Frisläppa och återta ett Voice-nummer

Om du har ett nummer som du inte vill använda längre kan du ta bort det från Google Voice-tjänsten. Om du av misstag tar bort ett nummer eller vill återta ett nummer kan du få tillbaka det. Du har minst 30 dagar på dig att återta ett borttaget nummer. Du kan göra detta för nummer som tillhandahålls av Google Voice, men inte porterade nummer som överförs från andra tjänsteleverantörer.

Frisläppa ett Voice-nummer

Innan du börjar: Du kan bara frisläppa nummer som inte har tilldelats. Detta är nummer som tidigare varit tilldelade till användare, uppringningsgrupper eller virtuella receptionister. När ett nummer tas bort har du fortfarande kontroll över numret tills det frisläpps.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare till vänster.
  4. Håll muspekaren över numret som du vill ta bort och klicka på Redigera .
  5. Klicka på Ta bort tilldelning
  6. Klicka på Ta bort tilldelning för att bekräfta.
  7. Klicka på Nummer till vänster.
  8. Peka på numret du vill ta bort och klicka på Mer följt avFrisläpp.
  9. Klicka på Bekräfta frisläppning.

Återta ett Voice-nummer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare till vänster.
  4. Peka på användaren som du vill tilldela ett återtaget nummer till och klicka på Redigera .
  5. Tilldela användaren land eller region och adress för nödsamtal för det nummer som du vill återta.
  6. I fältet Google Voice-nummer klickar du på Ändra.
  7. Klicka på Lägg till ett filterföljt avNummerkälla. Se till att rutan Släpptes nyligen är markerad och klicka på Tillämpa.
  8. (Valfritt) I fältet Sök anger du numret som du vill återta och klicka på Sök.
  9. Klicka på Väljföljt avTilldela bredvid numret som nyss frisläppts.