Vad är en verifierad app från tredje part?

En verifierad app är en app från tredje part som har granskats av Google för att säkerställa efterlevnad av säkerhets- och sekretesskrav. Vissa appar från Google som inte har verifierats kan omfattas av begränsningar. Tänk på att många välkända appar kanske inte har angetts som verifierade.

Hur verifierar apputvecklare och användare en app från tredje part?

Läs de vanliga frågorna om appverifiering för OAuth API och skicka in appen för verifiering från API Developer Console.

Varför kan en app från tredje part vara overifierad?

Google tillämpar denna verifieringsprocess för att användarna ska kunna känna sig trygga med att säkerhet och integritet fungerar på ett konsekvent sätt. Verifieringsprocessen för en app kan kanske inte slutföras av följande skäl:

• Apputvecklaren har inte åtkomst till känslig data och behöver inte skicka in appen för verifiering ännu.
  • Apputvecklaren har åtkomst till känslig data men har inte begärt verifiering ännu.
  • Apputvecklaren har åtkomst till känslig data och har avvisats eftersom en apptyp som inte stöds eller inte uppfyller begränsade användningskrav används. (Mer information finns i policyn om användaruppgifter för Googles API-tjänster).

Kontrollera verifierad status för dina appar från tredje part

Du kan granska verifierad status för dina appar från tredje part via sidan Åtkomstkontroll för app på Googles administratörskonsol:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På startsidan för administratörskonsolen öppnar du Säkerhetföljt avAPI-kontroller.
  3. Klicka på Hantera appåtkomst från tredje part för att visa dina konfigurerade appar.

I kolumnen Appnamn är verifierade appar en bockmarkering och ordet Verifierad efter appnamnet.

Placera appar på en lista över betrodda appar

Installationer av overifierade appar från tredje part som omfattas av begränsningar blockeras dock, om inte du anger att appen är betrodd. Du kan granska listan över appar från tredje part på sidan Åtkomstkontroll för app och bestämma vilka appar du vill lita på och tillåta att användarna installerar. Mer information och instruktioner finns i Kontrollera vilka externa och interna appar som får åtkomst till Google Workspace-data.

När du litar på en app från tredje part kan användare som inte redan har appen installera den, oavsett om den är verifierad eller inte. Dessutom har den åtkomst till Google Workspace API:er (OAuth 2.0-omfattningar) som du har begränsat med API-kontroller.