Slimme opdrachten gebruiken

Belangrijk: Slimme opdrachten werkt op versie 6.0 en hoger van Spraaktoegang (alleen in het Engels). Als je de nieuwste versie van de app Spraaktoegang hebt, staat deze functie standaard aan.

Je kunt opdrachten in natuurlijke taal gebruiken om berichten naar je contacten te sturen in de meeste berichten-apps.

Je kunt deze functie gebruiken om berichten te sturen in plaats van genummerde labels of een raster om op je apparaatscherm te navigeren.

Slimme opdrachten gebruiken met berichten-apps

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in het Engels.

Zo stuur je een bericht met WhatsApp:

1. Installeer de app Spraaktoegang en zet deze aan als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Zeg tegen je Android-apparaat 'Open WhatsApp' ('Open WhatsApp') en dan 'Send a message to John' ('Stuur een bericht naar John') en dan 'I will be late' ('Ik kom wat later').

Tip: Je kunt ook een of meer stappen combineren in één langere zin, zoals 'Send a message to John on WhatsApp saying I'll be late' ('Stuur John een bericht via WhatsApp en zeg dat ik wat later kom').

Ondersteunde berichten-apps en opdrachten checken

Zo kun je een lijst met ondersteunde berichten-apps en beschikbare opdrachten bekijken:

1. Zeg tegen je Android-apparaat 'Show commands' ('Toon opdrachten') en dan 'Smart Commands (beta)' ('Slimme opdrachten (bèta)').