Rapportregels maken en bekijken, en meldingen instellen

Rapportregels zijn aangepaste regels waarmee u aangepaste meldingen kunt maken, gebaseerd op de controlelogboeken van uw organisatie.

Een rapportregel bevat een reeks voorwaarden. U geeft op welke acties moeten worden uitgevoerd als aan deze voorwaarden wordt voldaan. Een regel is gewoon een manier om te zeggen: als x gebeurt, moet y automatisch worden gedaan. U kunt bijvoorbeeld een rapportregel instellen zodat u een e-mailmelding en/of een melding in het Meldingencentrum krijgt als een gebruiker een Drive-bestand zichtbaar maakt op het web.

U kunt rapportregels maken, bewerken en bekijken op de pagina Rapporten of de pagina Beveiligingsregels. Rapportregels zijn gebaseerd op de controlelogboeken van uw organisatie. (Afhankelijk van uw Google-service heeft u mogelijk geen toegang tot alle controlelogboeken.)

U kunt maximaal 50 meldingen instellen.

Opmerking: Als u een nieuwe rapportregel maakt, worden meldingen in het meldingencentrum voor die regel standaard aangezet. Als u een melding wilt aan- of uitzetten voor een bestaande rapportregel, kunt u dit doen in het meldingencentrum. Zie Meldingen in- of uitschakelen voor instructies.

Een rapportregel maken op de pagina Rapporten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Rapporten.
  3. Klik links, onder Controlelogboek, op het controlelogboek waarvoor u een rapportregel wilt maken.
  4. Klik op Een filter toevoegen en selecteer een van de filteropties.
    Klik bijvoorbeeld voor het Drive-controlelogboek op Zichtbaarheidand thenOpenbaar op internetand thenToepassen.
  5. Klik rechtsboven op Rapportregel maken "".
  6. Vul een naam in de voor de regel en geef op hoe u meldingen wilt krijgen.
    Opmerking: U kunt kiezen om meldingen uit het meldingencentrum te krijgen. U kunt ook e-mailmeldingen instellen die worden gestuurd naar hoofdbeheerders of een aangepaste lijst met e-mailadressen.
  7. Klik op Maken.

Een rapportregel maken op de pagina Beveiligingsregels

1. Klik op de homepage van de Beheerdersconsole op Beveiligingand thenRegels.
  2. Klik linksboven op Regel maken en selecteer Rapporten.
    De pagina Rapporten wordt weergegeven.
  3. Klik links, onder Controlelogboek, op het controlelogboek waarvoor u een rapportregel wilt maken.
  4. Klik op Een filter toevoegen en selecteer een van de filteropties.
    Klik bijvoorbeeld voor het Drive-controlelogboek op Zichtbaarheidand thenOpenbaar op internetand thenToepassen.
  5. Klik rechtsboven op Rapportregel maken "".
  6. Voer een naam in voor de regel en voeg ontvangers toe.
  7. Klik op Maken.

Zie Beveiligingsregels maken, bewerken en bekijken voor meer informatie.

Rapportregels bekijken

U ziet dezelfde rapportregels op de pagina Rapporten en de pagina Beveiligingsregels.

Ga als volgt te werk om rapportregels te bekijken op de pagina Rapporten:

1. Klik op de homepage van de Google Beheerdersconsole op Rapporten.
  2. Scroll aan de linkerkant naar beneden en klik op Rapportregels beheren.

Ga als volgt te werk om rapportregels te bekijken op de pagina Beveiligingsregels:

1. Klik op de homepage van de Beheerdersconsole op Beveiligingand thenRegels.
  2. Klik op Een filter toevoegen.
  3. Klik op Regeltype.
  4. Vink het vakje aan voor Rapporten.
  5. Klik op Toepassen.