Styra konferenser för kalenderhändelser (för administratörer)

Som administratör kan du göra Google Meet till standardleverantör för videokonferenser och styra om konferenslänkar läggs till i händelser i Google Kalender. Du kan även göra ett tillägg, till exempel en extern konferensleverantör, till standardleverantör.

Göra Meet till standardleverantör för konferenser

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalender.
  3. Öppna Delningsinställningarföljt avVideokonferenser.
  4. Markera rutan Gör Google Meet till standardleverantör för videokonferenser när funktionen är tillgänglig.
  5. Klicka på Spara.

Du anger standardinställningar för organisationen, men dina användare kan även justera inställningarna för videokonferenser för sitt konto.

Lägga till videoskonferenser i kalenderhändelser automatiskt

Om du gör Meet till standard för konferenser och lägger till konferenser i händelser läggs Meet-möteslänkar automatiskt till i händelser som har minst en deltagare. Om Meet inte är standard för organisationen läggs tillägget som har angetts som standard eller den konferenslösning som en användare senast använde för att skapa en händelse till i nya händelser som hen skapar.

Så här lägger du automatiskt till konferenser i händelser:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalender.
  3. Öppna Delningsinställningarföljt avVideokonferenser.
  4. Markera rutan Lägg automatiskt till videokonferenser i händelser som användarna skapar.
  5. Klicka på Spara.

Göra ett tillägg till standard för videokonferenser

Innan du börjar: Installera konferenstillägg för användarna och bestäm vilka tillägg som är tillåtna för organisationen. Mer information finns i Tillåta tillägg för Kalender.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3. Klicka på Tjänststatus.
  4. Välj Av för alla och klicka på Spara
  5. Installera önskat konferenstillägg för domänen.
  6. (Valfritt) Om du vill lägga till konferenser för kalenderhändelser automatiskt med det installerade tillägget kan du gå till Lägga till videokonferenser i kalenderhändelser automatiskt ovan på den här sidan.

Användarna kan installera eller avinstallera sina konferenstillägg med Google Workspace Marketplace och Kalender.

Lägga till en enda videokonferens i en händelse

Du kan bara bifoga en enda konferens till konferensfältet för en kalenderhändelse. Om du lägger till ytterligare konferensuppgifter i platsfält eller händelsebeskrivningar kan det orsaka förvirring när användarna försöker gå med i mötet.

Relaterade ämnen