Evaluer Google Workspace Marketplace-apper

Alle offentlig tilgjengelige apper i Google Workspace Marketplace blir gjennomgått av Googles Marketplace-team. Utviklere av Google Workspace Marketplace-apper må overholde oppføringskravene, programretningslinjene og utvikleravtalen for Marketplace, noe som krever at utviklerne beskriver tydelig hvilke vilkår som gjelder for tjenestetilbudene deres. Marketplace-teamet gjennomgår jevnlig listen over de mest populære appene. Men det er du som har det endelige ansvaret for egen installering og bruk av apper.

Hvordan evaluerer Google Marketplace-apper?

Før en app kan publiseres offentlig på Marketplace, gjennomgår Marketplace-teamet appen for å forsikre seg om at den overholder kriteriene våre, inkludert følgende:

Hvis du bruker Google Workspace i jobb- eller skolesammenheng, kan det hende du har tilgang til interne apper. Interne apper er private apper som er utviklet av organisasjonen din for kun å brukes av folk i organisasjonen. Google gjennomgår ikke interne apper.

Evaluer en appoppføring på Marketplace

For å evaluere en app åpner du appoppføringen på (http://workspace.google.com/marketplace). I oppføringen kan du få svar på spørsmålene nedenfor for å avgjøre om appen er det du trenger, og om utvikleren er pålitelig.

Hvem utviklet appen?

Klikk enten på linken øverst i oppføringen, eller på Utvikler-linken, for å åpne hjemmesiden for appen, der du finner mer informasjon om utvikleren og appen.

Hva kan appen brukes til?

I oversikten ser du hva appen gjør, og du finner skjermdumper som viser hvordan den fungerer.

Hvilke personvernregler og vilkår for bruk gjelder for appen?

Nederst i oversikten klikker du på de relevante linkene for å finne ut hvordan appen samler inn, bruker og beskytter dataene dine, og hvilke rettigheter og ansvarsområder du har som kunde.

Når du eller administratoren din installerer en app, samtykker du i vilkårene for bruk av appen som en del av prosessen. Disse dokumentene inkluderer følgende informasjon og retningslinjer:

• Hvor lenge en app beholder dataene dine (reglene for oppbevaring av data).
  • Hvordan en app håndterer dataene dine. Kopierer den dataene til utviklerens systemer? Kan appen endre eller slette dataene? Hvis det er tilfelle, er det greit for deg at utvikleren og appen gjør det?

Håndterer appen dataene mine i henhold til bransjens sikkerhetsstandarder?

Se etter sikkerhetsmerket , som indikerer at appen har bestått en uavhengig sikkerhetsgjennomgang. Finn ut mer om hvordan apper oppnår sikkerhetsmerket.

Hvordan får jeg brukerstøtte?

Utvikleren er ansvarlig for å tilby brukerstøtte for appen sin. Nederst i oversikten klikker du på Brukerstøtte-linken for å finne ut hvordan du får hjelp med appen.

Hvilken datatilgang har appen etter at den er installert?

Klikk på Tillatelser-fanen for å se en liste over dataene og Google-appene som appen får tilgang til, og hvilke handlinger appen kan utføre med de dataene.

• Hvis en app kan vise, se, administrere eller laste ned dataene dine, kan utvikleren avdekke dem overfor andre parter. Sørg for å lese personvernreglene og vilkårene for bruk.
  • Hvis en app kan redigere, opprette eller slette dataene dine, kan appen endre eller slette dem for godt. Gjør en avveining mellom fordelene ved appen og hvilken datatilgang utvikleren ber om.

Hva mener andre brukere om appen?

Klikk på Anmeldelser-fanen for å lese hva andre brukere har skrevet om appen. Som standard sorteres anmeldelser etter «Nyttige» basert på vurderinger fra andre som har sett på appoppføringen. Du kan endre sorteringen til «Nylige».

Merk:

• Google bekrefter ikke anmeldelser eller vurderinger.
  • Google fjerner vurderinger som bryter retningslinjene for anmeldelser. For eksempel tillater ikke Google telefonnumre, e-postadresser eller linker til andre nettsteder i anmeldelser.
  • Anmeldelser og vurderinger kan gjelde for tidligere versjoner av appen. De blir ikke oppdatert når utvikleren utgir en ny versjon.

Relaterte emner