Ansluta till en punktskriftskärm

Obs! BrailleBack krävs inte längre för att ansluta till en punktskriftsskärm.

När du ansluter en uppdateringsbar punktskriftsskärm till Android-enheten via Bluetooth visas enhetens skärminnehåll på skärmen. Du kan navigera och interagera med enheten med knapparna på skärmen. Du kan även skriva text med punktskriftstangentbordet för TalkBack.

Språk för punktskriftsskärm

Du kan använda punktskriftsskärmen med Unified English Braille med eller utan sammandragning, antik grekiska, arabiska, bulgariska, centralkurdiska, danska, engelska, estniska, finska, franska, grekiska, gujarati, hebreiska, italienska, italienska, kannada, katalanska, khmer, kroatiska, lettiska, litauiska, malayalam, marathi, nederländska, nepali, nordsamiska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, serbiska, singalesiska, slovakiska, spanska, svenska, tamil, telugu, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, urdu, vietnamesiska och walesiska.

Ändra punktskrift eller nivå: Välj TalkBack-inställningar på enhetenföljt av Punktskriftsskärm följt av Önskat språk för utmatning eller Önskat språk för inmatning.

Steg 0: Ta bort BrailleBack

1. Välj BrailleBack i applistan på enheten.
  2. Öppna TalkBack-menyn.
  3. Välj Åtgärderföljt av Avinstallera.

Steg 1: Kontrollera att du använder TalkBack 13.0

Du kan kontrollera vilken version av TalkBack du använder genom att öppna inställningarna för TalkBack och scrolla till det sista objektet, Öppna TalkBack i Play Butik: aktuell TalkBack-version. Läs om hur du aktiverar eller inaktiverar Talkback.

Om du använder en tidigare version av TalkBack än 13.0 trycker du snabbt två gånger på Öppna TalkBack i Play Butik och uppdaterar TalkBack från Play Butik.

Steg 2: Parkoppla telefonen med punktskriftsskärmen

1. Välj Punktskriftsskärm i inställningarna för TalkBack.
  2. Kontrollera att Använd punktskriftsskärm är på.
  3. Välj namnet på punktskriftsskärmen.