Bruk kamerabryter

Du kan bruke kamerabrytere til å navigere på telefonen med noen enkle ansiktsbevegelser. Når du bruker kamerabrytere, kan du bla gjennom eller velge apper på telefonen din med frontkameraet på telefonen.

For å bruke kamerabryteren må telefonen din være godt festet, ladet opp og ha ansiktet ditt i synsfeltet.

Camera Switches | How to get started

Konfigurer kamerabrytere og knytt ansiktsbevegelser til handlinger

Viktig: Hvis du ikke kan trykke på skjermen selv, trenger du litt hjelp for å komme i gang.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Trykk på Brytertilgang under «Interaksjonskontroller».
  4. Slå på Bruk brytertilgang.
  5. Trykk på Innstillinger og så Konfigurasjonsveiledning.
    • Tips: Du kan fjerne eksisterende brytere.
  6. I konfigureringsveiledningen trykker du på Kamerabryterog så Nesteog så To brytereog så Nesteog så Lineær skanning og så Neste.
  7. Følg veiledningen på skjermen for å knytte bevegelser til handlinger som skanning, pause eller valg.

Velg bevegelsesstørrelse

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Trykk på Brytertilgang under «Interaksjonskontroller».
  4. Trykk på Innstillinger for brytertilgang og så Innstillinger for kamerabryter.
  5. Velg bevegelsen du vil oppdatere.
  6. Under «Bevegelsesstørrelse» flytter du på feltet for å endre størrelsen på bevegelsen, for eksempel et stort smil eller et lite smil.

Velg varighet for bevegelsen

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Trykk på Brytertilgang under «Interaksjonskontroller».
  4. Trykk på Innstillinger og så Innstillinger for kamerabryter.
  5. Velg bevegelsen du vil oppdatere varigheten for.
  6. Trykk på Holdetid for bevegelse.
  7. Velg en varighet.
  8. Trykk på Lagre.

Bruk bevegelser

Viktig: Du kan ikke bruke kamerabrytere med andre apper som bruker kameraet.

Finn bildene dine med ansiktsbevegelser

Før du begynner, må du

• slå på Brytertilgang
  • slå på Kamerabrytere
  • tilknytte disse bevegelsene:
    • «Se til høyre» og Volum opp til «Neste»-handlingen
    • «Se til venstre» og Volum ned til «Velg»-handlingen
  • logge på en Android-enhet med Android 6 eller nyere
  1. Bruk «Se til høyre»-bevegelsen på enheten for å navigere på startskjermen.
  2. Bruk «Se til venstre»-bevegelsen for å åpne bildeappen.
  3. Naviger til bildet med «Se til høyre»-bevegelsen.

Start videoanrop og legg på manuelt med kamerabrytere

Før du begynner, må du

• slå på Brytertilgang
  • slå på Kamerabrytere
  • tilknytte disse bevegelsene:
    • «Se til høyre» til «Neste»-handlingen
    • «Se til venstre» til «Velg»-handlingen
  • logge på en Android-enhet med versjon M eller nyere
  • installere Android Tilgjengelighet fra Play-butikken og logge på kontoen din
  1. Bruk «Se til høyre»-bevegelsen på enheten for å navigere på startskjermen.
  2. Bruk «Se til venstre»-bevegelsen for å åpne Line-appen.
  3. Bruk bevegelsene «Se til høyre» og «Se til venstre» for å åpne Chats (Chatter).
  4. Bruk bevegelsene «Se til høyre» og «Se til venstre» for å velge en venn i et chatrom.
  5. Bruk bevegelsene «Se til høyre» og «Se til venstre» for å navigere og starte et videoanrop med en venn.
    • Tips: Du må avslutte en videosamtale manuelt eller med en fysisk bryter.

Bla gjennom Google Nyheter

Før du begynner, må du

• slå på Brytertilgang
  • slå på Kamerabrytere
  • tilknytte disse bevegelsene:
    • «Se til høyre» til «Neste»-handlingen
    • «Se til venstre» til «Velg»-handlingen
  • logge på en Android-enhet med versjon M eller nyere
  • slå av Automatisk rotasjon
  • sjekke at Alle apper-skjermen er plassert på startskjermen på enheten
  1. Bruk «Se til høyre»-bevegelsen på enheten for å navigere på startskjermen.
  2. Bruk «Se til venstre»-bevegelsen for å åpne Google Nyheter.
  3. Bruk «Se til venstre»-bevegelsen for å bla gjennom nyheter.
  4. Bruk «Se til høyre»-bevegelsen for å navigere skil at du velger «Tilbake»-knappen.

