Koble til en leselist

Viktig: BrailleBack er ikke lenger nødvendig for å koble til en leselist.

Når du kobler en leselist som kan oppdateres, til Android-enheten din via Bluetooth, vises enhetens skjerminnhold på leselisten. Du kan bruke tastene på listen til å navigere og bruke enheten. Du kan også skrive inn tekst med TalkBack-punktskrifttastaturet.

Språk for leselisten

Leselisten er tilgjengelig på Unified English Braille grad 1 og 2, antikk gresk, arabisk, bulgarsk punktskrift med 8 punkter for datamaskiner, kantonesisk, katalansk, sentralkurdisk, kinesisk (Taiwan), kinesisk vanlig (Kina), kinesisk moderne med toner (Kina) kinesisk moderne uten toner (Kina), kroatisk, dansk, nederlandsk, engelsk, estisk, finsk, fransk, tysk, gresk, gujarati, hebraisk, ungarsk, islandsk, italiensk, kannada, khmer, latvisk, litauisk, malayalam, marathi, nepalsk, nordsamisk, norsk punktskrift med 8 punkter for datamaskiner, polsk, portugisisk, rumensk punktskrift med 8 punkter for datamaskiner, russisk, serbisk, sinhala, slovakisk, spansk, svensk, tamil, telugu, tyrkisk punktskrift med 8 punkter for datamaskiner, ukrainsk, urdu, vietnamesisk og walisisk.

Slik endrer du punktskriftgraden eller -språket: På enheten velger du TalkBack-innstillinger og så Leselist og så Foretrukket lesespråkeller Foretrukket skriftspråk.

Trinn 0: Fjern BrailleBack

1. Velg BrailleBack på applisten på enheten.
  2. Åpne TalkBack-menyen.
  3. Velg Handlinger og så Avinstaller.

Trinn 1: Sjekk at du har TalkBack 13.0

For å sjekke TalkBack-versjonen åpner du TalkBack-innstillingene og ruller til det siste elementet: «Åpne TalkBack i Play-butikken: Nåværende TalkBack-versjon». Finn ut hvordan du slår TalkBack på eller av.

Hvis TalkBack-versjonen din er eldre enn 13.0, dobbelttrykker du på Åpne TalkBack i Play-butikken for å gå til Play-butikken og oppdatere TalkBack.

Trinn 2: Koble telefonen til leselisten

1. Velg Leselist i TalkBack-innstillingene.
  2. Sjekk at Bruk leselist er på.
  3. Velg navnet på leselisten din.