Administrera Google Workspace for Education-användare

Att skapa användare och grupper är bland de första sakerna du gör efter att du har konfigurerat domänen.

Det går att skapa användare och grupper i Google Workspace for Education på flera sätt:

• Lägg till användare och grupper manuellt och individuellt på administratörskonsolen.
  • Lägg till flera användare samtidigt genom att ladda upp en CSV-fil på administratörskonsolen.
  • Synkronisera och skapa användare och grupper automatiskt från din LDAP-katalogserver i Education-utgåvan (rekommenderas om du använder en LDAP-server).
  • Administrera användare och grupper med partner som kan placera ditt system för elevinformation (SIS) i molnet för att skapa användare i Education (rekommenderas).
  • Skapa en egen app för administration med Directory API för Education.
Administrationsmetod Fördelar Kostnader Anmärkningar
Manuell administration
(administratörskonsolen)
Enkelt att göra och det snabbaste
sättet att komma igång
om du inte har
många användare
Om du har många
användare kan den här
manuella processen
ta lång tid
Manuell process och
inte skalbar
CSV-uppladdning
(administratörskonsolen)

Enkelt att göra och går snabbt
när du skapar många
användare samtidigt

Kräver att du
skapar en lista över användare

Manuell process
Google Cloud
Directory Sync (GCDS)
Automatisk metod för att
skapa och kontinuerligt
synkronisera alla dina
användare och grupper

Kräver tid
för att konfigurera verktyget,
men detta sker bara en gång
GCDS rekommenderas
om du har en LDAP-
katalogserver eftersom den
inte bara administrerar
användare utan kontinuerligt
synkroniserar
nya användare

Directory API
(anpassad utveckling)

Integreras med din
specifika miljö
och är användbar för
komplexa kataloger

Kräver erfarenhet
av kodning

Tillämpligt för mycket
komplexa miljöer

Partner för administration
(som använder Directory API)

Automatisk metod Juridiska aspekter
på att placera SIS i
molnet

Det snabbaste och enklaste sättet
att komma igång med
ditt Education-konto

Obs! Vi rekommenderar att du anger kontaktuppgifter för administratör eller support för återställning av slutanvändarnas lösenord för att se till att användarna kontaktar rätt team om de inte kan logga in. Det tar bara en minut. Detaljerade anvisningar finns i Konfigurera lösenordsåterställning för användare.