Puheluihin vastaaminen ja puheluiden lopettaminen TalkBackin avulla

Kun saat puhelun, TalkBack ilmoittaa soittajan automaattisesti, ellet ole poistanut toimintoa käytöstä TalkBackin asetuksissa. Näin voit vastata puheluun tai hylätä puhelun:

• Vastaa puheluun asettamalla sormesi näytölle kohtaan, joka on noin kolme neljännestä näytön yläreunasta, ja pyyhkäisemällä oikealle.
  • Hylkää puhelu pyyhkäisemällä vasemmalle oikean sijaan.
  • Pyyhkäise ylös, jos haluat hylätä puhelun ja lähettää tekstiviestin.

Lopeta puhelu painamalla virtapainiketta. Näiden ohjeiden avulla voit ottaa käyttöön virtapainike päättää puhelun -asetuksen.

Nexus-laitteiden Puhelin-sovellus

Osa ominaisuuksista voi näkyä eri tavalla laitteestasi ja Android-versiostasi riippuen.

Seuraavassa esitellään Nexus-laitteen Puhelin-sovelluksen pääelementit:

• Hae kontakteja ja paikkoja: Tämä painike sijaitsee näytön vasemmassa yläkulmassa tilapalkin alla. Kun aktivoit painikkeen, näkyviin tulee hakukenttä, jonka avulla voit hakea kontakteja. Jos puhelimella on verkkoyhteys ja sijaintipalvelut ovat käytössä, voit myös hakea lähellä olevia paikkoja. Voit esimerkiksi hakea paikallista ravintolaa tilataksesi ruokaa tai tehdäksesi pöytävarauksen.
  • Äskettäiset puhelut: Hakupainikkeen alla näkyy lyhyt luettelo äskettäin soittamistasi, vastaamistasi tai vastaamattomaksi jääneistä puheluista. Kussakin merkinnässä on painike, jonka avulla voit soittaa takaisin numeroon. Voit joko pyyhkäistä oikealle kunnes painike valitaan tai etsiä sen kosketuksella tutkimalla.
  • Navigointivälilehdet: Äskettäisten puheluiden luettelon alla on kolme välilehteä, joiden avulla voit siirtyä Puhelin-sovelluksen eri osiin: Pikavalinta, Äskettäiset ja Kontaktit. Pikavalinta sisältää suosikeiksi lisäämäsi kontaktit sekä usein käyttämäsi numerot. Äskettäiset sisältää kaikki äskettäiset puhelusi. Kontaktit sisältää kontaktisi.
  • Näppäimistö: Näppäimistöpainike sijaitsee näytön oikeassa alakulmassa. Jos kaksoisnapautat painiketta, näkyviin tulee tavallinen puhelimen näppäimistö.
  • Puhelun aikaiset toiminnot: Puhelun aikana näytön yläosassa näkyy kolme valintaruutua: Kaiutin, Mykistä ja Näppäimistö. Voit aktivoida nämä ruudut puhelun aikana tarvittaessa.

Lue lisää puheluiden soittamisesta, vastaanottamisesta ja estämisestä Nexus-laitteella.