Brug TalkBack-menuen og indstillingerne for oplæsning

TalkBack-menuen og indstillingerne for oplæsning hjælper dig med at administrere indstillinger, bruge funktioner og foretage handlinger med TalkBack. Indstillingerne for oplæsning hjælper dig med at administrere indstillinger, f.eks. hvor hurtigt TalkBack taler, og om den læser et tegn, en linje eller et afsnit ad gangen.

Brug TalkBack-menuen

Med TalkBack 9.1 kan du bruge kommandoer til at læse og redigere tekst samt styre oplæsning.

Vigtigt! Menuen i TalkBack 9.1 kombinerer den globale genvejsmenu og den lokale genvejsmenu.

Åbn TalkBack-menuen

• På enheder med bevægelser med flere fingre: Tryk med tre fingre. Du kan også stryge nedad og derefter til højre i én bevægelse.
  • På enheder uden bevægelser med flere fingre (Android R-enheder, der ikke er opdateret med TalkBack 9.1, og ældre): Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse.

Tilpas menuindstillingerne

1. Åbn indstillingerne for TalkBack.
  2. Vælg Tilpas menuer.
  3. Vælg Tilpas TalkBack-menu.

TalkBack-menuen omfatter som standard disse muligheder:

• Læs fra det næste element: Få oplæst elementerne på skærmen fra det element, der sidst var fokus på.
  • Kopiér seneste sætning: Kopiér den senest oplæste sætning. Derefter kan du indsætte den i en anden app eller gøre andre ting med den.
  • Talt sprog Hvis du har installeret mere end ét sprog, kan du ændre oplæsningssproget.
  • Skærmsøgning: Søg på skærmen med en søgeterm.
  • Skjul eller vis skærmen: Du kan forbedre beskyttelsen af dine personlige oplysninger ved at skjule skærmen, når du er i nærheden af andre.
  • Stemmekommandoer: Sig en kommando til TalkBack for at udføre den.
  • TalkBack-indstillinger: Åbn TalkBack-indstillingerne.
  • Indstillinger for oplæsning: Åbn indstillingerne for oplæsning.

Du kan få forskellige muligheder som svar, alt efter hvor fokus er. Eksempel:

• Handlinger
  • Rediger indstillinger
  • Links
  • Tilføj etiket, eller rediger etiket
  • Suspender TalkBack
    • Kun på Android 7 og ældre

Brug indstillinger for oplæsning

Du kan bruge indstillingerne for oplæsning til at ændre, hvordan du navigerer på skærmen. Du kan administrere indstillinger, f.eks. hvor hurtigt TalkBack taler, og om den læser tegn for tegn eller linje for linje.

Åbn indstillinger for oplæsning

• På enheder med bevægelser med flere fingre: Stryg opad eller nedad med tre fingre. Du kan også stryge opad og derefter nedad med én finger eller nedad og derefter opad.
  • På enheder uden bevægelser med flere fingre (Android R-enheder, der ikke er opdateret med TalkBack 9.1, og ældre): Stryg opad og derefter nedad eller nedad og derefter opad.

Tilpas indstillinger for oplæsning

1. Åbn indstillingerne for TalkBack.
  2. Vælg Tilpas menuer.
  3. Vælg Tilpas læsestyring.

Indstillingerne for oplæsning omfatter som standard disse muligheder:

• Tegn: Læs ét tegn ad gangen.
    • Sådan læser du det næste tegn: Stryg nedad.
    • Sådan læser du det forrige tegn: Stryg opad.
  • Ord: Læs ét ord ad gangen.
    • Sådan læser du det næste ord: Stryg nedad.
    • Sådan læser du det forrige ord: Stryg opad.
  • Linjer: Læs én linje ad gangen.
    • Sådan læser du den næste linje: Stryg nedad.
    • Sådan læser du den forrige linje: Stryg opad.
  • Afsnit: Læs ét afsnit ad gangen.
    • Sådan læser du det næste afsnit: Stryg nedad.
    • Sådan læser du det forrige afsnit: Stryg opad.
  • Overskrifter: Spring til den næste eller forrige overskrift, hvis der er en.
  • Styringselementer: Gå til det næste eller forrige element, f.eks. knapper, afkrydsningsfelter eller tekstfelter.
  • Links: Gå til det næste eller forrige link.
  • Talehastighed: Skift, hvor hurtigt TalkBack taler.
    • Sådan gør du oplæsningen hurtigere: Stryg opad.
    • Sådan gør du oplæsningen langsommere: Stryg nedad.
  • Talt sprog: Skift oplæsningssprog, hvis du har installeret mere end ét sprog til oplæsning.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til TalkBack, kan du kontakte Googles support til brugere med handicap.