Sådan læses resultaterne fra Accessibility Scanner

Accessibility Scanner ser efter følgende muligheder for at forbedre din apps tilgængelighed.

Indholdsetiketter

Der er mange brugerfladekontrolelementer, hvor betydningen og brugen primært indikeres visuelt. En bruger med nedsat syn kan have svært ved at se disse indikationer.

Du kan gøre brugerfladekontrolelementer mere tilgængelige med indholdsetiketter. Indholdsetiketter vises ikke på skærmen, men brugere med nedsat syn kan få adgang til dem via hjælpefunktionstjenester som f.eks. TalkBack eller andre skærmlæsere.

Accessibility Scanner ser efter følgende muligheder i forbindelse med indholdsetiketter:

• Elementetiket mangler
    Identificer Views, som en skærmlæser kan fokusere på, og som har en tom oplæst beskrivelse, enten for denne View eller for relevante Views i underhierarkiet. Få flere oplysninger om indholdsetiketter.
  • Element med etiketten type eller tilstand
    Identificer Views med overflødige beskrivelser. Få flere oplysninger om elementer med etiketten type eller tilstand.
  • Dublerede elementbeskrivelser
    Identificer tilfælde, hvor et hierarki indeholder Views med nøjagtigt dublerede beskrivelser. To knapper, der kan fokuseres på uafhængigt af hinanden, med beskrivelsen "Flere muligheder" kan f.eks. forvirre en bruger. Få flere oplysninger om dublerede beskrivelser.
  • Linkformålet er uklart
    Identificer linktekst, som ikke er informativ, f.eks. "Klik her". Få flere oplysninger om linktekst uden tydeligt formål.
Implementering

Accessibility Scanner undersøger View-hierarkier og identificerer, hvor brugere med nedsat motorisk funktion kan have svært ved at interagere med et layout.

• Links, der kan klikkes på
    Identificer brug af ClickableSpan-objekter, der ikke er UrlSpan-objekter. Få flere oplysninger om links, der kan klikkes på.
  • Dublerede Views, der kan klikkes på
    Identificer Views, der kan klikkes på, og som har samme placering på skærmen som andre Views, der kan klikkes på. Få flere oplysninger om dublerede Views, der kan klikkes på.
  • Redigerbar elementetiket
    Identificer EditTexts og TextViews, som har en udfyldt contentDescription. Få flere oplysninger om redigerbare View-etiketter.
  • Ikke-understøttet elementtype
    Identificer elementtyper, der ikke understøttes af hjælpefunktionstjenester. Få flere oplysninger om ikke-understøttede elementtyper.
  • Passagerækkefølge
    Identificer eventuelle problemer med elementers passagerækkefølge, hvilket kan påvirke brugere af skærmlæsere eller andre hjælpefunktionstjenester. Få flere oplysninger om passagerækkefølge.
Berøringselementers størrelse

Accessibility Scanner ser efter små punkter, der kan trykkes på, som brugere med nedsat motorisk funktion kan have problemer med.

• Størrelsen af berøringselementer
    Identificer Views, der kan klikkes almindeligt og længe på, som er mindre end 48 x 48 dp i alle dimensioner eller 32 x 32 dp for Views i vinduer med indtastningsmetode eller ved kanten af displayet. Du kan ændre minimumsstørrelsen under indstillingerne for Accessibility Scanner. Få flere oplysninger om størrelsen af berøringselementer.
Lav kontrast

Accessibility Scanner foreslår forbedringer af farvekontrastforhold for at gøre din app mere tilgængelig for brugere med nedsat syn.

• Kontrasten i tekst og billeder
    Identificer tekst eller billeder med et kontrastforhold på mindre end 3,0 mellem tekstfarven og baggrundsfarven (for udfyldte TextViews) eller mellem forgrundsfarven og baggrundsfarven (for ImageViews). Du kan ændre minimumsforholdet under indstillingerne for Accessibility Scanner. Få flere oplysninger om farvekontrast.

Få flere oplysninger om hjælpefunktioner

Få flere oplysninger i dokumentationen om tilgængelighed til Android-udviklere.