Veelgebruikte aangepaste instellingen voor Windows 10- of 11-apparaten

Als u als beheerder Microsoft Windows 10- of 11-apparaten van uw organisatie beheert met Windows-apparaatbeheer van Google, kunt u aangepaste instellingen toevoegen. Met deze instellingen kunt u apparaatinstellingen beheren vanuit de Beheerdersconsole. In dit artikel staat de informatie die u nodig heeft om veel algemene aangepaste instellingen te configureren.

Opmerking: De volgende informatie is ter referentie. Microsoft kan het gedrag van deze instellingen altijd aanpassen.

Voordat u deze instellingen toepast

1. Bekijk de Microsoft-documentatie. U vindt links in de beschrijvingen van de volgende instellingen, onder Naam.
  2. Test het gedrag voordat u deze instellingen toepast in de praktijk.

Alles openen   |   Alles sluiten

Apparaatbeheer

Voorkomen dat gebruikers een apparaat kunnen uitschrijven

Naam: AllowManualMDMUnenrollment

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Experience/AllowManualMDMUnenrollment

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Gebruikers niet toestaan een apparaat uit te schrijven, 1 = Gebruikers toestaan een apparaat uit te schrijven (standaard). Opmerking: Als deze waarde is ingesteld op 0, kunnen zelfs gebruikersaccounts met lokale beheerderstoegang het apparaat niet uitschrijven. Als u een apparaat wilt uitschrijven terwijl deze waarde is ingesteld op 0, moet u dit doen in de Beheerdersconsole. Meer informatie

Beveiliging

Alles openen   |   Alles sluiten

Voorkomen dat gebruikers VPN-instellingen kunnen wijzigen

Naam: AllowVPN

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Settings/AllowVPN

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Gebruikers niet toestaan VPN-instellingen te wijzigen, 1 = Gebruikers toestaan VPN-instellingen te wijzigen (standaard).

Gebruikerstoegang tot Instellingen beheren

Naam: PageVisibilityList

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Settings/PageVisibilityList

Gegevenstype: Tekenreeks

Waarde: Geef de pagina op die u wilt weergeven of verbergen met de voorvoegsels showonly: of hide:. Als u bijvoorbeeld VPN-instellingen wilt verbergen, gebruikt u hide:network-vpn. De standaard is een lege tekenreeks, waardoor alle pagina's worden weergegeven.

Bekijk het Microsoft-referentiemateriaal voor een volledige lijst met pagina's die u kunt weergeven of verbergen. Voer alleen het tweede deel van de pagina-URI in, niet het voorvoegsel ms-settings:

Voorkomen dat gebruikers autoplay-instellingen kunnen wijzigen

Naam: AllowAutoPlay

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Settings/AllowAutoPlay

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Gebruikers niet toestaan autoplay-instellingen te wijzigen, 1 = Gebruikers toestaan autoplay-instellingen te wijzigen (standaard).

Een apparaat automatisch vergrendelen nadat het een bepaalde tijd (in minuten) inactief is

Als u een time-out wilt instellen, moet u ook apparaatvergrendeling expliciet aanzetten:

1. De time-out bij inactiviteit instellen:

Naam: MaxInactivityTimeDeviceLock

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/DeviceLock/MaxInactivityTimeDeviceLock

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0-999, 0 = Geen time-out (standaard).

2. Apparaatvergrendeling aanzetten.
Voorkomen dat gebruikers op afstand verbinding kunnen maken via Remote Desktop

Naam:AllowUsersToConnectRemotely

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/RemoteDesktopServices/AllowUsersToConnectRemotely

Gegevenstype: Tekenreeks

Waarde: Voer <disabled /> in om toegang via Remote Desktop te blokkeren.

Een apparaatwachtwoord vereisen en apparaatvergrendeling aanzetten

Deze instelling is vereist om instellingen voor wachtwoord en apparaatvergrendeling te kunnen configureren.

Opmerking: Als u apparaatvergrendeling expliciet aanzet, past Microsoft een aantal wachtwoordvereisten toe. We raden u aan de documentatie over de instelling te bekijken.

