Wat is een geverifieerde app van derden?

Een geverifieerde app is een app van derden waarvan Google heeft gecontroleerd of deze voldoet aan de beveiligings- en privacyvereisten. Er gelden mogelijk beperkingen voor apps van derden die niet zijn geverifieerd door Google. Houd er rekening mee dat veel bekende apps mogelijk niet als geverifieerd worden vermeld.

Hoe kunnen app-ontwikkelaars en -gebruikers zorgen dat een app van derden wordt geverifieerd?

Bekijk de Veelgestelde vragen over de verificatie van OAuth API-apps en verstuur de app voor verificatie via de API-ontwikkelaarsconsole.

Waarom zijn bepaalde apps van derden niet geverifieerd?

Google heeft het verificatieproces geïmplementeerd om vertrouwen en consistentie te bieden met betrekking tot beveiliging en privacy. Als het verificatieproces van een app niet is voltooid, kan dit de volgende redenen hebben:

• De app-ontwikkelaar heeft geen toegang tot gevoelige gegevens en hoeft nog niet te verzoeken om verificatie voor de app.
  • De app-ontwikkelaar heeft toegang tot gevoelige gegevens, maar heeft nog niet verzocht om verificatie.
  • De app-ontwikkelaar heeft toegang tot gevoelige gegevens en is afgewezen omdat deze een niet-ondersteund app-type gebruikt of niet voldoet aan de vereisten voor beperkt gebruik. (Zie Google API Services User Data Policy (Beleid voor gebruikersgegevens in Google API-services) voor meer informatie).

Controleren of apps van derden zijn geverifieerd

U kunt de verificatiestatus van apps van derden controleren op de pagina App-toegangsbeheer in de Google Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenAPI-functies.
  3. Klik op Toegang voor apps van derden beheren om de ingestelde apps weer te geven.

In de kolom App-naam staan geverifieerde apps met een vinkje en het woord Geverifieerd na de naam van de app.

Apps op een lijst met vertrouwde apps zetten

Niet-geverifieerde apps van derden waarvoor beperkingen gelden, kunnen alleen worden geïnstalleerd als u aangeeft dat de app kan worden vertrouwd. U kunt de lijst met apps van derden bekijken op de pagina App-toegangsbeheer en bepalen welke apps u vertrouwt zodat gebruikers ze kunnen installeren. Zie Bepalen welke apps van derden en interne apps toegang hebben tot Google Workspace-gegevens voor meer informatie en instructies.

Als u een app van derden op de lijst met vertrouwde apps zet, kunnen gebruikers die de app nog niet hebben deze installeren, ongeacht of de app is geverifieerd. Daarnaast krijgt de app toegang tot eventuele Google Workspace API's (OAuth 2.0-bereiken) die u heeft beperkt met API-functies.