Utilitzar l'interruptor de la càmera

Pots utilitzar els interruptors de la càmera per navegar pel telèfon amb alguns gestos facials senzills. Quan els utilitzes, pots cercar o seleccionar aplicacions al telèfon amb la càmera frontal.

Per utilitzar els interruptors de la càmera, el telèfon ha d'estar carregat i col·locat de manera segura, i tenir una visió clara de la teva cara.

Camera Switches | How to get started

Configurar els interruptors de la càmera i assignar gestos facials a una acció

Important: si no pots tocar la pantalla, necessitaràs ajuda per començar.

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Accessibilitat.
  3. A "Controls d'interacció", toca Accés amb interruptors.
  4. Activa l'opció Utilitza Accés amb interruptors.
  5. Toca Configuració i, a continuació, Guia de configuració.
    • Consell: pots esborrar els interruptors existents.
  6. A "Guia de configuració", toca Interruptor de la càmera i, a continuació, Següent i, a continuació, Dos interruptors i, a continuació, Següent i, a continuació, Cerca lineal i, a continuació, Següent.
  7. Per assignar gestos a accions com ara escanejar, posar en pausa o seleccionar, segueix les instruccions en pantalla.

Triar la mida d'un gest

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Accessibilitat.
  3. A "Controls d'interacció", toca Accés amb interruptors.
  4. Toca Configuració d'Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració d'interruptors de la càmera.
  5. Selecciona el gest que vols actualitzar.
  6. A "Mida del gest", mou el dial per canviar la mida del gest; per exemple, un somriure gran o petit.

Triar la durada d'un gest

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Accessibilitat.
  3. A "Controls d'interacció", toca Accés amb interruptors.
  4. Toca Configuració i, a continuació, Configuració d'interruptors de la càmera.
  5. Selecciona el gest de què vols actualitzar la durada.
  6. Toca Durada del gest.
  7. Selecciona un període de temps.
  8. Toca Desa.

Utilitzar gestos

Important: no pots utilitzar els interruptors de la càmera amb altres aplicacions que utilitzin la càmera.

Cercar fotos amb els gestos facials

Abans de començar, assegura't de fer el següent:

• Activar la funció Accés amb interruptors.
  • Activar els interruptors de la càmera.
  • Assignar els gestos següents:
    • "Mira a la dreta" i Apuja el volum a l'acció "Següent".
    • "Mira a l'esquerra" i Abaixa el volum a l'acció "Selecciona".
  • Iniciar la sessió en un dispositiu Android amb Android 6 o una versió posterior.
  1. Al dispositiu, per navegar fins a la pantalla d'inici, utilitza el gest "Mira a la dreta".
  2. Per obrir l'aplicació de fotos, utilitza el gest "Mira a l'esquerra".
  3. Navega fins a la foto amb el gest "Mira a la dreta".

Fer una videotrucada i penjar manualment amb els interruptors de la càmera

Abans de començar, assegura't de fer el següent:

• Activar la funció Accés amb interruptors.
  • Activar els interruptors de la càmera.
  • Assignar els gestos següents:
    • "Mira a la dreta" a l'acció "Següent".
    • "Mira a l'esquerra" a l'acció "Selecciona".
  • Iniciar la sessió en un dispositiu amb Android M o una versió posterior.
  • Instal·lar la Suite d'accessibilitat Android des de Play Store i, a continuació, iniciar la sessió al teu compte.
  1. Al dispositiu, per navegar per la pantalla d'inici, utilitza el gest "Mira a la dreta".
  2. Per obrir l'aplicació Line, utilitza el gest "Mira a l'esquerra".
  3. Per obrir els xats, utilitza els gestos "Mira a la dreta" i "Mira a l'esquerra".
  4. Per seleccionar un amic perquè entri en una sala de xat, utilitza els gestos "Mira a la dreta" i "Mira a l'esquerra".
  5. Per navegar i fer una videotrucada amb un amic, utilitza els gestos "Mira a la dreta" i "Mira a l'esquerra".
    • Consell: has de penjar la videotrucada manualment o amb un interruptor físic.

Navegar per Google Notícies

Abans de començar, assegura't de fer el següent:

• Activar la funció Accés amb interruptors.
  • Activar els interruptors de la càmera.
  • Assignar els gestos següents:
    • "Mira a la dreta" a l'acció "Següent".
    • "Mira a l'esquerra" a l'acció "Selecciona".
  • Iniciar la sessió en un dispositiu amb Android M o una versió posterior.
  • Desactivar l'opció Gira automàticament.
  • Comprovar que la pantalla Totes les aplicacions estigui ubicada a la pantalla d'inici del dispositiu.
  1. Al dispositiu, per navegar per la pantalla d'inici, utilitza el gest "Mira a la dreta".
  2. Per obrir Google Notícies, utilitza el gest "Mira a l'esquerra".
  3. Per cercar notícies, utilitza el gest "Mira a l'esquerra".
  4. Per navegar i seleccionar el botó "Enrere", utilitza el gest "Mira a la dreta".