Naam: DevicePasswordEnabled

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/DeviceLock/DevicePasswordEnabled

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = aangezet (standaard), 1 = uitgezet

Hardware en netwerk

Alles openen   |   Alles sluiten

Wifi-profielen instellen

Naam:WlanXml

OMA-URI: ./Vendor/MSFT/WiFi/Profile/<Enter SSID>/WlanXml

Vervang <Enter SSID> door de naam van het wifi-netwerk

Gegevenstype: Tekenreeks (XML)

Waarde: Upload een XML-bestand met de volgende indeling.U kunt het XML-bestand maken van een bestaande wifi-verbinding of de volgende voorbeeldtemplate bewerken. Update de netwerkparameters naar de juiste waarden, zoals:

• SSID (in <name>): Voer de naam van het wifi-netwerk in.
  • Password (Wachtwoord, in <keyMaterial>): Als u een wifi-wachtwoord gebruikt voor verificatie, voert u dit in. Als u een andere vorm van verificatie gebruikt, bekijkt u welke indeling deze moet hebben in WLAN_profile Schema Elements (Onderdelen van het schema WLAN_profile).
  • Voer bij <connectionMode> de waarde auto in om automatisch verbinding te maken met het wifi-netwerk op het apparaat. Voer manual in als u wilt vereisen dat de gebruiker handmatig verbinding maakt.

Bekijk de Microsoft-documentatie over WLAN_profile Schema Elements (Onderdelen van het schema WLAN_profile). voor meer parametergegevens en opties.

<?xml version="1.0"?>
<WLANProfile xmlns="http://www.microsoft.com/networking/WLAN/profile/v1">
    <name>SSID</name>
    <SSIDConfig>
        <SSID>
            <name>SSID</name>
        </SSID>
    </SSIDConfig>
    <connectionType>ESS</connectionType>
    <connectionMode>auto</connectionMode>
    <MSM>
        <security>
            <authEncryption>
                <authentication>WPA2PSK</authentication>
                <encryption>AES</encryption>
                <useOneX>false</useOneX>
            </authEncryption>
            <sharedKey>
                <keyType>passPhrase</keyType>
                <protected>false</protected>
                <keyMaterial>Password</keyMaterial>
            </sharedKey>
        </security>
    </MSM>
</WLANProfile>

De camera uitzetten

Naam: AllowCamera

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Camera/AllowCamera

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Camera uitschakelen, 1 = Camera inschakelen (standaard).

USB-drives en SD-kaarten uitschakelen

Naam: AllowStorageCard

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/System/AllowStorageCard

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = USB-drives uitschakelen en gebruik van SD-kaarten niet toestaan, 1 = USB-drives inschakelen en gebruik van SD-kaarten toestaan (standaard).

Bluetooth-advertenties uitschakelen

Naam: AllowAdvertising

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Bluetooth/AllowAdvertising

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Advertenties uitschakelen. Het apparaat kan niet worden gevonden door Bluetooth-apparaten. 1 = Advertenties inschakelen. Het apparaat kan worden gevonden door Bluetooth-apparaten (standaard).

Bluetooth uitschakelen

Naam: AllowBluetooth

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Connectivity/AllowBluetooth

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Bluetooth uitschakelen, 2 = Bluetooth inschakelen (standaard).

Schrijftoegang tot verwijderbare schijven blokkeren

Naam: RemovableDiskDenyWriteAccess

OMA-URI: ./[Device|User]/Vendor/MSFT/Policy/Config/Storage/RemovableDiskDenyWriteAccess

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Schrijftoegang tot verwijderbare schijven toestaan (standaard), 1 = Schrijftoegang tot verwijderbare schijven blokkeren.

Voorkomen dat gebruikers printers kunnen toevoegen

Naam: PreventAddingNewPrinters

OMA-URI: ./User/Vendor/MSFT/Policy/Config/Education/PreventAddingNewPrinters

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Gebruikers toestaan printers toe te voegen (standaard), 1 = Gebruikers niet toestaan printers en scanners toe te voegen.

Software

Alles openen   |   Alles sluiten

Cortana uitschakelen

Naam: AllowCortana

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Experience/AllowCortana

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Cortana uitschakelen, 1 = Cortana inschakelen (standaard).

Windows Spotlight-meldingen blokkeren in het actiecentrum

Naam: AllowWindowsSpotlight

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Experience/AllowWindowsSpotlight

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Spotlight-meldingen uitschakelen, 1 = Spotlight-meldingen inschakelen (standaard).

Apps die niet uit de Microsoft Store komen blokkeren

Naam: AllowAllTrustedApps

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/ApplicationManagement/AllowAllTrustedApps

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Apps die niet uit de Microsoft Store komen niet toestaan, 1 = Alle apps toestaan, 65535 = Niet geconfigureerd (standaard).

OneDrive uitschakelen

Naam: DisableOneDriveFileSync

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/System/DisableOneDriveFileSync

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Toegang tot OneDrive-bestandsopslag toestaan (standaard), 1 = Toegang tot OneDrive-bestandsopslag niet toestaan.

Geavanceerde gameservices blokkeren

Geavanceerde gameservices kunnen gegevens verzenden naar Microsoft of de uitgevers van de games.

Naam: AllowAdvancedGamingServices

OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Games/AllowAdvancedGamingServices

Gegevenstype: Geheel getal

Waarde: 0 = Geavanceerde gameservices niet toestaan, 1 = Geavanceerde gameservices toestaan (standaard).

