Deaktiver TalkBack

TalkBack er en hjælpefunktion, der hjælper personer, som er blinde eller har stærkt nedsat syn, med at interagere med deres Android-enheder ved hjælp af berøringsfeedback og oplæsning.

Når TalkBack er aktiveret, vises elementer på skærmen med et fokusfelt, og enheden giver lydsignaler om, hvad der er på skærmen. I stedet for almindelige interaktioner ved berøring kan du navigere på enheden ved hjælp af TalkBack-bevægelser. Se en video for at få grundlæggende oplysninger om TalkBack.

Nogle få TalkBack-bevægelser, du skal huske på:

• Sådan ruller du op eller ned på skærmen: Placer 2 fingre på skærmen, og træk op eller ned.
  • Sådan flytter du fokusfeltet fra ét element til et andet: Stryg til venstre eller højre med én finger.
  • Sådan vælger du et element: Tryk på elementet med én finger, og tryk derefter to gange et vilkårligt sted på skærmen med én finger.

Tip! Afhængigt af din enhed og dine indstillinger skal du muligvis prøve mere end én af de valgmuligheder, der er angivet nedenfor, for at deaktivere TalkBack.

Mulighed 1: Deaktiver TalkBack med genveje

Vigtigt! Konfigurationen af genvejen til TalkBack varierer afhængigt af enhedsproducenten, Android-versionen og TalkBack-versionen. Prøv følgende for at deaktivere TalkBack:

• Hold begge lydstyrkeknapper nede i et par sekunder. Lyt efter en bekræftelse på, at TalkBack er deaktiveret.
  • Hvis du har en anden genvejsknap Hjælpefunktioner eller en svævende knap på skærmen, skal du fokusere på elementet ved at trykke på det med én finger og derefter trykke to gange for at deaktivere TalkBack.

Hvis disse muligheder ikke virker, kan du prøve en af nedenstående muligheder.

Mulighed 2: Deaktiver TalkBack med Google Assistent

1. Sig "Hey Google, deaktiver TalkBack".
  2. Lyt efter en bekræftelse på, at TalkBack er deaktiveret.

Mulighed 3: Deaktiver TalkBack i Indstillinger

Trin 1: Lås enheden op.

1. Hvis din låseskærm ikke vises, skal du trykke på afbryderknappen.
    • Hvis låseskærmen stadig ikke vises, skal du tænde skærmvisningen med TalkBack-bevægelser:
      1. Med én finger: Stryg opad og derefter til højre (eller stryg nedad og derefter til højre) for at åbne TalkBack-menuen.
      2. I TalkBack-menuen: Tryk på Vis skærm én gang for at fokusere på den, og tryk derefter to gange for at vælge den.
  2. Åbn adgangskodeskærmen på låseskærmen, og stryg opad med 2 fingre fra bunden af skærmen.
  3. På skærmen med adgangskoder skal du bruge din pinkode eller dit mønster til at låse telefonen op:
  • Sådan låser du op med din pinkode: Tryk på hvert enkelt nummer i din pinkode med én finger, og tryk derefter på OK eller knappen Enter.
  • Sådan låser du op med dit mønster:Tryk kontinuerligt på hver prik i dit mønster én efter én med én finger.

Når telefonen er låst op, kan du prøve at deaktivere TalkBack ved hjælp af genveje, trykke på tasterne Lydstyrke op og Lydstyrke ned samtidig i et par sekunder eller bede Google Assistent om at deaktivere TalkBack. Hvis disse genveje ikke virker, skal du fortsætte til trin 2.

Trin 2: Åbn Indstillinger på din enhed

Du kan åbne dine enhedsindstillinger med TalkBack på 2 måder.

Brug navigationslinjen

1. Stryg nedad med 2 fingre fra toppen af skærmen for at åbne notifikationsbjælken.
  2. Hvis du vil udvide notifikationsbjælken, skal du stryge nedad med 2 fingre igen.
  3. Du kan fokusere bjælken ved at trykke på Indstillinger Indstillinger.
  4. Tryk to gange for at vælge den.

Brug applisten

1. Afhængigt af producenten af din enhed skal du bruge en af følgende muligheder for at åbne listen over apps:
    • Stryg opad fra bunden af skærmen med 2 fingre. Denne indstilling fungerer på enheder, der anvender lodret rulning i applisten.
    • Stryg til venstre eller højre med 2 fingre. Denne indstilling fungerer på enheder, der anvender vandret rulning i applisten.
  2. Brug 2 fingre til at rulle for at finde Indstillinger Indstillinger.
  3. Tryk på Indstillinger Indstillinger for at fokusere på applisten.
  4. Tryk to gange for at vælge den.

Trin 3: Deaktiver TalkBack i Indstillinger

1. Åbn skærmen Hjælpefunktioner,
    • Du kan finde Hjælpefunktioner ved at rulle med 2 fingre.
    • Tryk én gang på Hjælpefunktioner med én finger for at fokusere på det, og tryk derefter to gange for at vælge det.
  2. Åbn TalkBack-skærmen
    • Rul med 2 fingre for at finde Talkback
    • Tryk på Talkback én gang med én finger for at fokusere, og tryk derefter to gange for at vælge den
  3. Tryk på kontakten Brug TalkBack med én finger for at fokusere på den, og tryk derefter to gange for at vælge den
  4. Tryk på Stop i bekræftelsen for at fokusere på den, og tryk derefter to gange for at vælge den.

Kontakt producenten af enheden

Hvis du ikke kan bruge nogen af disse valgmuligheder, skal du kontakte producenten af enheden eller gennemgå enhedsproducentens hjælpeindhold.

Sidste trin: Deaktiver TalkBack-genveje

Vigtigt! Hvis du vil være sikker på, at du ikke kommer til at aktivere TalkBack fremover, kan du deaktivere genvejen til hjælpefunktioner, når du har deaktiveret TalkBack.

1. Åbn Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg Hjælpefunktioner.
  3. Vælg TalkBack.
  4. Deaktiver Genvej til TalkBack

Ressourcer