Weergave van de status van Agenda-gebruikers instellen

Deze functie is beschikbaar in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus Education Plus. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u bepalen of de Agenda-status van een gebruiker automatisch wordt getoond in andere communicatie- en samenwerkingsprogramma's in Google Workspace, zoals Gmail, Chat en Documenten. Stel dat u niet wilt dat de Agenda-status Afwezig wordt getoond voor de gebruikers in uw organisatie. In dat geval kunt u automatische weergave van de Agenda-status uitzetten.

Automatische weergave van de Agenda-status aan- of uitzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Klik op Agendastatus weergeven in Google Workspace.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Vink de opties aan of uit om in Google Workspace te tonen dat gebruikers afwezig zijn, in een vergadering zitten of tijd om te focussen gebruiken, gebaseerd op hun agendastatus. De beschikbare opties kunnen verschillen per domein.
  7. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Als je de automatische weergave van de Agenda-status aanzet voor je gebruikers, hangt de banner voor afwezigheidsmeldingen af van de tijd dat de gebruiker afwezig is. Als een gebruiker 6 uur of langer afwezig is, wordt in de meldingsbanner tot 36 uur voor het evenement weergegeven, tenzij er een kortere afwezigheidsafspraak is.Als ze minder dan 6 uur afwezig zijn, wordt 10 minuten vóór de begintijd de banner van de melding getoond.