Endre innstillingene for tekst og skjerm

Du kan tilpasse hvordan tekst og innhold vises på enheten, og gjøre det enklere å se på skjermen.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 12 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Endre skriftstørrelse

Innstillingen for skriftstørrelse gjelder ikke for Google Chrome-appen, som har egne innstillinger for skriftstørrelse.

Slik gjør du skriftstørrelsen mindre eller større:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Trykk på Skriftstørrelse.
  4. Bruk glidebryteren til å velge skriftstørrelse.

Endre skjermstørrelsen

Viktig: Enkelte apper kan ha elementer som beveger seg på skjermen.

Slik gjør du elementer på skjermen mindre eller større:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm og så Visningsstørrelse.
  3. Bruk glidebryteren for å velge visningsstørrelsen du vil bruke.

Bruk fet skrift

Du kan bruke fet skrift for å forbedre synligheten.
Viktig: Enkelte apper bruker ikke denne innstillingen.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Slå på Fet tekst.

Bruk fargekorrigering

Med innstillingene for fargekorrigering og gråtoner kan enheten kompensere for fargeblindhet.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Trykk på Fargekorrigering.
  4. Slå på Bruk fargekorrigering.
  5. Velg korrigeringsmodus.
Tips: Du kan lage en snarvei for fargekorrigering. Finn ut mer om tilgjengelighetssnarveier.

Bruk fargeinvertering

Viktig: Fargeinvertering reverserer fargen på skjermen og gjelder for alt, inkludert medier.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Slå på Bruk fargeinvertering.
Tips: Du kan lage en snarvei for fargeinvertering. Finn ut mer om tilgjengelighetssnarveier.

Bruk mørkt tema og fargeinvertering sammen

• Android 10 eller nyere: Hvis du åpner en app som ikke støtter mørkt tema, må du slå på fargeinvertering.
  • Android 9 eller eldre: Du kan bare bruke én av disse innstillingene om gangen. Hvis du slår på mørkt tema, slås fargeinvertering automatisk av.

Fjern animasjoner

Du kan slå av animasjoner for å gjøre det enklere å fokusere.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Slå på Fjern animasjoner.

Bruk stor musepeker

Du kan gjøre musepekeren større, slik at den blir mer synlig.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Slå på Stor musepeker.

Bruk tekst med høy kontrast

Høy kontrast kan gjøre det enklere å lese tekst på enheten. Denne funksjonen endrer tekstfargen til enten svart eller hvitt, avhengig av den opprinnelige tekstfargen.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Slå på Tekst med høy kontrast.

Dim skjermen

Du kan dimme skjermen forbi telefonens laveste lysstyrke, slik at det blir mer komfortabelt å lese på den.
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Tekst og skjerm.
  3. Slå på Ekstra dimmet.