Utvärdera en Google Workspace Marketplace-app

Alla offentliga appar på Google Workspace Marketplace granskas av Googles Marketplace-team. Apputvecklare på Google Workspace Marketplace måste följa registreringskrav, programpolicyer och utvecklaravtal för Google Workspace Marketplace. Detta kräver att utvecklarna är tydliga när de anger villkoren för sina tjänster. Marketplace-teamet granskar regelbundet de populäraste apparna. I slutänden är det dock du som är ansvarig för att installera och använda appar.

Så här utvärderar Google Marketplace-appar

Innan en app kan publiceras offentligt på Marketplace granskar Marketplace-teamet appen för att se till att den uppfyller våra kriterier, inklusive följande:

Om du använder Google Workspace på jobbet eller i skolan kan du ha åtkomst till interna appar. Interna appar är privata appar som har utvecklats av din organisation och endast får användas av personer inom organisationen. Google granskar inte interna appar.

Utvärdera en appinformation på Marketplace

Om du vill utvärdera en app öppnar du appinformationen på Marketplace (http://workspace.google.com/marketplace). Uppgifterna besvarar följande frågor för att hjälpa dig att avgöra om appen är vad du behöver och om utvecklaren är tillförlitlig.

Vem skapade appen?

Klicka antingen på länken högst upp i uppgifterna eller på länken Utvecklare för att öppna appens startsida där det finns mer information om utvecklaren och appen.

Vad gör appen?

I översikten ser du vad appen gör och tillhandahåller skärmbilder av hur den fungerar.

Vad är appens integritetspolicy och användarvillkor?

Klicka på motsvarande länkar längst ned i översikten för att läsa om hur appen samlar in, använder och skyddar din data och vilka rättigheter och skyldigheter du har som kund.

När du eller administratören installerar en app godkänner du appens användarvillkor som en del av processen. Dessa dokument innehåller följande information och policyer:

• Hur länge en app behåller din data (datalagringspolicyn).
  • Hur din data hanteras i en app. Kopierar appen din data till utvecklarens system? Kan appen ändra eller radera din data? Litar du i så fall på att utvecklaren och appen gör de sakerna?

Hanterar appen min data med hjälp av branschstandarder för säkerhet?

Titta efter säkerhetsmärket som indikerar att appen har godkänts i en oberoende säkerhetsgranskning. Läs mer om hur en app får säkerhetsmärket.

Hur får jag support?

Utvecklaren ansvarar för support för sin app. Klicka på länken Support längst ned i översikten för att läsa mer om hur du får hjälp med appen.

Vilken dataåtkomst har appen när den har installerats?

Klicka på fliken Behörigheter för att se en lista över datan och vilka Google-appar som appen får åtkomst till och vilka åtgärder appen kan vidta för denna data.

• Om en app kan visa, se, hantera eller ladda ned din data kan utvecklaren exponera den för andra parter. Läs integritetspolicyn och användarvillkoren.
  • Om en app kan redigera, skapa eller radera din data kan appen ändra eller radera den permanent. Väg fördelarna med appen mot omfattningen av den dataåtkomst som utvecklaren begär.

Vad tycker andra användare om appen?

Klicka på fliken Recensioner för att läsa vad andra användare har skrivit om appen. Recensioner sorteras som standard efter mest hjälpsamma, utifrån betyg från andra som har tittat på produktinformation. Du kan ändra sorteringsordningen till senaste.

Obs!

• Google verifierar inte recensioner eller betyg.
  • Google tar bort betyg som bryter mot våra recensionspolicyer.Google tillåter till exempel inte telefonnummer, e-postadresser eller länkar till andra webbplatser i recensioner.
  • Recensioner och betyg kan gälla tidigare versioner av appen. De uppdateras inte när utvecklaren lanserar en ny version.

Relaterade ämnen