Registrera dig för G Suite utan Gmail

De flesta G Suite-kunder migrerar sin e-post till Gmail men det är inte obligatoriskt. Din organisation kan dra nytta av tjänster som Drive, Meet och Google Dokument medan du fortsätter att använda din nuvarande e-postleverantör.

Genom att följa de här fyra stegen kan du flytta över organisationen till G Suite på mindre än en timme. Faktum är att de flesta organisationer är igång med G Suite på cirka 15 minuter.

Obs! Starta inte den här processen om du inte tänker fortsätta använda din nuvarande e-postleverantör efter att du har registrerat dig för G Suite.

1. Starta registreringsprocessen

Du kan registrera dig med din befintliga domän eller köpa en ny domän under registreringen. Din organisation får en kostnadsfri testperiod på 14 dagar, men vi kräver att du anger betalningsuppgifter.

När du är klar registrerar du dig för G Suite så hjälper vi dig genom konfigurationen.

2. Visa att du äger din domän

Vi måste skydda din organisations identitet på Internet. Vi gör detta genom att se till att varje ny kund har behörighet att använda sin domän med G Suite.

Om din domän är registrerad hos en av våra registreringspartner hanterar vi verifieringsprocessen och låter dig hoppa över det här steget. Du behöver bara logga in på ditt registrarkonto.

Annars kan du göra så här:

1. När du har konfigurerat faktureringskontot påbörjar G Suite verifieringen av domänen.En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.
  2. Med konfigurationsverktyget får du en unik kod.

3. Du lägger till koden (kallas en TXT-post) i DNS-posterna hos företaget som registrerade din domän.

Vissa registrarer tar upp till en timme på sig att slutföra verifieringen, men det tar ofta mindre än 10 minuter.

3. Skapa ytterligare konton för användare och administratörer

Alla i organisationen som använder G Suite behöver ett Google-konto innan de kan göra sådant som att gå med i möten eller ladda upp filer.

När du har skapat användare ska du inte aktivera Gmail. Klicka på Google Admin och fortsätt till steg 4 för att inaktivera Gmail.

4. Inaktivera Gmail om du använder en annan e-postleverantör

Ändringarna som du har gjort påverkar inte din nuvarande e-postkonfiguration. Du måste dock inaktivera Gmail för att förhindra att andra i organisationen försöker använda det.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Längst upp till höger om den grå rutan klickar du på Redigera tjänst .
    Till vänster visas organisationen på toppnivå samt eventuella organisationsenheter.

4. Klicka på Av för alla och sedan på Spara.

Obs!  Administratörskonsolen förutsätter att du vill slutföra konfigurationen av Gmail. När du har verifierat domänen kan du ignorera begäran om att fortsätta konfigurationen. Den här uppmaningen försvinner snart.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

Nästa steg

• Titta närmare på snabbstartguiderna för ytterligare administrativa uppgifter som du kan behöva utföra.
  • Google Meets avancerade funktioner är tillgängliga för alla befintliga G Suite-kunder till och med den 30 september 2020:
    • Meet är aktiverat som standard när du skapar ett nytt konto. Kolla in konfigurationsguiden för administratörer.
    • Hjälp medarbetarna att lära sig använda Meet.