Oversikt over tilgjengelighetsfunksjoner for Android

Du kan tilpasse Android-enheten din med tilgjengelighetsinnstillinger og -apper.

Bruk en skjermleser med TalkBack

Du kan slå på TalkBack-skjermleseren for å ha interaksjoner med enheten via berøring og taletilbakemelding. TalkBack beskriver handlingene dine og informerer deg om varsler.

Du kan bruke TalkBack-punktskrifttastaturet til å skrive inn 6-punkts punktskrift på skjermen. Foreløpig støttes bare Unified English Braille.

Endre skjermen

Interaksjonskontroller

• Lookout bruker datasyn til å gi personer som er svaksynte eller som har nedsatt synsevne, informasjon om omgivelsene.
  • Med Taletilgang kan du styre enheten med talekommandoer. Bruk stemmen til å åpne apper, navigere og redigere tekst.
  • Med Brytertilgang kan du ha interaksjoner med Android-enheten via én eller flere brytere i stedet for berøringsskjermen. Du kan bruke en bryter eller et tastatur til å styre enheten.
  • Med Handlingsblokker kan du bruke tilpassbare knapper til å utføre rutinemessige handlinger på Android-startskjermen.
  • Med tidsperiode for handling kan du velge hvor lenge du vil se meldinger som ber deg gjøre noe.

Bruk en leselist

Med BrailleBack kan du koble en oppdaterbar leselist til enheten via Bluetooth. Ved å bruke BrailleBack sammen med TalkBack får du en kombinert tale- og punktskriftopplevelse. På denne måten kan du redigere tekst og ha interaksjoner med enheten din.

Teksting

Du kan velge innstillinger for teksting (språk, tekst og stil) for enheten.

• Med Direkteteksting kan du få automatisk teksting av tale på enheten.
  • Med Transkribering kan du registrere tale og lyder, som så vises som tekst på skjermen.
  • Med Lydvarsler får du vite hva som skjer i hjemmet ditt, for eksempel når en røykvarsler piper eller en ringeklokke ringer.
  • Med Sanntidstekst (STT) kan du bruke tekst til å kommunisere i telefonsamtaler.

Lyd

• Med Lydforsterker kan du bruke hodetelefoner – enten de er koblet til med ledning eller Bluetooth – til å filtrere, forbedre og forsterke lyder i omgivelsene eller på Android-enheten.
  • Med støtte for høreapparater kan du koble høreapparatet ditt til Android-enheten for å høre tydeligere.

Utforsk tilgjengelighetsapper og -tjenester for Android

• Last ned Android Tilgjengelighet, som inkluderer Tilgjengelighet-menyen, Tekstopplesing, Brytertilgang og TalkBack. Android Tilgjengelighet støttes på enheter med Android 9 eller nyere.
  • Gå gjennom Android-enhetsinnstillingene for å finne ut hvordan du kan tilpasse enheten. Åpne Innstillinger-appen på enheten, og velg Tilgjengelighet.
  • Se etter tilgjengelighetsapper og -tjenester for Android i Google Play.

Slik kan du designe og utvikle mer tilgjengelige apper

Hvis du designer eller utvikler en app, kan Tilgjengelighetsskanner hjelpe deg med å finne måter å gjøre appen mer tilgjengelig på for brukerne. Du kan også se utviklerressurser for tilgjengelighetsfunksjonene for Android.