Videovergaderingen in Agenda-afspraken beheren (voor beheerders)

Als beheerder kunt u instellen dat Google Meet de standaardprovider is van videovergaderingen en bepalen of er een link naar een videovergadering wordt toegevoegd aan Google Agenda-afspraken. U kunt ook van een add-on, zoals een externe provider van videovergaderingen, de standaardprovider maken.

Van Meet de standaardprovider voor videovergaderingen maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Ga naar Instellingen voor delenand thenVideovergaderingen.
  4. Vink het vakje aan voor Van Google Meet de standaardprovider voor videovergaderingen maken, indien beschikbaar.
  5. Klik op Opslaan.

U stelt de standaard in voor uw organisatie, maar uw gebruikers kunnen ook voorkeuren voor videovergaderingen aanpassen voor hun account.

Automatisch een videovergadering toevoegen aan Agenda-afspraken

Als u Meet instelt als de standaard voor videovergaderingen en een videovergadering toevoegt aan een afspraak, wordt er automatisch een link naar een Meet-vergadering toegevoegd aan afspraken die minstens één deelnemer hebben. Als Meet niet de standaard is voor uw organisatie, wordt de add-on die is ingesteld als standaard of de oplossing voor videovergaderingen die een gebruiker de laatste keer heeft gebruikt om een afspraak te maken, toegevoegd aan nieuwe afspraken die deze gebruiker maakt.

Zo stelt u in dat er automatisch een videovergadering wordt toegevoegd aan afspraken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Ga naar Instellingen voor delenand thenVideovergaderingen.
  4. Vink het vakje aan voor Automatisch videovergaderingen toevoegen aan afspraken die gebruikers maken.
  5. Klik op Opslaan.

Een add-on instellen als de standaard voor videovergaderingen

Voordat u begint: Installeer add-ons voor videovergaderingen voor uw gebruikers en bepaal welke add-ons zijn toegestaan voor uw organisatie. Zie Add-ons voor Agenda toestaan voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Servicestatus.
  4. Selecteer Uit voor iedereen en klik op Opslaan.
  5. Installeer de gewenste add-on voor videovergaderingen voor uw domein.
  6. (Optioneel) Als u automatisch een videovergadering wilt toevoegen aan Agenda-afspraken met de geïnstalleerde add-on, gaat u bovenaan deze pagina naar Automatisch een videovergadering toevoegen aan Agenda-afspraken.

Gebruikers kunnen add-ons voor videovergaderingen installeren of verwijderen via de Google Workspace Marketplace en Agenda.

Maar één videovergadering toevoegen aan een afspraak

Gebruikers kunnen maar één videovergadering toevoegen aan het vergaderveld van een Agenda-afspraak. Als u extra gegevens voor een videovergadering toevoegt aan locatievelden of afspraakbeschrijvingen, kan dit verwarring veroorzaken als gebruikers proberen deel te nemen aan de vergadering.