Lydnotifikationer: Få notifikationer om vigtige lyde i dine omgivelser

Lydnotifikationer hjælper dig med at holde styr på, hvad der foregår i dit hjem. Når Lydnotifikationer er slået til, lytter telefonen altid efter de lyde, du vil have notifikationer om, f.eks. en bippende røgalarm eller en dørklokke, der ringer.

Trin 1: Download Live transskribering og -lydnotifikationer

Bemærk! Hvis du har en Pixel-telefon, skal du gå videre til trin 2 nedenfor. Lydnotifikationer er allerede installeret på Pixel-telefoner og visse andre Android-telefoner.

På andre telefoner skal du downloade Live transskribering og -lydnotifikationer i Google Play.

Trin 2: Slå Lydnotifikationer til

Følg vejledningen nedenfor for at slå Lydnotifikationer til:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner og derefter Lydnotifikationer.
  3. Tryk på Åbn lydnotifikationer.
  4. Tryk på OK for at acceptere tilladelserne.
  5. Valgfrit: Skift genvejen til Lydnotifikationer. Få flere oplysninger om genveje til hjælpefunktioner.
  6. Du kan starte Lydnotifikationer ved hjælp af genvejen for Lydnotifikationer (stryg opad med to fingre, eller tryk på knappen til hjælpefunktioner Hjælpefunktioner).

Tip! Hvis din enhed kører en ældre version af Android 9, f.eks. Android P eller ældre, kan du ikke bruge "Hey Google", når Lydnotifikationer er slået til. Hvis du vil bruge Google Assistent med en talekommando på de pågældende enheder, skal du sætte Lydnotifikationer på pause. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Sådan bruger du Lydnotifikationer

Lydnotifikationer sender aldrig lyd eller samtaler i baggrunden til Google uden dit samtykke Al lyd behandles lokalt og forlader aldrig enheden.

Når du modtager lydnotifikationer på din telefon, kan du:

• Slå lyden fra notifikationen: Tryk på Sæt underretningen på lydløs.
  • Sende feedback om notifikationen: Tryk på Send feedback.
  • Se en tidslinje: Tryk på notifikationen.

Følg disse tips for at opnå de bedste resultater:

• Placer din telefon midt i det rum, hvor du vil opfange lyd.
  • Sørg for, at der ikke er noget, der blokerer telefonen.
  • Sørg for, at der er skruet ned for al anden lyd i hjemmet, f.eks. fra fjernsynet.
  • Lydnotifikationer er altid slået til og kan øge batteriforbruget. Sørg derfor for at oplade din telefon hver dag.

Vælg de lyde, der skal opfanges

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner og derefter Lydnotifikationer.
  3. Tryk på Åbn lydnotifikationer og derefter Indstillinger Indstillinger.
  4. Tryk på Lydnotifikationer er slået til.
  5. Vælg de lyde, der skal opfanges:
    • Røg- og brandalarmer
    • Sirene
    • Råben
    • Babylyde
    • Dørklokke, der ringer
    • Banken på dør
    • Hundegøen
    • Bibbende lyde fra apparater
    • Rindende vand
    • Fastnettelefon, der ringer

Vælg, hvordan du vil underrettes

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner og derefter Lydnotifikationer.
  3. Tryk på Åbn lydnotifikationer og derefter Indstillinger Indstillinger.
  4. Tryk på Præferencer for notifikationer.
  5. Vælg, hvordan du vil underrettes:
    • Vibrer
    • Blinkende lys
    • Underret på forbundne ure Denne valgmulighed kan bruges på Wear OS-ure og visse andre wearables. Du skal muligvis ændre dine indstillinger for notifikationer på din wearable-enhed. Hvis du ikke kan modtage notifikationer, kan du kigge i brugervejledningen til din wearable-enhed. Få flere oplysninger om notifikationer på wearables.

Få hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til hjælpefunktioner i Android.