Google Workspace Marketplace ‑sovellusten tarkastaminen

Google Marketplace -tiimi tarkastaa kaikki julkisesti Google Workspace Marketplacessa saatavilla olevat sovellukset. Google Workspace Marketplacen sovelluskehittäjien pitää noudattaa Marketplacen listausvaatimuksia, ohjelmakäytäntöjä ja kehittäjäsopimusta. Näiden vaatimusten mukaan kehittäjien pitää esittää selvästi, millä ehdoilla he tarjoavat palveluitaan. Marketplace-tiimi tarkastaa suosituimpia sovelluksia säännöllisesti. Olet kuitenkin viime kädessä itse vastuussa sovellusten asentamisesta ja käyttämisestä.

Näin Google tarkastaa Marketplace-sovellukset

Ennen kuin sovellus voidaan julkaista Marketplacessa kaikkien saataville, Marketplace-tiimi tarkastaa sen ja varmistaa, että se täyttää esimerkiksi seuraavat ehdot:

Jos käytät Google Workspacea työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, sinulla voi olla pääsy sisäisiin sovelluksiin. Ne ovat organisaation kehittämiä yksityisiä sovelluksia, jotka on tarkoitettu vain organisaatioon kuuluvien käytettäväksi. Google ei tarkasta sisäisiä sovelluksia.

Marketplace-sovellusten tietojen tarkastaminen

Jos haluat tarkastaa sovelluksen, avaa sen tiedot Marketplacessa (http://workspace.google.com/marketplace). Tiedoissa on vastaukset seuraaviin kysymyksiin, jotta voit päättää, sopiiko sovellus tarpeisiisi ja onko kehittäjä luotettava.

Kuka on kehittänyt sovelluksen?

Klikkaa joko tietojen yläreunassa olevaa linkkiä tai Kehittäjä-linkkiä. Sinut ohjataan sovelluksen etusivulle, jossa on lisätietoja kehittäjästä ja sovelluksesta.

Mitä sovellus tekee?

Yleiskatsauksesta saat selville, mitä sovellus tekee, ja näet myös kuvakaappauksen sen toiminnasta.

Millainen tietosuojakäytäntö ja millaiset käyttöehdot sovelluksella on?

Yleiskatsauksen alla olevista linkeistä saat selville, miten sovellus kerää, käyttää ja suojaa dataa ja millaisia oikeuksia ja vastuita sinulla on kuluttajana.

Kun sinä tai järjestelmänvalvoja asennatte sovelluksen, hyväksytte asennuksen yhteydessä sovelluksen käyttöehdot. Näistä asiakirjoista saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Miten pitkään sovellus säilyttää dataa (datansäilytyskäytäntö)?
  • Miten sovellus käsittelee dataa? Kopioiko sovellus dataa kehittäjän järjestelmiin? Voiko sovellus muuttaa tai poistaa dataa? Jos voi, annatko kehittäjälle ja sovellukselle luvan tähän?

Käsitteleekö sovellus dataa toimialan tietoturvastandardien mukaisesti?

Katso, onko sovelluksella tietoturvamerkki . Se osoittaa, että sovellus on läpäissyt riippumattoman tietoturvatarkastuksen. Lue lisää tietoturvamerkin myöntämisestä sovelluksille.

Mistä saan tukea?

Kehittäjä vastaa sovellukseensa liittyvän tuen tarjoamisesta. Yleiskatsauksen alareunassa on Tuki-linkki, jota klikkaamalla näet ohjeet avun saamiseen sovellukseen liittyvissä ongelmissa.

Millaiset pääsyoikeudet dataan sovelluksella on asennuksen jälkeen?

Luvat-välilehdeltä näet, mihin dataan ja Googlen sovelluksiin sovelluksella on pääsy ja mitä se voi niille tehdä.

• Jos sovellus voi nähdä, avata, ylläpitää tai ladata dataa, kehittäjä voi paljastaa datan muille osapuolille. Muista lukea sovelluksen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot.
  • Jos sovellus voi muokata, luoda tai poistaa dataa, sovellus voi muuttaa dataa tai poistaa sen pysyvästi. Mieti, onko sovellus oikeasti hyödyllinen suhteessa kehittäjän pyytämien datan pääsyoikeuksien laajuuteen.

Mitä mieltä muut käyttäjät ovat sovelluksesta?

Arvostelut-välilehdeltä näet, millaista palautetta muut käyttäjät ovat antaneet sovelluksesta. Arvostelut lajitellaan oletuksena hyödyllisyyden mukaan. Arvio hyödyllisyydestä perustuu muiden sovelluksen tietoja katsoneiden antamaan luokitukseen. Voit vaihtaa lajittelun aikajärjestykseen ja katsoa uusimmat arvostelut ensin.

Huom.

• Google ei todenna arvosteluja tai arvioita.
  • Google poistaa arvostelukäytäntöjen vastaiset arvostelut. Google ei esimerkiksi salli arvosteluissa puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita eikä linkkejä muille verkkosivustoille.
  • Arvostelut voi olla jätetty sovelluksen aiemmista versioista, sillä arvosteluja ei poisteta, kun kehittäjä julkaisee uuden version.

Muuta aiheeseen liittyvää