Gesprekken beheren met TalkBack

Met TalkBack kun je gesprekken beantwoorden of beëindigen. Met een Pixel-apparaat kun je ook in je telefoon-app navigeren voor opties zoals recente gesprekken, contacten of voicemail.

Je gesprekken beheren

• Een inkomend gesprek beantwoorden: Swipe met 2 vingers omhoog.
  • Een gesprek weigeren: Swipe met 2 vingers omlaag.
  • Een gesprek weigeren en een sms sturen: Swipe naar rechts en dubbeltik op Beantwoorden.
  • Een gesprek beëindigen: Selecteer Gesprek beëindigen onderaan het scherm.

Tip: Als je apparaat gebaren met meerdere vingers ondersteunt, kun je ook met 2 vingers dubbeltikken om een gesprek te beantwoorden of te beëindigen.

Navigeren in de telefoon-app op Pixel-apparaten

• Contacten en plaatsen zoeken: Je kunt linksboven onder de statusbalk zoeken naar je contacten. Dubbeltik om een zoekvak te openen.
    • Als je netwerkverbinding hebt en Locatieservices hebt geactiveerd, kun je ook naar plaatsen in de buurt zoeken. Je kunt bijvoorbeeld een lokaal restaurant zoeken om iets te bestellen of een tafel te reserveren.
  • De knop Gesproken zoekopdracht: Dubbeltik om met je stem te zoeken.
  • Meer opties:
    • Recente gesprekken: Onder de zoekknop zie je een lijst met gesprekken die je onlangs hebt uitgevoerd, ontvangen of gemist. Swipe naar rechts of gebruik Verkennen via aanraking voor de terugbeloptie voor een gesprek.
    • Navigatietabbladen: Onder je recente gesprekken zie je tabbladen voor verschillende onderdelen van de telefoon-app:
      • Favorieten: Alle contacten die je hebt gemarkeerd als Favoriet en nummers die je vaak belt.
      • Recent: Een lijst met recente gesprekken.
      • Contacten: Je telefooncontacten.
      • Voicemail: Afhankelijk van je provider heb je mogelijk een 4e tabblad voor je voicemail-inbox.
    • Toetsenblok: Je kunt rechtsonder boven Contacten een toetsenblok openen om een nummer te bellen. Dubbeltik om het toetsenblok te openen.
      • Verplaats de focus naar de 0-toets om + in te voeren. Dubbeltik en houd vast.
    • Opties tijdens gesprekken: Als je een gesprek voert, kun je het volgende doen:
      • Geluid uitzetten: Je microfoon aan- of uitzetten.
      • Toetsenblok: Het toetsenblok openen.
        • Swipe omlaag en dan naar links om het toetsenblok te sluiten. Als navigatie met gebaren is geactiveerd, swipe je met 2 vingers van links naar rechts.
      • Speaker: Schakelen tussen speakers.
        • Je kunt Oortelefoon of Luidspreker kiezen. Je kunt ook Headset kiezen als je eentje hebt aangesloten.
      • Gesprek toevoegen: Afzonderlijke gesprekken samenvoegen. Als je gesprekken wilt samenvoegen, moet je je huidige gesprek in de wacht zetten en een nieuw gesprek starten. Selecteer dan Samenvoegen.
      • Videogesprek: Bij sommige providers en apparaten kun je overschakelen naar een videogesprek.
      • In wacht: Een gesprek pauzeren, maar wel aan de lijn blijven.
        • Tik opnieuw op het scherm om het gesprek te hervatten.
      • Beëindigen: Het gesprek beëindigen.

Meer informatie over gesprekken starten en ontvangen

Voor meer hulp met TalkBack neem je contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.