Servertokens voor Apple Device Enrollment verlengen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als u iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf beheert via Google-eindpuntbeheer en Apple Device Enrollment, heeft u een Apple-servertoken gemaakt die u jaarlijks moet verlengen.

Voordat u begint

• U moet toegang hebben tot de MDM-server waarvoor de eerdere servertoken is gegenereerd. Als u er geen toegang toe heeft, kunt u een token maken voor een andere MDM-server. U moet dan echter alle apparaten van de oude MDM-server verplaatsen naar de nieuwe server en gebruikers moeten hun apparaat opnieuw inschrijven.
  • Zorg dat u niet het browservenster opnieuw laadt of pagina's sluit als u de token verlengt.

Een servertoken verlengen

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand theniOS.
  3. Klik op Apple-certificatenen danInschrijving verlengen.
  4. Klik op Openbare sleutel ophalen. De openbare sleutel wordt gedownload naar het apparaat.
  5. Open Apple Business Manager of Apple School Manager en log in met uw zakelijke Apple-ID. Doe het volgende in het gedeelte 'Device Enrollment Program' (Apparaatinschrijvingsprogramma):
    1. Klik op Manage Servers (Servers beheren).
    2. Open de MDM-server met de beheerde apparaten.
    3. Upload wanneer u hierom wordt gevraagd de openbare sleutel die u heeft gedownload uit de Beheerdersconsole.
    4. Download de servertoken van Apple.
  6. Ga terug naar de Beheerdersconsole.
  7. Voer onder 'Zakelijke Apple-ID' de Apple-ID in waarmee u de token heeft opgehaald.
  8. Klik op Servertoken uploaden. Selecteer de token die u heeft gedownload bij Apple en klik op Openen.
  9. Klik op Opslaan en doorgaan.
  10. De token en de vervaldatum ervan worden nu weergegeven op de pagina met instellingen. Stel een agendaherinnering in om de token te verlengen voordat deze verloopt.