Activar TalkBack

TalkBack és una funció d'accessibilitat que ajuda les persones invidents o amb poca visió a interaccionar amb els seus dispositius Android mitjançant avisos de veu i tàctils.

Quan TalkBack està activat, els elements de la pantalla es destaquen amb un quadre d'enfocament i el dispositiu proporciona indicacions d'àudio sobre el contingut en pantalla. En lloc de les interaccions tàctils habituals, pots navegar pel dispositiu mitjançant els gestos de TalkBack. Per aprendre els aspectes bàsics de TalkBack, mira un vídeo.

Consell: per activar TalkBack, les opcions varien segons el fabricant del dispositiu, la versió d'Android i la versió de TalkBack. La informació que trobaràs a continuació s'aplica a la majoria de dispositius, però és possible que hi hagi diferències amb el teu.

En configurar el telèfon

Durant la configuració del telèfon, mantén premuts els dos botons de volum durant uns segons per activar TalkBack. Pots continuar utilitzant les tecles de volum com a drecera per activar o desactivar TalkBack un cop hagis acabat de configurar-lo.

Consell: per desactivar permanentment la drecera per a tecles de volum després de la configuració, ves a Configuració i, a continuació, Accessibilitat i, a continuació, TalkBack. Selecciona Drecera de TalkBack i desactiva-la. Obtén informació sobre com pots canviar la drecera de TalkBack.

Després de configurar el telèfon

Opció 1: utilitza la configuració del dispositiu

1. Al dispositiu, obre Configuració Configuració.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, TalkBack.
  3. Selecciona Utilitza TalkBack.

Un cop hagis activat TalkBack, controla el dispositiu amb els gestos de TalkBack.

Opció 2: utilitzar dreceres d'accessibilitat

Amb la drecera d'accessibilitat activada, pots utilitzar-la per activar o desactivar TalkBack amb un botó en pantalla o tecles físiques.

1. Al dispositiu, obre Configuració Configuració.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, TalkBack i, a continuació, Drecera de TalkBack.
  3. Activa la drecera de TalkBack.
  4. Per configurar la preferència de dreceres per al teu model de dispositiu, segueix les instruccions en pantalla. També pots obtenir més informació sobre més maneres de configurar la drecera d'accessibilitat.

Opció 3: utilitza l'Assistent de Google

1. Si has configurat l'Assistent de Google, digues "Hey Google".
  2. Digues (en castellà): "Activa TalkBack" o "Desactiva TalkBack".

Navegar amb TalkBack activat

• Per seleccionar un element, defineix-ne el focus tocant-lo amb un dit i, a continuació, fes-hi doble toc amb un dit per activar-lo.
  • Per desplaçar-vos cap amunt o cap avall a la pantalla, col·loca-hi dos dits i arrossega cap amunt o cap avall.
  • Quan la funció "Navegació del sistema" estigui definida com a "Navegació amb gestos", has d'utilitzar dos dits en lloc d'un per a certs gestos; per exemple, per anar a l'inici, per anar enrere o per obrir les aplicacions recents. Obtén més informació sobre els gestos de TalkBack.

Consell: de manera predeterminada, TalkBack enuncia els caràcters de les contrasenyes. Per assegurar-te que el telèfon no enunciï els caràcters dels camps protegits, pots canviar l'opció de configuració.

Obtenir més ajuda

Si l'has activat per error, obtén informació sobre com pots desactivar TalkBack.

Per obtenir més ajuda amb TalkBack, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.