Google Workspace for Education-gebruikers registreren

Een van de eerste dingen die u doet nadat u uw domein heeft ingesteld, is gebruikers en groepen maken.

Er zijn meerdere manieren om gebruikers en groepen te maken in Google Workspace for Education:

• Voeg handmatig individuele gebruikers en groepen toe in de Beheerdersconsole.
  • Voeg meerdere gebruikers tegelijk toe door een csv-bestand te uploaden in de Beheerdersconsole.
  • Synchroniseer en maak gebruikers en groepen automatisch vanaf uw LDAP-directoryserver in Education (aanbevolen als u een LDAP-server gebruikt).
  • Registreer gebruikers en groepen via partners die uw leerlinginformatiesysteem (LIS) in de cloud kunnen plaatsen om gebruikers te maken in Education (aanbevolen).
  • Maak uw eigen registratie-app met de Directory API van Education.
Registratiemethode Voordelen Nadelen Opmerkingen
Handmatige registratie
(Beheerdersconsole)
Eenvoudig en de snelste
manier om gebruikers
in te stellen als u niet
veel gebruikers heeft
Als u veel
gebruikers heeft, kan dit
handmatige proces
lang duren
Handmatig proces
en niet schaalbaar
Csv-upload
(Beheerdersconsole)

Eenvoudig en snel
veel gebruikers
tegelijk maken

U moet hiervoor
een gebruikerslijst maken

Handmatig proces
Google Cloud
Directory Sync (GCDS)
Geautomatiseerde methode om
al uw gebruikers en groepen
te maken en gesynchroniseerd
te houden

Het kost tijd om de tool
in te stellen, maar u hoeft dit
maar één keer te doen
GCDS wordt aangeraden
als u een LDAP-directoryserver
heeft, omdat gebruikers niet
alleen worden ingeschreven,
maar nieuwe gebruikers
steeds worden
gesynchroniseerd

Directory API
(aangepaste ontwikkeling)

Integreert met uw
specifieke omgeving,
nuttig voor
complexe directory's

Ervaring met coderen
vereist

Kan worden gebruikt in zeer
complexe omgevingen

Registratiepartners
(die de Directory API gebruiken)

Geautomatiseerde methode Juridische overwegingen
voor het plaatsen van
het LIS in de cloud

De snelste en eenvoudigste manier
om aan de slag te gaan met uw
Education-account

Opmerking: We raden u aan de contactgegevens van de beheerder of helpdesk in te voeren voor wachtwoordherstel van eindgebruikers, zodat gebruikers contact kunnen opnemen met het juiste team bij inlogproblemen. Dit duurt niet lang. Zie Wachtwoordherstel voor gebruikers instellen voor specifieke stappen.