Accessibility Scannerin tulokset

Accessibility Scanner tarkistaa seuraavat asiat parantaakseen sovelluksesi saavutettavuutta.

Sisältötunnisteet

Monet käyttöliittymän säätimet ilmaisevat käyttötarkoituksensa visuaalisilla vihjeillä. Näkövammaisella käyttäjällä voi olla vaikeuksia nähdä näitä vihjeitä.

Voit tehdä käyttöliittymän säätimistä esteettömämpiä sisältötunnisteiden avulla. Sisältötunnisteet eivät näy näytöllä, mutta näkövammaiset käyttäjät voivat käyttää niitä esteettömyyspalveluiden, kuten TalkBackin tai muiden näytönlukuohjelmien avulla.

Accessibility Scanner tarkastaa seuraavat sisältötunnisteisiin liittyvät asiat:

Käyttöönotto

Accessibility Scanner tutkii View-hierarkioita ja tunnistaa, milloin motorisesti rajoitteisilla henkilöillä voi olla vaikeuksia niiden käytössä.

Kosketusalueen koko

Accessibility Scanner etsii pieniä kosketettavia kohteita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia motorisesti rajoitteisille henkilöille.

• Kosketusalueen koko
    Tunnistaa klikattavat ja pitkään klikattavat View-elementit, jotka ovat pienempiä kuin 48 x 48 dp (sekä korkeus että leveys huomioiden) tai 32 x 32 dp, jos kyseessä on syöttötapaikkunan sisällä tai näytön reunaa vasten oleva View-elementti. Voit vaihtaa pienintä kokoa Accessibility Scannerin asetuksista. Lue lisää kosketusalueiden koosta.
Pieni kontrasti

Accessibility Scanner ehdottaa parannuksia värien kontrastisuhteisiin, jotta sovelluksesi sopisi paremmin näkövammaisille käyttäjille.

• Tekstin ja kuvien kontrasti
    Tunnistaa tekstiä tai kuvia, joiden kontrastisuhde tekstin ja taustan värin välillä (muiden kuin tyhjien TextView-elementtien kohdalla) tai etualan ja taustan värin välillä (ImageView-elementtien kohdalla) on alle 3,0. Voit vaihtaa pienintä suhdetta Accessibility Scannerin asetuksista. Lue lisää värikontrastista.

Lue lisätietoja esteettömyydestä

Lue lisää aiheesta Android-kehittäjien saavutettavuusohjeista.