Belgroepen bewerken

Deze functie is beschikbaar in de abonnementen Voice Standard en Premier. Meer informatie

U kunt de instellingen voor uw Google Voice-belgroepen bewerken. U kunt bijvoorbeeld nummers toewijzen of intrekken, de werktijden aanpassen of aparte openingstijden tijdens feestdagen toevoegen. Met belgroepen, ook wel huntgroepen genaamd, kunnen leden om de beurt gesprekken beantwoorden.

Voordat u begint

Gesprekken naar een belgroep worden niet doorgestuurd naar mobiele nummers die zijn gekoppeld aan het Google Voice-nummer van een gebruiker. Als u een gebruiker toevoegt aan een belgroep, wordt alleen het primaire nummer van de gebruiker gebeld door Voice.

Een belgroep kiezen om te bewerken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Belgroepen.
  4. Klik op de belgroep die u wilt bewerken.

Een telefoonnummer toewijzen

1. Klik links op Een nummer toewijzen.
  2. Klik in het veld Land/regio op de pijl-omlaag en selecteer het land of de regio.
    Selecteer in het veld Adres voor noodhulpdiensten het adres voor noodhulpdiensten van het nummer.
    In de lijst staan uw Voice-locaties. In het veld Google Voice-nummer wordt een beschikbaar nummer weergegeven.
  3. Kies een optie:
    • Klik op Toewijzen om dit nummer te gebruiken.
    • Ga als volgt te werk om een ander nummer te zoeken:
      1. Klik op Wijzigen.
      2. Klik naast een nummer in de lijst op Selecteren.
      3. Klik op Toewijzen.
  4. Klik op Voltooien.

Een telefoonnummer intrekken

1. Klik op Meer and thenToewijzing ongedaan maken.
  2. Klik op Toewijzing ongedaan maken om te bevestigen.

Uitgaande gesprekken instellen

U kunt eventueel meerdere nummers toewijzen aan een belgroep en uw gebruikers toestaan verschillende nummers te gebruiken als ze een uitgaand gesprek voeren. Bijvoorbeeld als u een hulplijn heeft, waarvan het nummer zichtbaar moet zijn voor de ontvanger van het gesprek wanneer hij of zij de nummerweergave controleert, in plaats van het eigen Voice-nummer van de beller te zien.

1. Klik op Leden.
  2. Klik op Uitgaande bellers.
  3. Als u wilt dat alle leden van de belgroep uitgaande gesprekken kunnen voeren, vinkt u het vakje aan voor Alle leden van de belgroep kunnen bellen.
    Als u later nieuwe leden toevoegt aan de belgroep, mogen deze automatisch uitgaande gesprekken voeren.
  4. Als u mensen van buiten de belgroep wilt toevoegen of wilt opgeven dat alleen bepaalde mensen uitgaande gesprekken kunnen voeren, klikt u onder Geautoriseerde bellers op Gebruikers zoeken en voert u de gebruikers in.
  5. Klik op Opslaan.

Openingstijden bewerken

U kunt werktijden instellen om aan te geven wanneer de belgroep gesprekken kan ontvangen. Daarnaast kunt u instellen dat als iemand buiten werktijden naar een groep belt, de beller een bericht hoort, wordt doorverbonden met een ander nummer of wordt doorgeschakeld naar de voicemail.

