Instellingen van de brailleleesregel wijzigen

Belangrijk: Je hebt BrailleBack niet meer nodig om verbinding te maken met een brailleleesregel.

Als je de instellingen van de brailleleesregel wilt wijzigen, ga je naar TalkBack-instellingen en dan Brailleleesregel.

De instellingen zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Apparaten, Talen en opdrachten, en Algemeen.

Apparaten

Instelling

Beschrijving

Lijst met brailleleesregels

Hiermee wordt de lijst met actieve, opgeslagen en beschikbare brailleleesregels en de status ervan weergegeven. Je kunt de brailleleesregel selecteren waarmee je verbinding wilt maken.

Nieuwe brailleleesregel zoeken

Hiermee zoek je naar beschikbare brailleleesregels in de buurt om verbinding mee te maken.

Talen en opdrachten

Instelling

Beschrijving

Talen

Hiermee selecteer je talen voor de brailleleesregel.

Voorkeurstaal voor lezen

Stel de taal in die je wilt gebruiken als je leest.

Voorkeurstaal voor typen

Stel de taal in die je wilt gebruiken als je typt.

Gewenst brailleniveau Als er meerdere brailleniveaus beschikbaar zijn, kun je deze instellen voor je taal.

Braille-opdrachten

Hiermee leer je de belangrijkste opdrachten die beschikbaar zijn voor de brailleleesregel.

Braille-elementen Ontdek hoe elementen op het scherm op je brailleleesregel worden getoond.

Algemeen

Instelling

Beschrijving

Automatisch verbinding maken

Hiermee sta je toe dat opgeslagen brailleleesregels verbinding maken als ze in de buurt zijn.

Automatisch scrollen De brailleleesregel automatisch maximaal 20 seconden vooruit laten gaan. Je kunt ook de scrollduur kiezen op basis van de lengte van de brailleleesregel.

Geavanceerd

Instelling

Beschrijving

Knoppen omwisselen voor omhoog en omlaag schuiven

Met deze instelling wordt de richting van de schuifknoppen van je brailleleesregel omgedraaid.

Braille-uitvoer op scherm tonen

Hiermee wordt de inhoud van de brailleleesregel weergegeven in een klein venster vóór de andere vensters op het scherm.

Berichtduur Met deze instelling kun je de duur van tijdelijke berichten wijzigen in kort, gemiddeld of lang, bijvoorbeeld wanneer het toetsenbord wordt getoond.
Knippersnelheid van cursor Met deze instelling bepaal je hoe vaak de cursor knippert. Je kunt een snelheid van 0,25 seconden tot 2 seconden instellen.