Brug kamerakontakt

Du kan bruge kamerakontakten til at navigere på din telefon ved hjælp af simple ansigtsbevægelser. Når du bruger kamerakontakten, kan du gennemse eller vælge apps på din telefon ved hjælp af din telefons kamera på forsiden.

Du skal montere din telefon et sikkert sted, oplade den og kunne se dit ansigt tydeligt for at bruge kamerakontakten.

Camera Switches | How to get started

Konfigurer kamerakontakter, og tildel ansigtsbevægelser til handling

Vigtigt! Hvis du ikke selv kan trykke på skærmen, skal du have hjælp til at komme i gang.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Tilgængelighed.
  3. Tryk på Kontaktadgang under "Interaktionsstyring".
  4. Slå Brug Kontaktadgang til.
  5. Tryk på Indstillinger og derefter Konfigurationsvejledning.
    • Tip! Du kan rydde eksisterende kontakter.
  6. I konfigurationsvejledningen skal du trykke på Kamerakontakt og derefter Næste og derefter To kontakter og derefter Næste og derefter Lineær scanning og derefter Næste.
  7. Følg vejledningen på skærmen for at tildele bevægelser til handlinger såsom scan, sæt på pause eller vælg.

Vælg størrelsen på din bevægelse

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Tilgængelighed.
  3. Tryk på Kontaktadgang under "Interaktionsstyring".
  4. Tryk på indstillingerne for Kontaktadgang og derefter Indstillinger for kamerakontakter.
  5. Vælg den bevægelse, du vil opdatere.
  6. Under "Størrelse på bevægelse" skal du flytte skiven for at ændre størrelsen på bevægelsen, f.eks. et stort smil eller et lille smil.

Vælg bevægelsens varighed

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Tilgængelighed.
  3. Tryk på Kontaktadgang under "Interaktionsstyring".
  4. Tryk på Indstillinger og derefter Indstillinger for kamerakontakt.
  5. Vælg den bevægelse, du vil opdatere varigheden for.
  6. Tryk på Bevægelsens varighed.
  7. Vælg et tidspunkt.
  8. Tryk på Gem.

Brug bevægelser

Vigtigt! Du kan ikke bruge kamerakontakter sammen med andre apps, der anvender kameraet.

Find dine billeder med ansigtsbevægelser

Før du begynder, skal du sørge for at:

• Slå Kontaktadgang til.
  • Slå Kamerakontakter til.
  • Tildel følgende bevægelser:
    • "Se til højre" og Lydstyrke op til handlingen "Næste"
    • "Se til venstre" og Lydstyrke ned til handlingen "Markér"
  • Log ind på en Android-enhed med Android 6 eller nyere.
  1. Du kan gå til startskærmen ved at bruge bevægelsen "Se til højre".
  2. Brug bevægelsen "Se til venstre" til at åbne din fotoapp.
  3. Gå til billedet med bevægelsen "Se til højre".

Foretag et videoopkald, og afslut manuelt med kamerakontakter

Før du begynder, skal du sørge for at:

• Slå Kontaktadgang til.
  • Slå Kamerakontakter til.
  • Tildel følgende bevægelser:
    • "Se til højre" til handlingen "Næste".
    • "Se til venstre" til handlingen "Markér".
  • Log ind på en Android-enhed med version M eller nyere.
  • Installer Android Hjælpefunktioner i Play Butik, og log derefter ind på din konto.
  1. Du kan gå til startskærmen ved at bruge bevægelsen "Se til højre".
  2. Brug bevægelsen "Se til venstre" til at åbne Line-appen.
  3. Du kan åbne Chat ved at bruge bevægelserne "Se til højre" og "Se til venstre".
  4. Du kan vælge en ven til at deltage i et chatrum ved hjælp af bevægelserne "Se til højre" og "Se til venstre".
  5. Du kan navigere og foretage et videoopkald til en ven ved hjælp af bevægelserne "Se til højre" og "Se til venstre".
    • Tip! Du skal afslutte et videoopkald manuelt eller med en fysisk kontakt.

Gennemse Google Nyheder

Før du begynder, skal du sørge for at:

• Slå Kontaktadgang til.
  • Slå Kamerakontakter til.
  • Tildel følgende bevægelser:
    • "Se til højre" til handlingen "Næste".
    • "Se til venstre" til handlingen "Markér".
  • Log ind på en Android-enhed med version M eller nyere.
  • Slå Roter automatisk fra.
  • Tjek, at skærmen Alle apps findes på enhedens startskærm.
  1. Du kan gå til startskærmen ved at bruge bevægelsen "Se til højre".
  2. Brug bevægelsen "Se til venstre" til at åbne Google Nyheder.
  3. Du kan gennemse nyheder ved at bruge bevægelsen "Se til venstre".
  4. Du kan gå til knappen "Tilbage" ved at bruge bevægelsen "Se til højre".

