Ändra inställningarna för punktskriftsskärmen

Obs! BrailleBack krävs inte längre för att ansluta till en punktskriftsskärm.

Du kan ändra inställningarna för punktskriftsskärmen i inställningarna för TalkBack följt av Punktskriftsskärm.

Det finns tre kategorier med inställningar: Enheter, Språk och kommandon och Allmänt.

Enhet

Inställning

Beskrivning

Lista över punktskriftsenheter

Visar listan över aktiva, sparade och tillgängliga enheter och deras status. Du kan välja vilken enhet du vill ansluta till.

Sök efter en ny enhet

Söker efter tillgängliga enheter i närheten att ansluta till.

Språk och kommandon

Inställning

Beskrivning

Språk

Välj språk för punktskriftsskärmen.

Önskat språk för utmatning

Ange vilket språk som ska användas när du läser.

Önskat språk för inmatning

Ange vilket språk som ska användas när du skriver.

Önskad punktskriftsgrad Om flera punktskriftsgrader är tillgängliga kan du välja en för ditt språk.

Punktskriftskommandon

Läs mer om vilka tangentbordskommandon som kan användas på punktskriftsskärmen.

Punktskriftselement Ta reda på hur element på skärmen visas på din punktskriftsskärm.

Allmänt

Inställning

Beskrivning

Automatisk anslutning

Tillåt att sparade punktskriftsskärmar ansluts när de är i närheten.

Automatisk scrollning Låt punktskriftsskärmen scrolla framåt automatiskt i upp till 20 sekunder. Du kan även välja varaktighet för automatisk scrollning utifrån punktskriftsskärmens längd.

Avancerat

Inställning

Beskrivning

Kasta om funktionerna för knapparna panorera uppåt och nedåt

Den här inställningen vänder riktningen för panoreringsknapparna på punktskriftsskärmen.

Visa punktskriftsutdata på skärmen

Visar innehållet på punktskriftsskärmen i ett litet fönster ovanpå andra fönster på skärmen.

Meddelandets varaktighet Med den här inställningen kan du ändra varaktigheten för tillfälliga meddelanden, till exempel när tangentbordet visas, till kort, medel eller långt.
Hur snabbt markören ska blinka Den här inställningen styr hur ofta markören blinkar från 0,25 till 2 sekunder.