Opprett et Keep-notat, og fyll ut «Test» i tittelen

Før du begynner, må du

• slå på Brytertilgang
  • slå på Kamerabrytere
  • knytte bevegelser til handlingene «Neste», «Velg» og «Forrige»
  • logge på en Android-enhet med versjon M eller nyere
  • slå av Automatisk rotasjon
  • åpne Alle apper-skjermen
  1. Gå til startskjermen på enheten.
  2. Trykk på ned-tasten på Bluetooth-tastaturet for å navigere til Keep-notater.
  3. Bruk «Smil»-bevegelsen for å åpne Keep-notater.
  4. Bruk «Se opp»-bevegelsen for å gå til Legg til-knappen.
  5. Utfør bevegelsene knyttet til «Velg» og «Neste» for å velge Legg til-knappen for å opprette et notat.
  6. Utfør bevegelsen knyttet til «Neste» og «Velg» for å gå til «Tittel» og fylle ut «Test».
  7. Utfør bevegelsen knyttet til «Forrige» for å navigere slik at du velger «Tilbake»-knappen.

Legg til en tidssone på klokken

Før du begynner, må du

• slå på Brytertilgang
  • slå på Kamerabrytere
  • tilknytte disse bevegelsene:
    • «Åpne munnen» til «Neste»-handlingen
    • «Hevede øyenbryn» til «Velg»-handlingen
    • «Se opp» til «Forrige»-handlingen
  • logge på en Android-enhet med versjon M eller nyere
  • slå av Automatisk rotasjon
  • åpne Alle apper-skjermen
  • koble enheten til et Bluetooth-tastatur
  1. Gå til startskjermen på enheten.
  2. Bruk «Åpne munnen»-bevegelsen for å navigere til Klokke.
  3. Bruk «Hevede øyenbryn»-bevegelsen for å åpne Klokke-fanen.
  4. For å navigere og velge «Byer»-knappen, bruk bevegelsene «Se opp» og «Hevede øyenbryn».
  5. For å søke etter en by, bruk bevegelsene «Åpne munnen» og «Hevede øyenbryn».

Bruk snarveier

Du kan spille inn berøringsbevegelser, for eksempel klype, zoome, rulle, sveipe eller dobbelttrykke, når du knytter dem til fysiske eller kamerabaserte brytere, eller når du starter dem fra den globale menyen for brytertilgang. Når du bruker snarveier, kan du starte nyttige eller komplekse handlinger, for eksempel sveipe to ganger til venstre for å bla to sider i en e-bok, med én bryter.

1. Åpne menyen for brytertilgang på enheten.
  2. Trykk på Spill inn snarvei.
  3. Når du finner en brikke under skjermen, kan du utføre alle berøringsbevegelser du vil lage en snarvei for.
    • Tips: Du kan kombinere en rekke bevegelser i én snarvei, for eksempel to sveip nedover og deretter et langt trykk.
  4. Når bevegelsen er spilt inn, trykker du på Sett på pause og så Fullfør.
    • For å forhåndsvise et opptak, trykk på Spill av .
    • For å avbryte et opptak, trykk på Avbryt eller velg Stopp innspilling fra den globale menyen for brytertilgang.
  5. Slik åpner du den opprettede snarveien:
    • Bruk menyen for brytertilgang: Start snarveien fra menyen for brytertilgang.
    • Knytt snarveien til en bryter:
      1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
      2. Trykk på Tilgjengelighet.
      3. Trykk på Brytertilgang under «Interaksjonskontroller».
      4. Trykk på Innstillinger og så Knytt brytere til snarveier.

Endre retningen for punktskanning

Med punktskanning kan du velge hvor på skjermen du vil trykke, sveipe eller zoome. Ved hjelp av linjer som beveger seg over skjermen, kan du velge en bestemt horisontal og vertikal posisjon.

Slik stiller du inn hvilken retning linjene skal bevege seg:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet.
  3. Trykk på Brytertilgang under «Interaksjonskontroller».
  4. Trykk på Innstillinger og så Punktskanning.
  5. Velg linjenes bevegelsesretning.

Finn ut mer om hvordan du bruker punktskanning.