Opret en Keep-note, og skriv "Test" i titlen

Før du begynder, skal du sørge for at:

• Slå Kontaktadgang til.
  • Slå Kamerakontakter til.
  • Tildel bevægelser til handlingerne "Næste", "Markér" og "Forrige".
  • Log ind på en Android-enhed med version M eller nyere.
  • Slå Roter automatisk fra.
  • Åbn skærmen Alle apps.
  1. Gå til startskærmen på din enhed.
  2. Tryk på tasten Bluetooth-keyboard ned for at gå til Keep-noter.
  3. Brug bevægelsen "Smil" til at åbne Keep-noter.
  4. Brug bevægelsen "Se op" for at gå til knappen Tilføj.
  5. Hvis du vil vælge knappen Tilføj for at oprette en note, skal du udføre de bevægelser, der er tildelt "Markér" og "Næste".
  6. Du kan gå til "Titel" og udfylde "Test" ved at udføre den bevægelse, der er tildelt "Næste" og "Markér".
  7. Du kan gå til knappen "Tilbage" ved at udføre den bevægelse, der er tildelt "Forrige".

Føj en tidszone til dit ur

Før du begynder, skal du sørge for at:

• Slå Kontaktadgang til.
  • Slå Kamerakontakter til.
  • Tildel følgende bevægelser:
    • "Åbn munden" til handlingen "Næste".
    • "Løft dine øjenbryn" til handlingen "Markér".
    • "Se op" til handlingen "Forrige".
  • Log ind på en Android-enhed med version M eller nyere.
  • Slå Roter automatisk fra.
  • Åbn skærmen Alle apps.
  • Slut din enhed til et Bluetooth-tastatur.
  1. Gå til startskærmen på din enhed.
  2. Du kan gå til Ur ved at bruge bevægelsen "Åbn munden".
  3. Brug bevægelsen "Løft dine øjenbryn" til at åbne fanen Ur.
  4. Du kan navigere og vælge knappen "Byer" ved at bruge bevægelsen "Se op" og bevægelsen "Løft dine øjenbryn".
  5. Du kan søge efter en by ved at bruge bevægelserne "Åbn munden" og "Løft dine øjenbryn".

Brug genveje

Du kan optage berøringsbevægelser, f.eks. at knibe (fingrene) sammen, zoome, rulle, stryge eller dobbelttrykke, når du tildeler dem til fysiske eller kamerabaserede kontakter, eller når du åbner dem via menuen for global kontaktadgang. Når du bruger genveje, kan du starte nyttige eller komplekse handlinger, f.eks. en bevægelse, der stryger til venstre to gange, for at bladre 2 sider i en e-bog, med en enkelt kontakt.

1. Åbn menuen for kontaktadgang på din enhed.
  2. Tryk på Husk genvej.
  3. Når du finder en chip under skærmen, skal du udføre en berøring, du vil oprette en genvej til.
    • Tip! Du kan kombinere en række bevægelser i én genvej, f.eks. 2 stryg nedad og derefter et langt tryk.
  4. Når din bevægelse er registreret, skal du trykke på Pause og derefter Udfør.
    • Hvis du vil se en forhåndsvisning af optagelsen: Tryk på Afspil .
    • Hvis du vil annullere en optagelse: Tryk på Annuller , eller vælg Stop optagelse i den globale menu for kontaktadgang.
  5. Du kan starte den oprettede genvej ved at:
    • Bruge menuen for kontaktadgang: Åbn genvejen fra menuen for kontaktadgang.
    • Tildel genvejen til en kontakt:
      1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
      2. Tryk på Tilgængelighed.
      3. Tryk på Kontaktadgang under "Interaktionsstyring".
      4. Tryk på Indstillinger og derefter Tildel kontakter til genveje.

Skift retning for punktscanning

Med punktscanning kan du vælge et bestemt sted på skærmen, hvor du vil trykke, stryge eller zoome. Nogle linjer bevæger sig hen over skærmen, så du dermed kan vælge en specifik vandret eller lodret position.

Sådan angiver du, hvilken retning søjlerne skal rykke sig:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Tilgængelighed.
  3. Tryk på Kontaktadgang under "Interaktionsstyring".
  4. Tryk på Indstillinger og derefter Punktscanning.
  5. Vælg, hvilken retning søjlerne skal rykke sig.

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger punktscanning.