Mørkt tema og fargeinvertering

Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Du kan endre til en mørk bakgrunn på skjermen med mørkt tema eller fargeinvertering.

• Mørkt tema gjelder for UI-et til Android-systemet og støttede apper. Farger endres ikke i medier, for eksempel videoer.
  • Fargeinvertering gjelder for alt på enheten, inkludert medier. Svart tekst på en hvit skjerm blir for eksempel hvit tekst på en svart skjerm. Det kan oppstå problemer med fargekvalitet eller lesbarhet.

Slå på mørkt tema

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Slå på Mørkt tema under Skjerm.

Slå på fargeinvertering

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Trykk på Fargeinvertering under Skjerm.
  4. Slå på Bruk fargeinvertering.
  5. Valgfritt: Slå på Snarvei til fargeinvertering. Finn ut mer om tilgjengelighetssnarveier.

Bruk av mørkt tema og fargeinvertering sammen

• Android 10 eller nyere: Hvis du åpner en app som ikke støtter mørkt tema, kan du slå på fargeinvertering i tillegg til mørkt tema.
  • Android 9 eller eldre: Du kan bare bruke én av disse innstillingene om gangen. Hvis du for eksempel slår på mørkt tema, slås fargeinvertering av automatisk.