Ange statusvisning för kalenderanvändare

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard; Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus Education Plus. Jämför utgåvor

Som administratör kan du styra om en användares kalenderstatus visas automatiskt i andra kommunikations- och samarbetsverktyg i Google Workspace, till exempel Gmail, Chat och Dokument. Exempelvis vill du kanske inte visa kalenderns frånvarostatus för användarna i organisationen. I så fall kan du stänga av automatisk visning av kalenderstatus.

Aktivera eller inaktivera automatisk statusvisning för Kalender

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalender.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Klicka på Visa kalenderstatus i Google Workspace.
  5. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  6. Markera eller avmarkera alternativen för att visa i Google Workspace att användarna är Frånvarande, I ett möte eller I fokustid baserat på kalenderns status. De tillgängliga alternativen kan variera för din domän.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Om du aktiverar automatisk statusvisning för Kalender för dina användare när bannern för frånvaromeddelande visas beror på hur länge användaren är frånvarande. Om en användare är frånvarande i sex timmar eller mer visas aviseringsbannern upp till 36 timmar före händelsen, om det inte finns en kortare frånvarohändelse tidigare.Om de är frånvarande i mindre än sex timmar visas en banner 10 minuter före starttiden.