Installera och aktivera BrailleBack

Med BrailleBack kan du ansluta en uppdateringsbar punktskriftsskärm till en Android-enhet via Bluetooth. Med BrailleBack och skärmläsaren TalkBack kan du använda både tal- och punktskriftsfunktioner.

När du använder BrailleBack visas skärminnehållet på punktskriftsskärmen och du kan navigera och interagera med enheten via knapparna på skärmen. Du kan också mata in text med punktskriftstangentbordet.

Steg 1: Kontrollera att punktskriftsenheten stöds

Den nuvarande versionen av BrailleBack stöder följande enheter:

• Baum VarioUltra
  • APH Refreshabraille
  • APH Orbit Reader 20
  • Baum VarioConnect
  • Esys EuroBraille
  • Freedom Scientific Focus Blue (modeller med 14 och 40 celler)
  • HandyTech (Basic Braille, Active Braille, Braille Star, Braille Wave, Braillino, Easy Braille)
  • Harpo Braillepen 12
  • HIMS (BrailleSense, Braille EDGE, Smart Beetle)
  • Humanware Brailliant (första generationen och BI-modeller)
  • Optelec Alva (BC640, BC680)
  • Optelec EasyLink 12 Touch
  • Papenmeier Braillex Trio
  • Seika (diktafon och skärm med 40 celler)

Steg 2: Installera BrailleBack på Android-enheten

Du kan hämta BrailleBack från Google Play på något av följande sätt:

• Alternativ 1: Använd den här direktlänken till BrailleBack på Google Play och välj sedan Installera. Välj den enhet där du vill installera appen och välj sedan Installera.
  • Alternativ 2: Öppna appen Play Butik på Android-enheten. Sök sedan på ”BrailleBack”. Välj BrailleBack i sökresultaten och sedan Installera.

Steg 3: Aktivera BrailleBack och ansluta punktskriftsskärmen

Obs! Innan du aktiverar BrailleBack kontrollerar du att TalkBack också är aktiverat. Läs mer om att aktivera Talkback.

Så här aktiverar du BrailleBack på Android-enheten:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Öppna Tillgänglighet och sedan BrailleBack.
  3. Aktivera BrailleBack.
  4. Återgå till Inställningar. Välj Bluetooth under Trådlöst och nätverk.
  5. Aktivera Bluetooth
  6. Välj namnet på punktskriftsskärmen.
    • Om punktskriftsskärmen inte visas kontrollerar du att kopplingsläget för skärmen är aktiverat och väljer sedan Sök efter enheter på Android-enheten.
    • Kopplingsinstruktioner finns i dokumentationen för punktskriftsenheten.