Tilgjengelighetsoversikt for Android

Du kan tilpasse Android-enheten din ved å bruke tilgjengelighetsinnstillinger og -apper.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 7.0 og nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Få taletilbakemelding

TalkBack: For å samhandle med enheten din med berøring og taletilbakemelding kan du slå på TalkBack-skjermleseren. TalkBack beskriver handlingene dine og informerer deg om varsler.

Tekstopplesing: Hvis du bare ønsker taletilbakemeldinger til bestemte tider, kan du slå på Tesktopplesing. Velg elementene på skjermen for å få dem lest opp eller beskrevet.

Bruk en bryter, et tastatur eller en mus

Brytertilgang: For brukere med begrenset bevegelighet er brytertilgang et alternativ til å bruke berøringsskjermen. Du kan bruke en bryter eller et tastatur for å styre enheten din.

Bruk av talekommandoer

Taletilgang: Hvis det er vanskelig å bruke en berøringsskjerm, lar Taletilgang-appen deg kontrollere enheten med stemmen. Bruk stemmen til å åpne apper, navigere og endre tekst uten å bruke hendene. Taletilgang er foreløpig i en begrenset betaversjon som bare er på engelsk.

Bruk en leselist

BrailleBack: Du kan koble en leselist til enheten din via Bluetooth. BrailleBack brukes sammen med TalkBack og gir deg en kombinert tale- og punktskriftopplevelse, slik at du kan endre tekst og bruke enheten din.

Gjør det enklere å se skjermbildet ditt

Android-enheter har flere innstillinger som gjør det enklere å se skjermbildet ditt.

Slå på teksting

Teksting: Du kan slå på teksting for enheten din og angi innstillinger (språk, tekst og stil) for teksting for hørselshemmede. Finn ut hvordan du slår på teksting.

Planlegg og utvikle tilgjengelighetsapper

For alle som planlegger eller utvikler en app, kan Tilgjengelighetsskanner hjelpe deg med å identifisere muligheter og forbedre appen for brukerne. Du kan også se utviklerressursene for tilgjengelighetsfunksjoner på Android.