1. Klik op Werktijden bewerken.
  2. Klik in het veld Tijdzone op de pijl-omlaagen selecteer de tijdzone.
  3. Kies een optie in het veld Openingstijden:
    • Als u wilt dat de belgroep altijd gesprekken kan ontvangen, selecteert u 24 uur per dag.
    • Als u wilt dat de belgroep alleen op bepaalde tijden kan worden gebeld, selecteert u Aangepaste uren en geeft u de dagen en tijden op.
      • Klik naast de dagen waarop u gesprekken wilt kunnen ontvangen op Aan .
      • Klik in het veld Eerste tijd op de pijl-omlaagen selecteer wanneer u wilt beginnen met gesprekken ontvangen.
      • Klik in het veld Tweede tijd op de pijl-omlaagen selecteer wanneer u wilt stoppen met gesprekken ontvangen.
      • Herhaal de stappen voor elke dag waarop u gesprekken wilt ontvangen.
  4. (Optioneel) Als u feestdagen wilt toewijzen, klikt u in het veld Sluitingen tijdens feestdagen op Datum toevoegenand thenselecteer een datum.
  5. Als u aangepaste openingstijden of openingstijden voor feestdagen heeft geselecteerd, klikt u in het veld Actie buiten openingstijden op de pijl-omlaagen selecteert u wat er gebeurt als een gesprek buiten de openingstijden wordt ontvangen:
    • Een bericht afspelen en de verbinding verbreken: Bellers horen een bericht en daarna wordt de verbinding verbroken.
      • Optionele mededeling: Voer een mededeling in die bellers te horen krijgen voordat de verbinding wordt verbroken.
    • De beller doorschakelen: Hiermee worden gesprekken doorgeschakeld naar een ander telefoonnummer. Klik in het veld Doorschakeltype op de pijl-omlaag en selecteer waarnaar de beller moet worden doorgeschakeld:
      • Gebruiker: Vul het e-mailadres in van de persoon in uw organisatie met wie u bellers wilt doorverbinden. Terwijl u typt, ziet u een lijst met gebruikers met een Google Voice-licentie. Als u een gebruiker selecteert die geen telefoonnummer heeft, ziet u een foutmelding.
      • Automatische assistent: Klik op de pijl-omlaagen selecteer de automatische assistent waarnaar u bellers wilt doorverbinden. Als de automatische assistent geen telefoonnummer heeft, ziet u een foutmelding. Klik op Automatische assistent openen om de instellingen voor de automatische assistent aan te passen in een nieuw venster.
      • Belgroep: Klik op de pijl-omlaag  en selecteer de belgroep waarnaar u bellers wilt doorverbinden. De belgroep moet minstens één lid bevatten met een telefoonnummer, anders ziet u een foutmelding.
      • Telefoonnummer: Voer het telefoonnummer in waarmee bellers moeten worden doorverbonden. Als u een telefoonnummer buiten de VS wilt gebruiken, klikt u op de pijl-omlaagen selecteert u een land of regio in de lijst.
    • Naar voicemail sturen: Het gesprek wordt doorgeschakeld naar de voicemail.
      • Voicemailbegroeting: Voer de mededeling in die bellers horen voordat het gesprek wordt doorgeschakeld naar de voicemail. U kunt verschillende voicemailbegroetingen instellen voor verschillende talen.
    • Verzenden naar alle leden van de belgroep: Vink dit vakje aan om een e-mailmelding te sturen naar alle leden van de belgroep.
      • Andere ontvangers: Voeg extra gebruikers toe die een e-mailmelding krijgen als een gesprek niet wordt beantwoord.

Doorsturen van gesprekken bewerken

Als iemand een belgroep belt, kiest u waarnaar het gesprek wordt doorgestuurd.

1. Klik op Configuratie.
  2. Klik op Gesprekken doorsturen.
  3. Klik op Configuratieand thenGesprekken doorsturen.
  4. Kies een optie in het menu Patroon voor gesprekken doorsturen:
    • Willekeurige volgorde: Elk lid wordt in willekeurige volgorde gebeld totdat iemand opneemt.
    • Tegelijk: De telefoons van alle leden gaan tegelijk over, totdat iemand opneemt.
    • Vaste volgorde: Elk lid wordt in een vaste volgorde gebeld totdat iemand opneemt.
  5. Klik op Opslaan.

Onbeantwoorde gesprekken bewerken

Je kunt selecteren wat er moet gebeuren als een gesprek niet binnen dertig seconden wordt beantwoord.

1. Klik op Configuratie.
  2. Klik op Onbeantwoorde gesprekken.
  3. Kies een optie in het menu Onbeantwoorde gesprekken:
    • Doorgaan met bellen: Leden van de belgroep blijven gebeld worden bij een binnenkomend gesprek, gebaseerd op de volgorde die u heeft ingesteld.
    • Een bericht afspelen en de verbinding verbreken: Bellers horen een bericht en daarna wordt de verbinding verbroken.
    • De beller doorverbinden: Hiermee worden gesprekken doorgeschakeld naar een ander telefoonnummer.
    • Naar voicemail sturen: Het gesprek wordt doorgeschakeld naar de voicemail.
  4. Klik op Opslaan.