Alle niet-ondertekende apps of specifieke apps blokkeren

Naam: Policy (Beleid, onderdeel van de AppLocker CSP)

OMA-URI: ./Vendor/MSFT/AppLocker/ApplicationLaunchRestrictions/<Enter Grouping>/[EXE | StoreApps | MSI | Script | DLL]/Policy

Gegevenstype: Tekenreeks (XML)

Waarde: Een XML-bestand met de app en de groepen of gebruikers waarvoor het beleid geldt. Zie Apps blokkeren met aangepaste instellingen voor instructies.

Apps uit de Microsoft Store blokkeren
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/ApplicationManagement/DisableStoreOriginatedApps
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Toestaan dat alle apps uit de Microsoft Store (vooraf geïnstalleerd of gedownload) worden uitgevoerd (standaard), 1 = Actieve apps uit de Microsoft Store blokkeren.
Alleen apps uit de privéstore van uw organisatie toestaan in de Microsoft Store
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/ApplicationManagement/RequirePrivateStoreOnly
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Toegang tot apps in zowel de openbare als de privéstore toestaan (standaard), 1 = Toegang tot de openbare store blokkeren en alleen toegang tot de privéstore toestaan.
De locatieservice in- of uitschakelen
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/System/AllowLocation
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Locatie afgedwongen uitschakelen. Apps hebben geen toegang tot de locatieservice en gebruikers kunnen deze instelling niet wijzigen. 1 = Gebruikers toestaan privacyinstellingen voor de locatie in te stellen voor elke app (standaard). 2 = Locatie afgedwongen inschakelen. Alle apps hebben toegang tot de locatieservice en gebruikers kunnen deze instelling niet wijzigen of toestemming geven.
Schermopnamen, opnamen en uitzendingen via Game DVR blokkeren
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/ApplicationManagement/AllowGameDVR
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Game Bar blokkeren, 1 = Game Bar toestaan (standaard)

Personalisatie

Alles openen   |   Alles sluiten

De bureaubladafbeelding instellen

Naam: DesktopImageUrl

OMA-URI: ./Vendor/MSFT/Personalization/DesktopImageUrl

Gegevenstype: Tekenreeks

Waarde: De URL van een afbeelding, zoals https://www.mycompany.com/desktopimage.JPG of file:///c:/images/desktopimage.jpg.

De afbeelding voor het vergrendelingsscherm instellen

Naam: LockScreenImageUrl

OMA-URI: ./Vendor/MSFT/Personalization/LockScreenImageUrl

Gegevenstype: Tekenreeks

Waarde: De URL van een afbeelding, zoals https://www.mycompany.com/desktopimage.JPG of file:///c:/images/desktopimage.jpg.

Privacy

Alles openen   |   Alles sluiten

Het installatiescherm voor de privacyinstellingen overslaan
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Privacy/DisablePrivacyExperience
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Het installatiescherm voor de privacyinstellingen weergeven als gebruikers voor de eerste keer inloggen of na een upgrade (standaard), 1 = Het installatiescherm voor de privacyinstellingen niet weergeven. Als u privacyinstellingen voor apparaten in uw organisatie instelt op basis van beleid, kunt u dit scherm, waarin gebruikers wordt gevraagd de instellingen te wijzigen, laten overslaan.
Online spraakherkenning blokkeren voor alle apps
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Privacy/AllowInputPersonalization
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde:  0 = Spraakherkenning blokkeren voor dicteren, Cortana en andere apps die spraakherkenning van Microsoft gebruiken. 1 = Gebruikers online spraakherkenning laten in- of uitschakelen (standaard).
Advertentie-ID uitzetten
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Privacy/DisableAdvertisingId
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Advertentie-ID uitschakelen, 1 = Advertentie-ID inschakelen, gebruikers kunnen deze niet uitschakelen, 65535 = Niet geconfigureerd, de gebruiker kan dit bepalen (standaard).
Updates aan de activiteitenfeed blokkeren
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Privacy/EnableActivityFeed
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Apps niet toestaan apparaatactiviteit te publiceren in de activiteitenfeed en naar Microsoft te turen, 1 = Apps toestaan de activiteitenfeed te updaten (standaard)
Toegang tot de locatie blokkeren voor Windows-apps
OMA-URI: ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Privacy/LetAppsAccessLocation
Gegevenstype: Geheel getal
Waarde: 0 = Gebruikers zelf laten bepalen (standaard), 1 = Locatietoegang voor Windows-apps afgedwongen toestaan, 2 = Locatietoegang voor Windows-apps afgedwongen blokkeren.
Opmerking: AllowLocation krijgt voorrang op LetAppsAccessLocation.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.