Oproepen beantwoorden en beëindigen met TalkBack

Als u een inkomende oproep ontvangt, laat TalkBack uw automatisch weten wie er belt, tenzij u deze optie in de TalkBack-instellingen heeft uitgeschakeld. U kunt de oproep als volgt beantwoorden of weigeren:

• Als u een inkomende oproep wilt beantwoorden, plaatst u uw vinger in het onderste kwart van het scherm en veegt u naar rechts.
  • Als u de oproep wilt weigeren, veegt u naar links.
  • Als u de oproep wilt weigeren en een sms wilt versturen, veegt u omhoog.

Als u wilt ophangen, drukt u op de aan/uit-knop. Meer informatie over het inschakelen van de instelling Aan/uit-knop beëindigt oproep.

Telefoon-app op Nexus-apparaten

Bepaalde informatie hieronder kan afhankelijk van uw apparaat en Android-versie enigszins afwijken.

Als u een Nexus-apparaat gebruikt, volgen hier de belangrijkste elementen van de app Telefoon:

• Contacten en locaties zoeken: deze knop bevindt zich rechtsboven op het scherm, meteen onder de statusbalk. Wanneer u deze knop activeert, wordt er een zoekveld geopend waarmee u contacten kunt zoeken. Als u verbinding met een netwerk heeft en de locatieservices zijn ingeschakeld, kunt ook locaties bij u in de buurt zoeken. U kunt bijvoorbeeld een lokaal restaurant zoeken om iets te bestellen of een tafel te reserveren.
  • Recente oproepen: onder de zoekknop wordt een korte lijst met oproepen weergegeven die u onlangs heeft uitgevoerd, ontvangen of gemist. Elke vermelding in het logboek bevat een knop waarmee u het desbetreffende nummer kunt terugbellen. U kunt naar rechts vegen totdat u deze knop bereikt of verkennen via aanraking om de knop te zoeken.
  • Navigatietabbladen: onder de korte lijst met recente oproepen worden drie tabbladen weergegeven waarmee u tussen de verschillende gedeeltes van de app Telefoon kunt navigeren: Snelkeuze, Recent en Contacten. Snelkeuze bevat alle contacten die u heeft gemarkeerd als favorieten en de nummers die u onlangs heeft gebeld. Recent bevat een volledig overzicht van alle recente oproepen. Contacten bevat uw contacten.
  • Toetsenblok: de toetsenblokknop bevindt zich rechtsonder op het scherm. Dubbelklik om deze knop te selecteren en een standaard telefoontoetsenblok te openen.
  • Opties tijdens een gesprek: tijdens het bellen worden er boven aan het scherm drie selectievakjes weergegeven: Luidspreker, Dempen en Toetsenblok. Indien nodig kunt u deze selectievakjes tijdens een gesprek activeren.

Meer informatie over het uitvoeren, beantwoorden en blokkeren van oproepen met uw Nexus-apparaat.