Vanliga frågor om hantering av Android-enhetshantering

Om du är administratör och använder avancerad mobilhantering i organisationen avgör enhetens hanteringsapp vad du kan styra på en användares Android-enhet. Hanteringsappen är en agent som ger organisationen tillgång till enhetsinformation och inställningar.

I september 2019 lanserade Google en ny Android-hanteringsapp som heter Android Device Policy. Den här appen ersatte den äldre Google Apps Device Policy, som inte längre stöds. Android Device Policy innehåller nya funktioner och förändrar hur vissa befintliga funktioner fungerar. Användare som vill gå över till Android Device Policy måste ha en enhet med Android 6.0 Marshmallow eller senare som har stöd för en jobbprofil.

Från och med den 19 mars 2022 stöds inte Google Apps Device Policy-appen. Läs mer om hur du identifierar enheter som fortfarande använder agenten.

Överflyttning till Android Device Policy

Hur flyttar jag organisationens Android-enheter från Google Apps Device Policy till Android Device Policy?

Övergångsprocessen beror på hur enheten är konfigurerad:

Personlig enhet med en jobbprofil

Organisationens hanteringsbehörighet är Profilägare

På enheten tar användaren bort sin jobbprofil och lägger till sitt jobbkonto igen. De uppmanas att konfigurera Android Device Policy.

Obs! Om enheten inte har stöd för Android Device Policy uppmanas användaren att konfigurera Google Apps Device Policy-appen i stället.

Personlig enhet utan en jobbprofil

Organisationens hanteringsbehörighet är Enhetsadministratör

På enheten utför användaren följande steg:

1. Öppna Device Policy-appen för Google Apps.
  2. Tryck på Avregistrera. Jobbkontot tas bort från enheten.
  3. Öppna appen Inställningar och tryck på Konton.
  4. Lägg till jobbkontot igen och konfigurera Android Device Policy. Under registreringen måste användaren skapa en jobbprofil eftersom det krävs för Android Device Policy.

Obs! Om enheten inte har stöd för Android Device Policy uppmanas användaren att konfigurera Google Apps Device Policy-appen i stället.

Företagsägd enhet eller en personlig enhet som användarna anger som enbart för jobb

Organisationens hanteringsbehörighet är Enhetsägare

En administratör som vill aktivera bytet måste återställa enheten eller, om det är tillåtet, användaren. Användaren kan sedan lägga till jobbkontot igen och konfigurera Android Device Policy. Obs! Om enheten inte har stöd för Android Device Policy uppmanas användaren att konfigurera Google Apps Device Policy-appen i stället.

Så här återställer du enheten från administratörskonsolen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Mobila enheter.
  4. Peka på enheten och klicka på Mer följt avRensa enhet.

Om du tillåter användarna att återställa sina enheter kan användaren återställa enheten.

Hur identifierar jag hanteringsappen för en enhet?
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Mobila enheter.
  4. Klicka på raden för enheten som du vill visa detaljer för.
  5. Klicka på Enhetssäkerhet.

Enhetens hantering listas under Användaragent.

Hur identifierar jag hanteringsappen för flera enheter?
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobilt och ändpunkterföljt avEnheter.
  3. Klicka på Lägg till ett filterföljt avvälj OSföljt avange Androidföljt avklicka på Använd.
  4. Klicka på Lägg till ett filterföljt avvälj Hanteringsnivåföljt avvälj Avanceratföljt avklicka på Använd.
  5. Om du vill exportera resultaten klickar du på Ladda ned enhetslista uppe till höger.
  6. I nedladdningsrutan väljer du Alla kolumner och Google Kalkylarkföljt av. Klicka på Ladda ned.
  7. Öppna nedladdningen genom att klicka på Öppna i Google Kalkylark under Dina uppgifter.
  8. Filtrera data i Google Kalkylark efter Användaragent.

Installera Android Device Policy

Hur installerar en användare Android Device Policy?

Enhetsanvändaren behöver inte installera något, men uppmanas att konfigurera en jobbprofil på personliga enheter.

Var finns ikonen för Android Device Policy på en enhet?

Android Device Policy är integrerad direkt i enhetens operativsystem, så den öppnas inte som en separat app på enheten. Om det behövs kan du öppna appen i Google Play. Tryck på Play Butik på enheten och sök efter Android Device Policy.

Hantera Android Device Policy

Vad händer när jag fjärrensar ett konto eller en enhet?

Vilken data som tas bort från en enhet beror på organisationens hanteringsbehörighet:

Enhetstyp

Rensa enhet Rensa konto

En personlig enhet med en jobbprofil

Användarens jobbprofil tas bort, vilket omfattar jobbkontot och all data som är kopplad till det.

Personliga uppgifter och appar finns kvar på enheten.

Samma som Rensa enhet

Företagsägd enhet (eller en personlig enhet som användarna anger som enbart för jobb)

Enheten återställs till fabriksinställningarna.

All jobbdata och personlig data tas bort.

Enheten återställs till fabriksinställningarna. All jobbdata och personlig data tas bort.

Obs! Om enheten för närvarande omfattas av grundläggande mobilhantering men tidigare omfattades av avancerad mobilhantering går det inte att rensa kontot och det enda alternativet är att rensa enheten.

Kan jag inaktivera konfigurationskravet för jobbprofiler för Android Device Policy?

Nej. Personliga Android-enheter som hanteras med avancerad mobilhantering och konfigureras som användarägda (användaren väljer Använd för arbete och privat under konfigurationen) måste installera en jobbprofil för att få åtkomst till jobbdata.

Obs! Användaren måste skapa en jobbprofil även när möjligheten att skapa en jobbprofil inaktiveras eller görs valfri (på administratörskonsolen öppnar du Enheterföljt avMobilt och ändpunkterföljt avInställningarföljt avAndroid-inställningarföljt avJobbprofilföljt avKonfiguration av jobbprofil).

En jobbprofil krävs inte när användarna väljer Använd enbart för jobbet när de konfigurerar sin personliga enhet. Organisationen hanterar dock fortfarande enheten och användaren kan inte lägga till personliga konton. Om kontot fjärrensas återställs enheten till fabriksinställningarna och all data tas bort.