Puhelujen hallinta TalkBackilla

TalkBack auttaa puheluihin vastaamisessa tai niiden lopettamisessa. Pixel-laitteella voit myös käyttää puhelinsovellusta esimerkiksi viimeaikaisten puhelujen, yhteystietojen tai puhelinvastaajan välillä liikkumiseen.

Puhelujen hallinta

• Saapuvaan puheluun vastaaminen: Pyyhkäise kahdella sormella ylös.
  • Puhelun hylkääminen: Pyyhkäise kahdella sormella alas.
  • Puhelun hylkääminen ja tekstiviestin lähettäminen: Pyyhkäise oikealle ja kaksoisnapauta Vastaa.
  • Puhelun lopettaminen: Valitse näytön alaosan läheltä Lopeta puhelu.

Vinkki: Jos laitteesi tukee usean sormen eleitä, voit myös käyttää kahden sormen kaksoisnapautusta puheluun vastaamiseen tai lopettamiseen.

Puhelinsovelluksen käyttäminen Pixel-laitteilla

• Yhteystietojen ja paikkojen etsiminen: Voit etsiä yhteystietojasi vasemmasta yläkulmasta tilapalkin alta. Hakukenttä avautuu kaksoisnapauttamalla.
    • Jos sinulla on verkkoyhteys ja olet laittanut sijaintipalvelut päälle, voit myös hakea lähellä olevia paikkoja. Voit esimerkiksi hakea paikallista ravintolaa tilataksesi ruokaa tai tehdäksesi pöytävarauksen.
  • Puhehaku-painike: Voit tehdä puhehakuja kaksoisnapauttamalla.
  • Muita vaihtoehtoja:
    • Viimeaikaiset puhelut: Haku-painikkeen alla on lista viimeisimmistä soitetuista, vastaanotetuista tai vastaamattomista puheluista. Jos haluat puhelulle takaisinsoiton, pyyhkäise oikealle tai käytä kosketuksella tutkimista.
    • Navigointivälilehdet: Viimeaikaisten puheluiden alla on välilehtiä puhelinsovelluksen eri osioille:
      • Suosikit: Suosikiksi merkitty yhteystieto ja usein soittamasi numerot.
      • Viimeaikaiset: Viimeaikaiset puhelut.
      • Yhteystiedot: Puhelimen yhteystiedot.
      • Vastaaja: Sinulla voi olla operaattorista riippuen neljäs välilehti vastaajaviesteille.
    • Näppäimistö: Voit avata näppäimistön soittamista varten oikeasta alakulmasta Yhteystiedot-kohdan yläpuolelta. Näppäimistö avautuu kaksoisnapauttamalla.
      • Voit lisätä +‑merkin siirtämällä kohdistuksen 0-näppäimeen. Kaksoisnapauta ja kosketa pitkään.
    • Vaihtoehdot puhelun aikana: Voit käyttää näitä toimintoja puhelun aikana:
      • Mykistys: Mykistä tai poista mikrofonin mykistys.
      • Näppäimistö: Tuo näppäimistö esiin.
        • Voit sulkea näppäimistön pyyhkäisemällä alas ja sitten vasemmalle. Jos eleillä navigointi on päällä, pyyhkäise kahdella sormella vasemmalta tai oikealta.
      • Kaiutin: Vaihda kaiutinta.
        • Voit valita kaiuttimen tai kaiutinpuhelimen. Kuulokemikrofoni on myös valittavana, jos olet yhdistänyt sellaisen.
      • Puhelun lisääminen: Yhdistä erilliset puhelut. Voit yhdistää puhelut laittamalla nykyisen puhelun pitoon ja soittamalla uuden puhelun. Valitse sitten Yhdistä.
      • Videopuhelu: Voit vaihtaa videopuheluun tietyillä operaattoreilla ja laitteilla.
      • Pito: Keskeytä keskustelu, mutta pysy puhelussa.
        • Voit lopettaa keskeytyksen napauttamalla näyttöä uudestaan.
      • Lopettaminen: Lopeta puhelu.

Lue lisää puheluiden soittamisesta ja vastaanottamisesta.

Jos tarvitset lisää apua TalkBackin kanssa, ota yhteyttä Googlen tukeen toimintarajoitteisille ja vammaisille.