Crear una nota de Keep i escriure "Prova" al títol

Abans de començar, assegura't de fer el següent:

• Activar la funció Accés amb interruptors.
  • Activar els interruptors de la càmera.
  • Assignar gestos a les accions "Següent", "Selecciona" i "Anterior".
  • Iniciar la sessió en un dispositiu amb Android M o una versió posterior.
  • Desactivar l'opció Gira automàticament.
  • Obrir la pantalla Totes les aplicacions.
  1. Al dispositiu, ves a la pantalla d'inici.
  2. Per navegar fins a les notes de Keep, prem la tecla avall del teclat Bluetooth.
  3. Per obrir les notes de Keep, utilitza el gest "Somriu".
  4. Per anar al botó Afegeix, utilitza el gest "Mira amunt".
  5. Per seleccionar el botó Afegeix i crear una nota, fes els gestos assignats a "Selecciona" i "Següent".
  6. Per anar a "Títol" i escriure-hi "Prova", fes el gest assignat a "Següent" i a "Selecciona".
  7. Per navegar fins a seleccionar el botó "Enrere", fes el gest assignat a "Anterior".

Afegir una zona horària al rellotge

Abans de començar, assegura't de fer el següent:

• Activar la funció Accés amb interruptors.
  • Activar els interruptors de la càmera.
  • Assignar els gestos següents:
    • "Obre la boca" a l'acció "Següent".
    • "Aixeca les celles" a l'acció "Selecciona".
    • "Mira amunt" a l'acció "Anterior".
  • Iniciar la sessió en un dispositiu amb Android M o una versió posterior.
  • Desactivar l'opció Gira automàticament.
  • Obrir la pantalla Totes les aplicacions.
  • Connectar el dispositiu a un teclat Bluetooth.
  1. Al dispositiu, ves a la pantalla d'inici.
  2. Per navegar fins a Rellotge, utilitza el gest "Obre la boca".
  3. Per obrir la pestanya Rellotge, utilitza el gest "Aixeca les celles".
  4. Per navegar i seleccionar el botó "Ciutats", utilitza els gestos "Mira amunt" i "Aixeca les celles".
  5. Per cercar una ciutat, utilitza els gestos "Obre la boca" i "Aixeca les celles".

Utilitzar dreceres

Pots gravar gestos tàctils, com ara pinçar, ampliar, desplaçar-te, lliscar el dit o fer doble toc, en assignar-los a interruptors físics o de la càmera o en iniciar-los des del menú global d'Accés amb interruptors. Quan fas servir dreceres, pots iniciar accions útils o complexes amb un sol interruptor, com ara un gest que passi dues pàgines d'un llibre electrònic quan llisquis cap a l'esquerra dues vegades.

1. Al dispositiu, obre el menú d'Accés amb interruptors.
  2. Toca Grava una drecera.
  3. Quan es mostri una etiqueta a la part inferior de la pantalla, fes els gestos tàctils per als quals vols tenir una drecera.
    • Consell: pots combinar diversos gestos en una drecera, com ara lliscar dues vegades cap avall i després mantenir premut.
  4. Un cop s'hagi gravat el gest, toca Posa en pausa i, a continuació, Completa.
    • Per previsualitzar una gravació, toca Reprodueix .
    • Per cancel·lar una gravació, toca Cancel·la o selecciona Atura la gravació al menú global d'Accés amb interruptors.
  5. Per iniciar la drecera que has creat, pots:
    • Utilitzar el menú d'Accés amb interruptors: inicia la drecera des del menú d'Accés amb interruptors.
    • Assignar la drecera a un interruptor:
      1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
      2. Toca Accessibilitat.
      3. A "Controls d'interacció", toca Accés amb interruptors.
      4. Toca Configuració i, a continuació, Assigna interruptors a dreceres.

Canviar la direcció de la cerca per punt

La cerca per punt et permet triar un lloc específic de la pantalla per tocar-lo, fer-hi lliscar el dit o apropar-lo. Les línies es mouen per la pantalla, de manera que pots seleccionar una ubicació horitzontal i vertical determinada.

Per especificar en quina direcció s'han de moure les barres:

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Accessibilitat.
  3. A "Controls d'interacció", toca Accés amb interruptors.
  4. Toca Configuració i, a continuació, Cerca per punt.
  5. Tria en quina direcció s'han de moure les barres.

Obtén més informació sobre com pots utilitzar la cerca per punt.