Oversikt over tilgjengelighetsfunksjoner for Android

Du kan tilpasse Android-enheten din med tilgjengelighetsinnstillinger og -apper.

Innhold

Bruk en skjermleser med TalkBack

Bytt skjerm

Interaksjonskontroller

Bruk en leselist

Teksting

Lyd

Utforsk Android-tilgjengelighetsapper og -tjenester

Design og utvikle mer tilgjengelige apper

Få hjelp

Bruk en skjermleser med TalkBack

Du kan slå på TalkBack-skjermleseren for å ha interaksjoner med enheten via berøring og taletilbakemelding. TalkBack beskriver handlingene dine og informerer deg om varsler.

Du kan bruke TalkBack-punktskrifttastaturet til å skrive inn 6-punkts punktskrift på skjermen. TalkBack-punktskrifttastaturet er tilgjengelig på Unified English Braille, spansk og arabisk.

Endre skjermen

Interaksjonskontroller

• Lookout bruker datasyn til å gi personer som er svaksynte eller som har nedsatt synsevne, informasjon om omgivelsene.
  • Med Taletilgang kan du styre enheten med talekommandoer. Bruk stemmen til å åpne apper, navigere og redigere tekst.
  • Med Brytertilgang kan du ha interaksjoner med Android-enheten via én eller flere brytere i stedet for berøringsskjermen. Du kan bruke en bryter eller et tastatur til å styre enheten.
  • Med Handlingsblokker kan du bruke tilpassbare knapper til å utføre rutinemessige handlinger på Android-startskjermen.
  • Med tidsperiode for handling kan du velge hvor lenge du vil se meldinger som ber deg gjøre noe.

Bruk en leselist

Viktig: BrailleBack er ikke lenger nødvendig for å koble til en leselist.

Med TalkBack-punktskrifttastaturet kan du bruke 6 fingre til å skrive inn 6-punkts punktskrift på skjermen. TalkBack-punktskrifttastaturet er tilgjengelig på Unified English Braille, spansk og arabisk.

Teksting

Du kan velge innstillinger for teksting (språk, tekst og stil) for enheten.

• Med Direkteteksting får du automatisk teksting av tale på enheten.
  • Transkribering registrerer tale og lyd og viser dem som tekst på skjermen.
  • Med Lydvarsler får du vite hva som skjer i hjemmet ditt, for eksempel når en røykvarsler piper eller en ringeklokke ringer.
  • Med Sanntidstekst (STT) kan du bruke tekst til å kommunisere i telefonsamtaler.

Lyd

• Med Lydforsterker kan du bruke hodetelefoner – enten de er koblet til med ledning eller Bluetooth – til å filtrere, forbedre og forsterke lyder i omgivelsene eller på Android-enheten.
  • Med støtte for høreapparater kan du koble høreapparatet ditt til Android-enheten for å høre tydeligere.

Utforsk tilgjengelighetsapper og -tjenester for Android

• Last ned Android Tilgjengelighet, som inkluderer Tilgjengelighet-menyen, Tekstopplesing, Brytertilgang og TalkBack. Android Tilgjengelighet støttes på enheter med Android 9 eller nyere.
  • Gå gjennom Android-enhetsinnstillingene for å finne ut hvordan du kan tilpasse enheten. Åpne Innstillinger-appen på enheten, og velg Tilgjengelighet.
  • Se etter tilgjengelighetsapper og -tjenester for Android i Google Play.

Slik kan du designe og utvikle mer tilgjengelige apper

Hvis du designer eller utvikler en app, kan Tilgjengelighetsskanner hjelpe deg med å finne måter å gjøre appen mer tilgjengelig på for brukerne. Du kan også se utviklerressurser for tilgjengelighetsfunksjonene for Android.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.