Hantera samtal med TalkBack

TalkBack hjälper dig att svara på eller lägga på samtal. Med en Pixel-enhet kan du även navigera i telefonappen om du vill hitta alternativ som senaste samtal, kontakter eller röstbrevlåda.

Hantera samtal

• Svara på ett inkommande samtal: Svep uppåt med två fingrar.
  • Avvisa ett samtal: Svep nedåt med två fingrar.
  • Avvisa ett samtal och skicka ett sms: Svep åt höger och tryck snabbt två gånger på Svara.
  • Lägga på ett samtal: Välj Lägg på långt ned på skärmen.

Tips! Om enheten har stöd för rörelser med flera fingrar kan du även trycka snabbt två gånger med två fingrar för att svara på eller lägga på ett samtal.

Navigera i telefonappen på Pixel-enheter

• Söka efter kontakter och platser: Du kan söka efter dina kontakter under statusfältet i det övre vänstra hörnet. När du trycker snabbt två gånger öppnas en sökruta.
    • Om du har en nätverksanslutning och har aktiverat platstjänster kan du även söka efter platser i närheten. Du kan till exempel söka efter en lokal restaurang för att göra en beställning eller boka bord.
  • Röstsökningsknappen: Sök med rösten genom att trycka snabbt två gånger.
  • Fler alternativ:
    • Senaste samtalen: Under sökknappen finns en lista med dina senast uppringda, mottagna och missade samtal. Om du vill ringa upp ett samtal sveper du åt höger eller använder Explore by touch.
    • Navigeringsflikar: Under listan med de senaste samtalen finns olika flikar för olika delar i telefonappen:
      • Favoriter: Alla kontakter som du markerar som favoriter och nummer som du ringer ofta.
      • Senaste: En lista med de senaste samtalen.
      • Kontakter: Dina telefonkontakter.
      • Röstbrevlåda: Beroende på operatör kan du ha en fjärde flik för röstbrevlådan.
    • Knappsats: Längst ned till höger, ovanför Kontakter, kan du öppna en knappsats för att ringa ett samtal. Tryck snabbt två gånger för att öppna knappsatsen.
      • Om du vill skriva + flyttar du fokus till tangenten 0. Tryck snabbt två gånger och håll kvar.
    • Alternativ i ett samtal: När ett samtal pågår kan du göra följande:
      • Stänga av ljudet: Stäng av eller slå på mikrofonen.
      • Knappsats: Öppna knappsatsen.
        • Stäng knappsatsen genom att svepa nedåt och sedan åt vänster. Om navigering med rörelser har aktiverats sveper du från vänster till höger med två fingrar.
      • Högtalare: Byt högtalare.
        • Du kan välja Lur eller Högtalartelefon. Eller Headset om det finns ett anslutet.
      • Lägga till samtal: Koppla ihop separata samtal. Om du vill koppla ihop samtal parkerar du ditt pågående samtal och ringer ett till. Välj sedan Koppla ihop.
      • Videosamtal : Med vissa operatörer och enheter kan du byta till ett videosamtal.
      • Parkera: Pausa en konversation, men stanna kvar i samtalet.
        • Tryck på skärmen igen för att återuppta.
      • Avsluta: Lägg på.

Läs mer om hur du ringer och tar emot samtal.

Om du behöver mer hjälp med TalkBack kontaktar du Googles support för kunder med funktionsnedsättning.