat.

Pas 2: analitza l'aplicació

Pots analitzar una instantània de l'aplicació o bé una sèrie de pantalles mentre hi interacciones.

Analitzar una gravació

Pots analitzar un flux de treball o una tasca a l'aplicació. Amb aquesta opció, Test d'accessibilitat registra i analitza els elements de la pantalla a mesura que utilitzes l'aplicació i hi navegues.

Important: la gravació inclou una sèrie de captures de pantalla i no inclou vídeo ni àudio. La gravació es conserva al dispositiu i no es comparteix mai amb Google.

Per analitzar una gravació, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació.
  2. Toca el botó de Test d'accessibilitat .
  3. Toca Grava Càmera de vídeo.
  4. Utilitza l'aplicació.
    • Si vas a una altra aplicació, la gravació es posa en pausa fins que tornes.

Per aturar una gravació:

1. Des de la part superior de la pantalla, llisca cap avall per obrir les notificacions. També pots obrir una altra aplicació.
  2. Toca Test d'accessibilitat està gravant.
  3. Toca Atura .

Analitzar una instantània

Per analitzar una única pantalla de l'aplicació:

1. Obre l'aplicació.
  2. Toca Test d'accessibilitat .
  3. Toca Instantània Selecciona una imatge.

Revisar els resultats d'una anàlisi

Després d'analitzar una gravació o una instantània, Test d'accessibilitat mostra una o més captures de pantalla de l'aplicació. Dins d'una captura de pantalla, es mostren els resultats de l'anàlisi en rectangles de color taronja.

• Per veure més dades: toca l'àrea perfilada. Si una pantalla té diversos resultats, toca Següent Next.
  • Per veure una llista completa dels resultats de totes les captures de pantalla: toca Llista i, a continuació, Visualització per pantalla o Visualització per categoria.
  • Per compartir els resultats: toca Comparteix .

Si has analitzat una gravació o tens més d'una captura de pantalla:

• Per navegar entre captures de pantalla: al carrusel de la part superior, toca una captura de pantalla. O bé toca Següent Next.
  • Per veure una quadrícula amb totes les captures de pantalla: toca Biblioteca .

Consell: si un nom de recurs és massa llarg i no cap a la pantalla, mantén-lo premut perquè esdevingui una franja lliscant.

Analitzar finestres segures

Si l'aplicació té una finestra declarada com a "segura" (amb WindowManager.LayoutParams.FLAG_SECURE), Test d'accessibilitat no podrà capturar una imatge de la pantalla ni comprovar el contrast de color. Un cop analitzada l'aplicació, Test d'accessibilitat mostrarà una pantalla negra per a aquestes finestres. Tot i això, podràs continuar consultant els resultats de l'anàlisi per identificar altres possibles millores.

Canviar el contrast i els llindars de la mida de l'objectiu tàctil

Pots canviar els llindars que Test d'accessibilitat utilitza per a la relació de contrast i la mida de l'objectiu tàctil.

1. Al dispositiu, ves a la secció Aplicacions.
  2. Toca Test d'accessibilitat Accessibility Scanner i, a continuació, Configuració Configuració.
  3. Consulta o canvia la configuració:
    • Relació de contrast del text: canvia el valor mínim del contrast del color del text.
    • Relació de contrast de la imatge: canvia el valor mínim del contrast del color de la imatge.
    • Mida de l'objectiu tàctil: canvia el valor mínim de la mida de l'objectiu tàctil.

Editar els resultats de la relació de contrast

Test d'accessibilitat utilitza els colors de primer pla i de fons per establir la relació de contrast. Pots canviar aquests colors.

1. Al dispositiu, ves a la secció Aplicacions.
  2. Toca Test d'accessibilitat Accessibility Scanner.
  3. Toca una anàlisi que tingui un suggeriment de contrast de color i, a continuació, Edita els colors.
  4. A sota de la captura de pantalla, toca Primer pla o Fons.
  5. Per canviar el color de primer pla o de fons:
    • Arrossega el marc de selecció a una altra zona de la captura de pantalla.
    • A la part inferior, toca un dels colors suggerits.
  6. Toca Aplica.

Consell: per moure el marc de selecció, toca les fletxes que hi ha al lateral. O, per fer ajustos més grans, mantén premudes les fletxes.

Compartir els resultats d'una anàlisi

Pots compartir els resultats amb altres persones, com ara els companys d'equip.

Per compartir els resultats ara:

1. Completa una anàlisi.
  2. Toca Comparteix .
  3. Tria com vols compartir els resultats.

Consell: per compartir els resultats d'un element concret, toca Comparteix mentre veus l'element.

Per compartir els resultats més tard:

1. Al dispositiu, ves a la secció Aplicacions.
  2. Toca Test d'accessibilitat Accessibility Scanner.
  3. Toca l'anàlisi i després Comparteix .
  4. Tria com vols compartir els resultats.

Gestionar les anàlisis anteriors

Canviar el nom d'una anàlisi

1. Al dispositiu, ves a la secció Aplicacions.
  2. Toca Test d'accessibilitat Accessibility Scanner.
  3. Toca una anàlisi i després Més Més i després Canvia el nom del títol.
  4. Crea un títol.
  5. Toca Canvia el nom.

Afegir una descripció

1. Al dispositiu, ves a la secció Aplicacions.
  2. Toca Test d'accessibilitat Accessibility Scanner.
  3. Toca una anàlisi i després Més Més i després Edita la descripció.
  4. Afegeix una descripció.
  5. Toca Desa.

Suprimir una anàlisi

1. Al dispositiu, ves a la secció Aplicacions.
  2. Toca Test d'accessibilitat Accessibility Scanner.
  3. Toca una anàlisi i després Més Més i després Suprimeix l'anàlisi i després Suprimeix.

Obtenir ajuda o enviar suggeriments

Per obtenir ajuda o enviar suggeriments sobre Test d'accessibilitat, a l'aplicació, toca Ajuda i suggeriments.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google