/a/community?hl=en
This content is likely not relevant anymore. Try searching or browse recent questions.
-
5/6/19
Google Groups : Subject prefix feature does not work 0 Recommended Answers 9 Replies 11 Upvotes
1 Recommended Answer
$0 Recommended Answers
Hello guys (and girls!)

I am a member of an association that set up a Google Group, linked to a G Suite account, to create a mailing list using the association's domain name and the Google Groups features.

Unfortunately, one of them does not seems to work : the Subject Prefix.

We indeed set up a subject prefix in the Email preferences of  the group, but nothing is added to the emails.
I did a dummy group under a googlegroups.com domain, the feature works like a charm.

Does anybody have an idea ?
All Replies (9)
7/12/19
I am having the same problem. I have tried with two different groups and multiple e-mail addresses in my organization, and I cannot get it to work. I hope someone has an idea for this, it would be very helpful.
marked this as an answer
Helpful?
HI Rémi BLANCHARD,
Welcome  to G Suite Administrator Community 
 
if  they sent a email to the group then the  subject prefix won't appear  but it will appear for others users who get mail from the group.
 
  _______

 LMcKin51 
 
GSuite Admin Community  -  Products Expert
 
This forum is mostly monitored and managed by Product Experts which are not Google employees. 
 
 
Product Experts  are some of the most active, knowledgeable, and dedicated people in Google’s Help Forums. When they’re not answering questions in the forums, you might find them testing new features or advocating for product changes. 
 
Product experts  are trusted partners, connecting regularly with Google to stay in-the-know about new and improved product features.
 
If a reply answers your question, please click the Recommend Button to mark it as  Best answer
 

 
marked this as an answer
Helpful?
7/15/19
That's not the case for me.  When I send e-mails to the group from another address, I do not see the [prefix] in my other e-mail account.
marked this as an answer
Helpful?
8/23/19
Hi Kyle, 

I am having the exact same problem! I have set up a google group, added a subject prefix into the subject prefix field under 'email options', but when I send an email to the google group, the subject prefix does not appear for the people who receive the emails.

I have logged in and out numerous times, restarted the computer, added and subtracted members, and it doesn't seem to work. It would be great if someone could explain how to fix this problem!

Mona
marked this as an answer
Helpful?
8/23/19
Kyle and Mona , the original poster ( Rémi ) only appears to have the problem 
on their G Suite domain, while the prefix works on a group they created 
on the free consumer Google Groups. 
Is that also the case for both of you ? 
 
Also , did you create a new topic or reply to an existing topic when testing this ?
Last edited 8/23/19
marked this as an answer
Helpful?
8/26/19
Hey there Matti nescio, I am only using the free consumer Google Group, not G Suite Domain, and I set up a new topic, a test email to everyone in the group.
marked this as an answer
Helpful?
-
8/26/19
Hello Guys,

Matti is absolutely right.

I only have this issue with a third party domain managed by G Suite : no matter what the prefix settings are under the GoogleGroups, I have no prefix showing up on the emails that are sent to the group.

for the free consumer GoogleGroups it works fine.

Do you guys have any idea to fix this ?

Best regards,

Rémi
marked this as an answer
Helpful?
9/19/19
I have the same problem. Prefix is added on googlegroups but not my own domain.
marked this as an answer
Helpful?
9/23/19
Same problem here! Also, we are unable to get the group messages published/archived on the groups.google.com/XXXXX page, and our customized signature message will appear or not, randomly. Also, Groups seems to ignore our settings about sending replys to the whole groups, and it keeps replying only to the sender by default.

My suspects are that this is not a bug, but a "feature" or limitation for non-paid legacy G Suite accounts :(

Can anyone confirm this?

Thanks in advance and have a good week.
marked this as an answer
Helpful?
This question is locked and replying has been disabled.
Discard post? You will lose what you have written so far.
Write a reply
10 characters required
Failed to attach file, click here to try again.
Discard post?
You will lose what you have written so far.
Personal information found

We found the following personal information in your message:

This information will be visible to anyone who visits or subscribes to notifications for this post. Are you sure you want to continue?

A problem occurred. Please try again.
Create Reply
Edit Reply
Delete post?
This will remove the reply from the Answers section.
Notifications are off
Your notifications are currently off and you won't receive subscription updates. To turn them on, go to Notifications preferences on your Profile page.
Report abuse
Google takes abuse of its services very seriously. We're committed to dealing with such abuse according to the laws in your country of residence. When you submit a report, we'll investigate it and take the appropriate action. We'll get back to you only if we require additional details or have more information to share.

Go to the Legal Help page to request content changes for legal reasons.

Reported post for abuse
Unable to send report.
This reply is no longer available.
/a/threads
//accounts.google.com/ServiceLogin
You'll receive email notifications for new posts at
Unable to delete question.
Unable to update vote.
Unable to update subscription.
You have been unsubscribed
Deleted
Unable to delete reply.
Removed from Answers
Marked as Recommended Answer
Removed recommendation
Undo
Unable to update reply.
Unable to update vote.
Thank you. Your response was recorded.
Unable to undo vote.
Thank you. This reply will now display in the answers section.
Link copied
Locked
Unlocked
Unable to lock
Unable to unlock
Pinned
Unpinned
Unable to pin
Unable to unpin
Marked
Unmarked
Unable to mark
Reported as off topic
/a/profile/0?hl=en