Desactivar TalkBack

TalkBack és una funció d'accessibilitat que ajuda les persones invidents o amb poca visió a interaccionar amb els seus dispositius Android mitjançant avisos de veu i tàctils.

Quan TalkBack està activat, els elements de la pantalla es destaquen amb un quadre d'enfocament i el dispositiu proporciona indicacions d'àudio sobre el contingut en pantalla. En lloc de les interaccions tàctils habituals, pots navegar pel dispositiu mitjançant els gestos de TalkBack. Per aprendre els aspectes bàsics de TalkBack, mira un vídeo.

Alguns gestos de TalkBack per recordar:

• Per desplaçar-te cap amunt o cap avall a la pantalla, col·loca-hi dos dits i arrossega cap amunt o cap avall.
  • Per moure el quadre d'enfocament d'un element a un altre, llisca cap a l'esquerra o cap a la dreta amb un dit.
  • Per seleccionar un element, toca l'element amb un dit i, a continuació, fes doble toc amb un dit en qualsevol lloc de la pantalla.

Consell: per desactivar TalkBack, en funció del dispositiu i de la configuració que tinguis, és possible que hagis de provar més d'una de les opcions que es mostren a continuació.

Opció 1: desactivar TalkBack amb dreceres

Important: la configuració de dreceres de TalkBack varia en funció del fabricant del dispositiu, de la versió d'Android i de la versió de TalkBack. Prova les opcions següents per desactivar TalkBack:

• Mantén premudes totes dues tecles de volum durant uns quants segons. Espera a escoltar la confirmació que TalkBack està desactivat.
  • Si a la pantalla es mostra un altre botó de drecera Accessibilitat o un botó flotant, posa-hi el focus tocant-lo amb un dit i, a continuació, fes-hi doble toc per desactivar TalkBack.

Si aquestes opcions no funcionen, prova una de les que hi ha a continuació.

Opció 2: desactivar TalkBack amb l'Assistent de Google

1. Digues (en castellà): "Hey Google, desactiva TalkBack".
  2. Espera a escoltar la confirmació que TalkBack està desactivat.

Opció 3: desactivar TalkBack a Configuració

Pas 1: desbloqueja el dispositiu

1. Si la pantalla de bloqueig no es mostra, prem el botó d'engegada.
    • Si la pantalla de bloqueig continua sense mostrar-se, activa la pantalla amb els gestos de TalkBack:
      1. Amb un dit, llisca cap amunt i després cap a la dreta (o cap avall i després cap a la dreta) per obrir el menú de TalkBack.
      2. Al menú de TalkBack, toca Mostra la pantalla una vegada per posar-hi el focus i, a continuació, fes doble toc per seleccionar-la.
  2. A la pantalla de bloqueig, perquè es mostri la pantalla de contrasenya, fes lliscar dos dits cap amunt des de la part inferior.
  3. A la pantalla de contrasenya, utilitza el PIN o el patró per desbloquejar el telèfon:
  • Per desbloquejar el dispositiu amb el PIN, amb un dit, toca cada número del PIN i, a continuació, toca D'acord o el botó Retorn.
  • Per desbloquejar amb el patró, amb un dit, toca contínuament cada punt del patró, un rere l'altre.

Un cop el telèfon estigui desbloquejat, prova de desactivar TalkBack amb dreceres, prem les tecles d'apujar i abaixar el volum alhora durant uns segons o demana a l'Assistent de Google que desactivi TalkBack. Si aquestes dreceres no funcionen, ves al pas 2.

Pas 2: obre la configuració del dispositiu

Hi ha dues maneres d'obrir la configuració del dispositiu amb TalkBack.

Utilitzar la barra de navegació

1. Per obrir la barra de notificacions, des de la part superior de la pantalla, fes lliscar 2 dits cap avall.
  2. Per ampliar la barra de notificacions, torna a fer lliscar dos dits cap avall.
  3. Per posar el focus a la barra, toca Configuració Configuració.
  4. Fes doble toc per seleccionar-la.

Utilitzar el tauler d'aplicacions

1. Per obrir el tauler d'aplicacions, utilitza una d'aquestes opcions, en funció del fabricant del dispositiu:
    • Fes lliscar dos dits cap amunt des de la part inferior de la pantalla. Aquesta opció funciona als dispositius que utilitzen el desplaçament vertical per al tauler d'aplicacions.
    • Fes lliscar dos dits cap a l'esquerra o cap a la dreta. Aquesta opció funciona als dispositius que utilitzen el desplaçament horitzontal per al tauler d'aplicacions.
  2. Desplaça't fins a Configuració Configuració amb dos dits.
  3. Per posar el focus al tauler d'aplicacions, toca Configuració Configuració.
  4. Fes doble toc per seleccionar-lo.

Pas 3: desactiva TalkBack a Configuració

1. Obre la pantalla d'accessibilitat.
    • Per trobar l'opció Accessibilitat, desplaça't amb dos dits.
    • Toca Accessibilitat una vegada amb un dit per posar-hi el focus i, a continuació, fes doble toc per seleccionar-la.
  2. Obre la pantalla de TalkBack.
    • Per trobar TalkBack, desplaça't amb dos dits.
    • Toca TalkBack una vegada amb un dit per posar-hi el focus i, a continuació, fes doble toc per seleccionar-lo.
  3. Toca l'interruptor Utilitza TalkBack amb un dit per posar-hi el focus i, a continuació, fes doble toc per seleccionar-lo.
  4. A la confirmació, toca Atura per posar-hi el focus i, a continuació, fes doble toc per seleccionar aquesta opció.

Contactar amb el fabricant del dispositiu

Si no pots utilitzar cap d'aquestes opcions, contacta amb el fabricant del dispositiu o consulta el contingut d'ajuda d'aquest fabricant.

Pas final: desactiva les dreceres de TalkBack

Important: per assegurar-te que no activis TalkBack en el futur per error, desactiva la drecera d'accessibilitat després de desactivar TalkBack.

1. Al dispositiu, obre Configuració.
  2. Selecciona Accessibilitat.
  3. Selecciona TalkBack.
  4. Desactiva la drecera de TalkBack.

Recursos