Een Google Workspace Marketplace-app evalueren

Elke openbaar beschikbare app in de Google Workspace Marketplace wordt beoordeeld door het Marketplace-team van Google. Ontwikkelaars van Google Workspace Marketplace-apps moeten voldoen aan de vereisten voor vermelding in de Marketplace, het Programmabeleid en de Ontwikkelaarsovereenkomst. Hierin staat dat ontwikkelaars duidelijk moeten aangeven onder welke voorwaarden ze hun services aanbieden. Het Marketplace-team beoordeelt regelmatig de populairste apps. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van apps.

Hoe Google Marketplace-apps beoordeelt

Voordat een app openbaar kan worden gepubliceerd op de Marketplace, beoordeelt het Marketplace-team de app om te controleren of deze aan onze criteria voldoet, waaronder het volgende:

Als je Google Workspace gebruikt op het werk of op school, heb je misschien toegang tot interne apps. Interne apps zijn privé-apps die door jouw organisatie zijn ontwikkeld en alleen kunnen worden gebruikt door mensen in die organisatie. Google beoordeelt interne apps niet.

Een Marketplace-app-vermelding evalueren

Als je een app wilt evalueren, open je de app-vermelding in de Marketplace (http://workspace.google.com/marketplace). De vermelding geeft antwoord op de volgende vragen om je te helpen bepalen of de app is wat je nodig hebt en of de ontwikkelaar betrouwbaar is.

Wie heeft de app gemaakt?

Klik op de link bovenaan de vermelding of op de link Ontwikkelaar om de homepage van de app te openen met meer informatie over de ontwikkelaar en de app.

Wat doet de app?

Het overzicht toont wat de app doet, met screenshots van de werking ervan.

Wat zijn het privacybeleid en de servicevoorwaarden van de app?

Klik onderaan het overzicht op de bijbehorende links voor meer informatie over hoe de app uw gegevens verzamelt, gebruikt en beschermt, en welke rechten en verantwoordelijkheden jij hebt als klant.

Als jij of je beheerder een app installeert, ga je als onderdeel van het proces akkoord met de servicevoorwaarden van de app. Deze documenten bevatten de volgende informatie en beleidsregels:

• Hoelang een app je gegevens bewaart (het bewaarbeleid voor gegevens).
  • Hoe een app met je gegevens omgaat. Kopieert de app je gegevens naar de systemen van de ontwikkelaar? Kan de app je gegevens wijzigen of verwijderen? Zo ja, vertrouw je dan de ontwikkelaar en de app om dat te doen?

Worden mijn gegevens door de app verwerkt volgens de beveiligingsnormen van de branche?

Zoek naar de beveiligingsbadge . Deze geeft aan dat de app een onafhankelijke beveiligingsbeoordeling heeft doorlopen. Meer informatie over hoe een app de beveiligingsbadge verdient.

Hoe krijg ik support?

De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor support voor de app. Klik onderaan het overzicht op de link Support voor informatie over hoe je hulp kunt krijgen bij de app.

Welke gegevenstoegang heeft de app nadat deze is geïnstalleerd?

Klik op het tabblad Rechten voor een lijst met gegevens en de Google-apps waartoe de app toegang heeft, en welke acties de app op die gegevens kan uitvoeren.

• Als een app je gegevens kan bekijken, beheren of downloaden, kan de ontwikkelaar je gegevens beschikbaar stellen aan andere partijen. Lees het privacybeleid en de Servicevoorwaarden.
  • Als een app je gegevens kan bewerken, maken of verwijderen, kan de app je gegevens wijzigen of definitief verwijderen. Weeg de voordelen van de app af tegen het bereik van de gegevenstoegang die de ontwikkelaar aanvraagt.

Wat vinden andere gebruikers van de app?

Klik op het tabblad Reviews om te lezen wat andere gebruikers over de app hebben geschreven. Reviews worden standaard gesorteerd op het meest nuttig, zoals beoordeeld door anderen. Je kunt de sortering wijzigen naar Meest recent.

Opmerking:

• Google verifieert reviews en beoordelingen niet.
  • Google verwijdert beoordelingen die in strijd zijn met ons reviewbeleid.Telefoonnummers, e-mailadressen en links naar andere websites zijn bijvoorbeeld niet toegestaan in reviews.
  • Reviews en beoordelingen kunnen van toepassing zijn op eerdere versies van de app. Ze worden niet vernieuwd als de ontwikkelaar een nieuwe versie uitbrengt.